Η χώρα μας διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της, καθώς μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Λακωνία και πολλά ακόμη μέρη. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη, πολλά σημεία έχουν εκκενωθεί και αρκετοί πολίτες έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δε σταμάτησαν στιγμή να μάχονται, ενώ με το ξεκίνημα της ημέρας επιστρατεύτηκαν και τα εναέρια μέσα. 

Η μεγάλη εικόνα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 5 για σχεδόν όλη η νότια Ελλάδα και κατηγορία 4 για πολλές άλλες περιοχές.

> Διάβασε ακόμη: Περιβάλλον, ώρα μηδέν

Παράλληλα, σε πολλά σημεία της Ελλάδας θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που ίσως επηρεάσει ακόμη πιο αρνητικά την όλη κατάσταση. 

Ακόμη πιο σοκαριστική, είναι η γενικότερη εικόνα, όχι μόνο σε πανελλαδικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αρκεί να ρίξει μία ματιά κανείς στην ειδική υπηρεσία και τον σχετικό χάρτη της NASA. 

> Διάβασε ακόμη: Περιμένοντας ένα απρόβλεπτο φθινόπωρο στην Ευρώπη

Η Διεθνής Υπηρεσία Διαστήματος καταγράφει τις πυρκαγιές σε οικουμενικό επίπεδο ανά 24ωρο. Σε αυτόν, παρατηρούμε μεταξύ άλλων τις χιλιάδες εστίες φωτιάς στη νότια Αφρική, τη Μαδαγασκάρη, τη λατινική Αμερική και τη βορειοανατολική Ασία.