Τι ακριβώς σημαίνει η άρση της πατέντας των εμβολίων

Και ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτήν.

Η αύξηση της παραγωγής των εμβολίων, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για την άρση της πατέντας, βρίσκεται στο επίκεντρο της επιστημονικής κοινότητας. "Εφόσον γίνει η άρση της πατέντας, κι άλλες βιομηχανικές μονάδες από επιπρόσθετες φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία και την τεχνική για να αυξηθεί μαζικά η παραγωγή εμβολίων" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Στόχος η αύξηση της παραγωγής των εμβολίων

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι το τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί είναι ότι χρειάζεται μια πολύ σημαντική αύξηση της παραγωγής των εμβολίων, "ιδιαίτερα για να καλυφθούν οι ανάγκες στην Ασία και να προλάβουμε την Αφρική καθώς επίσης και την Νότιο Αμερική". Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα την Ινδία και την δραματική εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς.

"Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι δυνατότητες από τις παραγωγικές μονάδες των συγκεκριμένων εταιρειών που έχουν τα εμβόλια για αύξηση της παραγωγής σε πάρα πολύ μεγάλο επίπεδο" συνόψισε ο κ. Δημόπουλος.

Εμβολιασμός και γονιμότητα

Ερωτώμενος για το ζήτημα του εμβολιασμού γυναικών που είναι σε φάση γονιμότητας και επιθυμούν να μείνουν έγκυες ο πρύτανης ανέφερε πως στις αρχικές μελέτες δεν συμπεριλήφθησαν αρκετές ομάδες ανθρώπων μεταξύ των οποίων οι έγκυες, γυναίκες που ήταν σε φάση γαλουχίας ή σε περίοδο που έκαναν εξωσωματικές.

"Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα αυτών και ήταν ασφαλή και πολύ ενθαρρυντικά. Έχουμε στη συνέχεια εγκύους που φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς και σε επίπεδο θεωρητικό και βιολογικό δεν υπάρχει κάποιος λόγος να θεωρεί κανείς πως μπορεί να έχουμε παρεμβολή του MRNA ή του αδενοϊού στην διαδικασία της γονιμοποίησης" είπε.

"Μέχρι τώρα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες, όπως αυτές επικαιροποιούνται από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων και από τους αντίστοιχους τοπικούς οργανισμούς" κατέληξε.

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος