Πότε ανοίγουν τα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια στις ηλικίες 30-44

Μέχρι στιγμής οι ηλικίες 30-39 ετών εμβολιάζονται αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επί του παρόντος, η ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών εμβολιάζεται αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca. Παρομοίως και η ηλικιακή ομάδα 40-44. Η τελευταία κατηγορία για την οποία άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού την 1η Μαΐου (45-49) μπορεί να κάνει και τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson). Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Από τις αρχές Ιουνίου ειδικότερα θα είναι διαθέσιμη όλη η "φαρέτρα" των εμβολίων. Η διαδικασία θα είναι σταδιακή.

Η ομάδα 40-44 σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας θα είναι η επόμενη ομάδα που θα μπορεί να κάνει όλα τα εμβόλια.

Ο προγραμματισμός είναι να δοθεί το πράσινο φως προς τα τέλη Μαΐου, ώστε από τον Ιούνιο να ανοίξουν τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια. Η ομάδα 30-39 θα "σπάσει" στα δύο. Πρώτα θα κάνουν και τα τέσσερα εμβόλια όσοι είναι 35-39 ετών και στη συνέχεια όσοι είναι 30-34.

Σημειώνεται πως οι άνω των 18 θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται από τον Ιούλιο, με τη διαφορά ωστόσο πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν συστήνεται για τις ηλικίες κάτω των τριάντα ετών.

Το "μπλόκο" στην AstraZeneca

Όπως έγινε γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ανανεώσει επί του παρόντος τη σύμβασή της για την προμήθεια εμβολίων κατά της Covid-19 με την AstraZeneca για μετά τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν, την επομένη της ανακοίνωσης της υπογραφής νέας σύμβασης της ΕΕ με την Pfizer.

"Δεν έχουμε ανανεώσει τη σύμβαση (με την AstraZeneca) μετά τον μήνα Ιούνιο. Θα δούμε, κοιτάζουμε τι συμβαίνει", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας πάντως, το εμβολιαστικό πλάνο θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ αναμένονται αυξημένες παραδόσεις από τη Pfizer.

Οι δόσεις που έρχονται

Για τοn μήνα Μάιο από την εταιρεία Pfizer αναμένουμε 2.150.000 δόσεις, από την εταιρεία Moderna 350.000 δόσεις, η εταιρεία Johnson & Johnson επιβεβαίωσε 220.000 δόσεις και η εταιρεία AstraZeneca μας έχει επιβεβαιώσει 150.000 δόσεις περίπου.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.