Γιατί ο Putin ερμήνευσε λάθος τη Δύση

Ο Paul Krugman αναλύει στους ΝΥΤ πώς και γιατί η υποκινούμενη από τον Trump εισβολή στο Καπιτώλιο σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Γράφει: Esquire Editors 30 Μαρτίου 2022

Αναζητώντας απαντήσεις γιατί ο Vladimir Putin έκανε ένα τόσο "καταστροφικό λάθος" για τη Ρωσία ερμηνεύοντας λανθασμένα την Δύση, ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman εξηγεί στο τελευταίο άρθρο του στους New York Times, γιατί ο μύθος περί παρηκμασμένης Δύσης είναι, όπως αποδείχθηκε, λανθασμένος.

Αλλά, σημειώνει, ότι αυτό που έχει να αντιτάξει η Δύση – πέρα από εξοπλισμούς ή εργαλεία κυρώσεων – είναι οι δημοκρατικές αξίες που στις Ηνωμένες Πολιτείες υπονομεύονται συστηματικά και όχι μόνο από σκοτεινά συνωμοσιολογικά κέντρα.

Ο Paul Krugman αναλύει πώς και γιατί η υποκινούμενη από τον Trump εισβολή στο Καπιτώλιο και η εν συνεχεία στάση μερίδας των Ρεπουμπλικανών σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Έγκλημα και γκάφα

Όπως γράφει, η εισβολή του Vladimir Putin στην Ουκρανία ήταν, πρώτα και κύρια, έγκλημα. Αλλά ήταν επίσης μια γκάφα. Σε λιγότερο από πέντε εβδομάδες ο Putin κατέστρεψε τη στρατιωτική φήμη της Ρωσίας, έπληξε την οικονομία της χώρας του και ενίσχυσε τις δημοκρατικές συμμαχίες που ήλπιζε να υπονομεύσει.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.