Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια για να αποφευχθεί το Πάσχα στο χωριό

Θα γυρίζουν πίσω τους οδηγούς με ψεύτικα χαρτιά.

Γράφει: Esquire Editors 23 Απριλίου 2021

Ελέγχους… Γολγοθά θα υποστούν "όλοι" οι οδηγοί οχημάτων που θα επιχειρήσουν από σήμερα το πρωί να περάσουν τα διόδια των εθνικών οδικών δικτύων, Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου για να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και Αστυνομικών Τμημάτων θα ελέγχουν όλα τα οχήματα, και ακόμη πιο εξονυχιστικά τα δικαιολογητικά μετακίνησης που θα επιδεικνύουν οδηγοί και επιβάτες.

Θα γίνεται απευθείας έλεγχος και αντιπαραβολή των βεβαιώσεων εργασίας μέσω του πληροφοριακού συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ", όπως και άλλων βεβαιώσεων που σχετίζονται με εκδίκαση δικαστικών υποθέσεων, "επισκέψεις" σε υποθηκοφυλακεία, για γεωργικές εργασίες όπως "μάζεμα ελιών" ή … σκάλισμα. Σε περίπτωση που οι βεβαιώσεις που επιδεικνύουν οδηγοί και επιβάτες είναι πλαστές ή "ύποπτες", υπάρχει η πιθανότητα, είτε άσκησης ποινικής δίωξης, είτε -το λιγότερο- "αναστροφή" και επιστροφή στο σπίτι.

Παράλληλα, τα πρόστιμα θα είναι "τσουχτερά", και θα αρχίζουν από τα 300 ευρώ. Οι αστυνομικές δυνάμεις πέρα από τους μεγάλους εθνικούς άξονες θα στήσουν μπλόκα σε όλους τους παράδρομους, όλο το 24ωρο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drones και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. για την εναέρια επιτήρηση και καθοδήγηση των επίγειων δυνάμεων.

Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις και έγκυρες βεβαιώσεις, επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας, τελετή, επικοινωνία διαζευγμένων γονέων με τα παιδιά τους, εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, για φοιτητές που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους.

Σημειώνεται ότι σταδιακά, με επίκεντρο τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά για την κίνηση των πολιτών προς καταστήματα λιανεμπορίου, σε Ιερούς Ναούς αλλά και στις πλατείες.

"Ποιοι εξαιρούνται"

Εκτός των περιορισμών, οι πολίτες δηλαδή στους οποίους επιτρέπεται η διαπεριφερειακή μετακίνηση, παραμένουν όσοι πρέπει να βγουν εκτός νομούς για τους εξής λόγους:

-Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους εργασίας

-Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας

-Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή

-Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς

-Μετακίνηση εκτός νομού για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας

-Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους

Σημειώνεται πως όσοι μετακινούνται για τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις.

Πελώνη για Πάσχα: Με υπουργική απόφαση κλείνουν οι εξαιρέσεις στις υπερτοπικές μετακινήσεις

"Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας", δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

"Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά", τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην "εκπομπή Από τις 6" σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

Όπως είπε, είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να "κλέψει" το σύστημα.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης