Τα ακίνητα με την περισσότερη ζήτηση αυτήν τη στιγμή

Ακίνητα μέχρι 250.000 ευρώ με υψηλές αποδόσεις και αξία μεταπώλησης.

Γράφει: Esquire Editors 24 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχίζεται το ράλι της αύξησης των τιμών των ακινήτων και το 2021, γεγονός που αποδεικνύει ότι η επένδυση στον τομέα του real estate αποτελεί αποδοτική αλλά και ασφαλή επιλογή. Μάλιστα σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η άνοδος αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στο 2022. Ως εκ τούτου η απόκτηση της αγοράς ακινήτου στην παρούσα φάση αποτελεί σοφή επενδυτική κίνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο β΄ τρίμηνο του 2021 οι τιμές των ακινήτων κατέγραψαν αύξηση κατά 4,65%. Ειδικότερα η αύξηση των τιμών στο β΄ τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 ήταν 4,7% για τα νέα διαμερίσματα, δηλαδή ηλικίας έως 5 ετών, και 4,6% για τα παλαιά, δηλαδή ηλικίας άνω των 5 ετών.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων στο β΄ τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 ήταν 6,4% στην Αθήνα, 4,1% στη Θεσσαλονίκη, 3,2% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 2,6% στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. 

Ποια ακίνητα όμως επιλέγουν οι υποψήφιοι αγοραστές; 

Σύμφωνα με την prop tech εταιρία Prosperty και με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από την πλατφόρμα της, ο κόσμος αναζητά ακίνητα μπροστά σε πάρκο ή γωνιακά. Και αυτό γιατί ένα γωνιακό σπίτι έχει ανεμπόδιστη θέα και πολύ καλύτερη πρόσβαση. Ως εκ τούτου τα ακίνητα αυτά, βρίσκονται ψηλά στη λίστα των επενδυτών. Όσον αφορά την επιφάνεια των ακινήτων, τα δημοφιλέστερα είναι εκείνα έως 100 τετραγωνικών μέτρων καθώς τόσο οι αποδόσεις όσο και η αξία μεταπώλησης αυτής της κατηγορίας ακινήτων, παραμένει σε υψηλά επίπεδα. 

H συνέχεια στο Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.