Δύσκολα θα κάνει τον Άρη Νέα Γη ο Elon Musk, σύμφωνα με έρευνα της NASA

Άσχημα τα νέα για τον tech entrepreneur.

Πριν κάποιο καιρό, ανάμεσα σε πολλά άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια, ο Elon Musk είχε δηλώσει πώς σκοπεύει να μετατρέψει τον Άρη σε Νέα Γη χρησιμοποιώντας πανίσχυρα πυρηνικά όπλα. Αυτό, βέβαια, πριν διασυρθεί παγκοσμίως εξαιτίας της φαεινής ιδέας που είχε να αποκαλέσει "παιδόφιλο" έναν από τους ηρωικούς διασώστες των παιδιών στις σπηλιές της Ταϊλάνδης.

Δεν υπάρχει αρκετό διοξείδιο του άνθρακα στον Άρη

Δυστυχώς όμως για τον tech entrepreneur από τη Νότια Αφρική, το σχέδιο του που θυμίζει σενάριο βγαλμένο κατευθείαν από κάποιο βιβλίο του Phillip K. Dick φαίνεται ότι μπάζει. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η NASA με πρόσφατη έρευνά της. "Τα αποτελέσματα της ερευνητικής διαδικασίας μας κάνουν να πιστεύουμε πώς δεν υπάρχει αρκετό διοξείδιο του άνθρακα στον Άρη, ικανό να προκαλέσει μεγάλης έντασης φαινόμενο του θερμοκηπίου" δήλωσε ο Bruce Jakosky του Πανεπιστημίου του Colorado ως επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Τι σημαίνει τώρα αυτό; Το πλάνο του Elon Musk ήταν να ρίξει πυρηνικά στους πάγους του Άρη, να τους λιώσει, να απελευθερώσει αρκετό διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, προκαλώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου με αποτέλεσμα να "φυλακιστεί" το νερό στην υγρή του μορφή στην επιφάνεια του πλανήτη, πριν προλάβει να παγώσει ή να εξανεμιστεί. Έτσι, σιγά σιγά, ο Άρης θα μετατρεπόταν σε έναν φιλικό για τους ανθρώπους πλανήτη -σε μια Νέα Γη.

Δύσκολα θα κάνει τον Άρη Νέα Γη ο Elon Musk, σύμφωνα με έρευνα της NASA

Τελικά, ακόμα κι αν ο Elon Musk πατήσει το κουμπί και στείλει τα πυρηνικά του ενάντια στον Κόκκινο Πλανήτη, το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει την ατμοσφαιρική πίεση στο 6.9% της Γης, ποσοστό που δεν είναι ικανό να μεταμορφώσει τον Άρη.

Κρίμα, αν κι είμαστε σίγουρα πώς ο tech entrepreneuer δε θα το βάλει κάτω.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear