Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Bill Gates- ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο- και η σύζυγός του, Melinda, ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να πάρουν διαζύγιο.

Μετά από 27 χρόνια γάμου, οι Gates αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους ότι "δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι".

Τι αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Gates

"Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Getty Images

Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές. Ο Gates κατέχει περίπου το 1,37% της Microsoft που αξίζει πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία της παράνομης Porsche 959 του Bill Gates

Η αποχώρηση από το Δ.Σ. της Microsoft και οι φιλανθρωπίες

Το περασμένο έτος ο Bill Gates αποχώρησε από το Δ.Σ. της Microsoft και ξεκίνησε να δαπανά περισσότερο χρόνο στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation. Μαζί με τη σύζυγό του είναι συμπρόεδροι του ιδρύματος που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000.

> Διάβασε ακόμα: Ο Bill Gates γνωρίζει πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Ο Bill Gates είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Melinda Gates, πρώην μάνατζερ της Microsoft, έχει γίνει υπέρμαχος της παγκόσμιας υγείας και της ισότητας των γυναικών στο πλαίσιο του ρόλου της στο ίδρυμα.

Από: Thetoc.gr