Τα νέα μέτρα που φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον

Μεταξύ άλλων, μόνο με μοριακό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα.

Γράφει: Esquire Editors 16 Δεκεμβρίου 2021

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση από την επέλαση της μετάλλαξης "Όμικρον" σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ταχύτατη διασπορά της νέας παραλλαγής της νόσου σε συνδυασμό με την γενικότερη έξαρση της πανδημίας που υπάρχει στην χώρα μας προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους που προχώρησαν στην αυστηροποίηση των μέτρων για την είσοδο των επισκεπτών στην Ελλάδα.

Ήδη μέσα σε λίγες μέρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας μετάλλαξης διπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 10. Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τους "27" ηγέτες να συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες και τον κορονοϊό να αποτελεί ένα από τα κύρια ζητήματα που θα συζητηθούν, την στιγμή που η μία μετά την άλλη οι χώρες σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους.

Φοβίζει η ταχύτητα της μετάλλαξης

Η γρηγορότερη μετάδοση της "Όμικρον" σε σχέση με εκείνη της "Δέλτα" είναι το στοιχείο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να νοσήσουν περισσότεροι συνάνθρωποί μας και να πιεστεί το σύστημα υγείας που ήδη βρίσκεται στα όρια του.

Ο καθηγητής πολιτικής της υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτηση του στο Facebook κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί η σοβαρότητα των λοιμώξεων που προκαλεί, όπως επίσης και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη νέα παραλλαγή της νόσου. "Με την Ομικρον θα κολλήσουν πολλοί περισσότεροι από τη Δέλτα και θα υπάρχει μάλλον επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Όσο περισσότερο καθυστερήσουμε τη διασπορά της όμικρον τόσο καλύτερο για όλους μας", τόνισε.

Παράλληλα, ο Ηλίας Μόσιαλος υποστηρίζει πως οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν πως η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί μικρότερη ζημιά στα πνευμόνια απ’ ότι το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν έχει αποδειχθεί κλινικά. "Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι η παραλλαγή όμικρον μπορεί εν μέρει να ξεφύγει από την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια ή οι παλαιότερες λοιμώξεις, η συνολική απειλή και ατομικά και για το σύστημα υγείας, δεν έχει εξαλειφθεί", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.