O νέος χρησμός του Bill Gates για την πανδημία

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, τα χειρότερα έρχονται.

"Βρισκόμαστε ακόμα σε κίνδυνο η πανδημία κορονοϊού να δημιουργήσει μια παραλλαγή που θα είναι ακόμα πιο μεταδοτική και ακόμα πιο θανατηφόρα” προειδοποίησε ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.

Μιλώντας στους Financial Times, o Bill Gates ανέφερε ότι "Είναι πολύ πάνω από το 5 τοις εκατό ο κίνδυνος να μην έχουμε δει το χειρότερο από αυτή την πανδημία κορονοϊού”.

Περισσότερα χρήματα για την Υγεία

Ο μεγιστάνας, του οποίου το βιβλίο "How to Prevent the Next Pandemic” δημοσιεύεται την Τρίτη, εξέφρασε την ελπίδα του ότι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μειώσουν περαιτέρω τη συνεισφορά τους στη χρηματοδότηση ξένης βοήθειας, υποδηλώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλα έθνη να εμπλακούν στη δική τους περικοπή, κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το βασικό παγκόσμιο κοινό προγράμματα υγείας.

Σύμφωνα με τον Bill Gates, η απόφαση για παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι να μειώσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της βοήθειας από 0,7%, σε 0,5%, του ΑΕΠ ήταν "μια απογοήτευση".

Αυτό σήμαινε ότι τομείς όπως η πολιομυελίτιδα και η αναπαραγωγική υγεία είχαν περικοπεί, εξήγησε.

"Είμαστε ήδη στο ελάχιστο δυνατό και αν το Ηνωμένο Βασίλειο μειώσει ακόμα περισσότερο, τότε θα κάνουν το ίδιο και οι άλλες χώρες" είπε ο Bill Gates.

"Αυτό θα ήταν τραγικό γιατί. . . όλα αυτά τα χρήματα σώζουν ζωές με λιγότερα από 1.000 δολάρια ανά ζωή που σώζεται" .

Όπως ανέφερε, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ακόμα ένας μεγάλος δωρητής στη συμμαχία εμβολίων και στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Είχε προειδοποιήσει για την πανδημία από το 2015

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος είχε προειδοποιήσει ήδη από το 2015 για πρώτη φορά δημοσίως ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει την αναπόφευκτη επόμενη πανδημία.

"Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων, από επιδημιολόγους έως προγραμματιστές υπολογιστών, για να εντοπίζει γρήγορα τις παγκόσμιες απειλές για την υγεία και να βελτιώσει τον συντονισμό μεταξύ των χωρών”, είπε ο Bill Gates, προειδοποιώντας ότι απαιτούνται μεγαλύτερες επενδύσεις για να αποφευχθεί μια άλλη πανδημία.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης