Και εγένετο εκλογές τον Μάιο

Κάλπες τον Μάιο έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha, μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Γράφει: Esquire Editors 22 Μαρτίου 2023

Κάλπες τον Μάιο έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha και τον Σταύρο Θεοδωράκη μετά την τραγωδία των Τεμπών, υποστηρίζοντας ότι παρά το βαρύ κλίμα που έχει προκληθεί και την... υπεροχή του "Κανένα", ο ίδιος ειναι αισιόδοξος ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

"Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω (σ.σ ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας έχει χαθεί) και θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ανάγκη στη δεύτερη κάλπη. Γιατί η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία, αυτή είναι η σωστή λύση για τη χώρα", είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για αποφασιστική κυβέρνηση με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Διαψεύδοντας τα σενάρια ότι στόχος του είναι να κάνει εκλογές μέσα στο καλοκαίρι για να "αποφύγει" τους οργισμένους νέους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε για πρώτη φορά ο ίδιος το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων του, μιλώντας για πρώτη κάλπη τον Μάιο, χωρίς να αποκαλύψει ημερομηνίες, και τη δεύτερη μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οσο για τις πολιτικές συνεργασίες, που για πολλούς εκτιμάται ότι θα προκύψουν εξ’ανάγκης μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ξανά το παράδειγμα της Γερμανίας, επανέλαβε ότι δεν πιστεύει σε αυτές, ενώ κοιτώντας προς στον πιο "πιθανό" του συνεργάτη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποστήριξε με δηκτικό τόνο ότι αν και του ζήτησε δύο φορές να συναντηθούν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αρνήθηκε να τον δει.

"Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί να είναι η συνεννόηση με αυτούς τους όρους", είπε, επιδιώκοντας να καταδείξει την αδυναμία του σχήματος των συνεργασιών.

"Θα συζητήσω με τον Κώστα Καραμανλή"

Ερωτηθείς για το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή και της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του στις εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο τέως υπουργός ανέλαβε την ευθύνη λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, την ώρα που βρέθηκαν οι δυο τους στα Τέμπη. "Όχι απλά έθεσε στη διάθεσή μου την παραίτησή του, με τον τυπικό τρόπο, παραιτήθηκε. Αμέσως. Και αυτό τον τιμά. Θα μου πείτε: Αυτονόητο. Ναι, αλλά πόσες φορες το έχουμε δει; Ας το αναγνωρίσουμε. Και βέβαια πήγε στη Βουλή, μίλησε, παρουσίασε θεσμικά τις απόψεις του, ως όφειλε. Θα κριθεί και αυτό. Στο ζήτημα των ψηφοδελτίων, επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα", κατέληξε.

"Άκουσα τα μηνύματα των νέων"

Έχοντας πάρει "μαθήματα" απο την 4ετή διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα τον βαραίνει το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την σύμβαση για την τηλεδιοίκηση, μία σύμβαση που αν είχε έρθει σε πέρας, θα είχε αποτρέψει το κακό. Προχώρησε μάλιστα και σε κάποιες παραδοχές για τον σιδηρόδρομο, ο οποίος, όπως είπε, έμεινε παραμελημένος, ενώ έκανε ένα ακόμη βήμα πίσω για το ανθρώπινο λάθος του μοιραίου σταθμάρχη.

"Εγιναν ανθρώπινα λάθη. Αλλά εάν η εκπαίδευση ήταν διαφορετική, εάν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717, τότε ειναι πολύ πιθανό να μην είχε συμβεί… Δεν είμαι εγώ αυτός που θα στείλω τον σταθμάρχη στο πυρ το εξώτερον".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις ερωτήσεις νεαρών παιδιών τα οποία επέβαιναν στο τρένο, υποστηρίζοντας ότι άκουσε τα μηνύματα που έστειλαν στον ίδιο και σε όλο το πολιτικό σύστημα και πως η δική του προσωπική ευθύνη για αυτό που έγινε είναι ακόμη πιο βαριά.

"Είχε πάρει και η κόρη μου αυτο το τρένο", είπε υποστηρίζοντας ότι αυτή η τραγωδία του έδωσε ένα μάθημα: Πως πρέπει να είναι πιο τολμηρός.

Ενα από επόμενα βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η συζήτηση τόσο με την Hellenic Train όσο και με την ιταλική κυβέρνηση για την επίτευξη μίας καλύτερης συμφωνίας του τρόπου επενδύσεων στον σιδηρόδρομο, ώστε η εταιρία "να μας φέρνει τα καλύτερα τρένα και όχι τα σαπάκια", όπως ειπε, μεταξύ άλλων.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.