Η Facebook επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετώπιζαν προβλήματα πρόσβασης στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της, σε Facebook και Instagram λίγες ημέρες μετά την εξάωρη κατάρρευση της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης λόγω ενός σφάλματος κατά τη διάρκεια της συντήρησης ρουτίνας στο δίκτυό του των κέντρων δεδομένων.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ορισμένοι χρήστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στις σελίδες του Instagram, που αργούσαν πολύ να "φορτώσουν", ενώ άλλοι δεν μπορούσαν να στείλουν μηνύματα στο Messenger του Facebook.

"Γνωρίζουμε ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία", ανέφερε το Facebook σε tweet νωρίτερα σήμερα.

Ενώ το Instagram, σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Twitter αναφέρει:

"Γνωρίζουμε ότι μερικοί από εσάς μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα με το Instagram αυτήν τη στιγμή. Λυπούμαστε πολύ και εργαζόμαστε για να το διορθώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα".

Ο Downdetector, που είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση διαφόρων ιστότοπων, έδειξε ότι υπήρχαν περισσότερα από 36.000 περιστατικά ατόμων που ανέφεραν προβλήματα σχετικά με το Instagram την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, υπήρχαν επίσης περισσότερα από 800 αναφορές για προβλήματα με το Messenger, την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook.

Ο Downdetector παρακολουθεί μόνο τις διακοπές λειτουργίας συγκεντρώνοντας αναφορές κατάστασης από σειρές πηγών, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων που υποβάλλονται από χρήστες στην πλατφόρμα του. Η διακοπή μπορεί να έχει επηρεάσει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Υπενθυμίζεται ότι η διακοπή λειτουργίας του Facebook τη Δευτέρα στοίχισε στην εταιρεία περίπου 164.000 δολάρια το λεπτό σε έσοδα, ενώ η "βουτιά" της μετοχής έσβησε περισσότερα από 40 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία και κόστισε προσωπικά στον Μαρκ Ζούκενμπεργκ περίπου 6 δισ. δολάρια.

Από: Capital.gr