Δύσκολα θα κάνει τον Άρη Νέα Γη ο Elon Musk, σύμφωνα με έρευνα της NASA

Άσχημα τα νέα για τον tech entrepreneur.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 01 Αυγούστου 2018

Πριν κάποιο καιρό, ανάμεσα σε πολλά άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια, ο Elon Musk είχε δηλώσει πώς σκοπεύει να μετατρέψει τον Άρη σε Νέα Γη χρησιμοποιώντας πανίσχυρα πυρηνικά όπλα. Αυτό, βέβαια, πριν διασυρθεί παγκοσμίως εξαιτίας της φαεινής ιδέας που είχε να αποκαλέσει "παιδόφιλο" έναν από τους ηρωικούς διασώστες των παιδιών στις σπηλιές της Ταϊλάνδης.

Δεν υπάρχει αρκετό διοξείδιο του άνθρακα στον Άρη

Δυστυχώς όμως για τον tech entrepreneur από τη Νότια Αφρική, το σχέδιο του που θυμίζει σενάριο βγαλμένο κατευθείαν από κάποιο βιβλίο του Phillip K. Dick φαίνεται ότι μπάζει. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η NASA με πρόσφατη έρευνά της. "Τα αποτελέσματα της ερευνητικής διαδικασίας μας κάνουν να πιστεύουμε πώς δεν υπάρχει αρκετό διοξείδιο του άνθρακα στον Άρη, ικανό να προκαλέσει μεγάλης έντασης φαινόμενο του θερμοκηπίου" δήλωσε ο Bruce Jakosky του Πανεπιστημίου του Colorado ως επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Τι σημαίνει τώρα αυτό; Το πλάνο του Elon Musk ήταν να ρίξει πυρηνικά στους πάγους του Άρη, να τους λιώσει, να απελευθερώσει αρκετό διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, προκαλώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου με αποτέλεσμα να "φυλακιστεί" το νερό στην υγρή του μορφή στην επιφάνεια του πλανήτη, πριν προλάβει να παγώσει ή να εξανεμιστεί. Έτσι, σιγά σιγά, ο Άρης θα μετατρεπόταν σε έναν φιλικό για τους ανθρώπους πλανήτη -σε μια Νέα Γη.

Δύσκολα θα κάνει τον Άρη Νέα Γη ο Elon Musk, σύμφωνα με έρευνα της NASA

Τελικά, ακόμα κι αν ο Elon Musk πατήσει το κουμπί και στείλει τα πυρηνικά του ενάντια στον Κόκκινο Πλανήτη, το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει την ατμοσφαιρική πίεση στο 6.9% της Γης, ποσοστό που δεν είναι ικανό να μεταμορφώσει τον Άρη.

Κρίμα, αν κι είμαστε σίγουρα πώς ο tech entrepreneuer δε θα το βάλει κάτω.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλιματική αλλαγή εξαφανίζει κράτη και κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για hoax

Και μέσα σε όλα αυτά προέκυψε και ο όρος του ex-situ nationhood.

Ρωτήσαμε τα Ελληνικά Hoaxes γιατί (και) η Ελλάδα έχει γεμίσει με fake news

Μία συνέντευξη με τον Θοδωρή Δανιηλίδη, τον ιδρυτή της ιστοσελίδας που καταγράφει την παραπληροφόρηση του ελληνικού ίντερνετ.