Θρίλερ με τον Novak Djokovic στην Αυστραλία

Αυστραλιανά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ενδέχεται να έχει συλληφθεί.

Γράφει: Esquire Editors 10 Ιανουαρίου 2022

Νέα ανατροπή στην υπόθεση του Novak Djokovic. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Μελβούρνης που έκανε δεκτή την έφεσή του Σέρβου τενίστα κατά της απόφασης των αυστραλιανών αρχών που είχαν ακυρώσει τη βίζα εισόδου του στη χώρα, μεταδίδεται πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω και στον χώρο του ξενοδοχείου όπου παρέμεινε από την Πέμπτη.

Μία αμφιλεγόμενη πληροφορία

Η πληροφορία που αναπαράγεται από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ξεκίνησε από όσα μετέδωσε Σέρβος δημοσιογράφος επικαλούμενος τον πατέρα του πρωταθλητή.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τέσσερις κυβερνητικές πηγές και πηγές από τον χώρο του τένις. Ο υπουργός Μετανάστευσης εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν θα ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του, επιβεβαίωσαν οι εφημερίδες The Age και The Sydney Morning Herald.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Guardian, το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στο ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι δεν έδωσε στον Τζόκοβιτς αρκετό χρόνο αφού τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να ακυρώσει τη βίζα του, για να μιλήσει σε άλλους και να απαντήσει με τεκμηριωμένο τρόπο. Παρόλα αυτά, ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χάουκ, μπορεί πλέον να παρέμβει προσωπικά και να αποφασίσει να ακυρώσει τη βίζα του ούτως ή άλλως με νέο αιτιολογικό.

O σταρ του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς είναι σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ελεύθερος να παραμείνει στην Αυστραλία καθώς η έφεση που άσκησε ο Σέρβος τενίστας κατά της απόφασης για την ακύρωση της βίζας του έγινε. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open. Ωστόσο όλα είναι υπό την αίρεση των αποφάσεων της κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Στον διακανονισμό που έγινε μεταξύ των δυο πλευρών η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα της δίκης και ο Τζόκοβιτς θα του επιτραπεί να φύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο παρέμεινε από το πρωί της Πέμπτης, παραλαμβάνοντας το διαβατήριό του και τα προσωπικά του αντικείμενα. 

Οι δικηγόροι του "Νόλε" ισχυρίστηκαν (καταθέτοντας υπόμνημα 35 σελίδων) πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.

Θρίλερ με τον Novak Djokovic στην Αυστραλία

Όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, η Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κάρεν Άντριους, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να... απαιτήσει την αποχώρησή του.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πέραν της λεπτομερούς παρουσίασης των θέσεων κάθε πλευράς, πιστοποιήθηκε από μαρτυρία αξιωματικού της υπηρεσίας μετανάστευσης ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν προκάλεσε επεισόδιο στο αεροδρόμιο, όταν ενημερώθηκε πως η βίζα του ακυρώνεται. Ενάντια στις φήμες και στην εντύπωση που είχε καλλιεργηθεί, ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις παρέμεινε ψύχραιμος και συνεργάσιμος.

Από: Thetoc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.