Μετά την καταστροφή: η Παναγία των Παρισίων σε λήψη 360 μοιρών

Το Gigarama παρουσιάζει την επόμενη μέρα του καθεδρικού μέσα από την κάμερα ενός drone.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 18 Απριλίου 2019

Στον απόηχο της μεγαλύτερης πολιτιστικής καταστροφής των τελευταίων πολλών χρόνων, δυστυχώς έχει ήδη ξεκινήσει μία διαδικτυακή συζήτηση στα όρια του κανιβαλισμού για το κατά πόσο έχουμε το δικαίωμα ή όχι να νιώθουμε θλίψη για τις εικόνες που δείχνουν την Παναγία των Παρισίων σχεδόν ολοσχερώς καμένη. Τα σχόλια για αυτό το φαινόμενο περιττεύουν, οι λήψεις όμως των φωτογράφων που κατέγραψαν την πυρκαγιά σε κάθε της φάση έχουν συγκλονίσει τον πλανήτη: στην αρχή, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της όταν η στάχτη πια είχε καλύψει τον καθεδρικό.

Εκείνη όμως που τράβηξε περισσότερο το δικό μας ενδιαφέρον ήταν μία 360º φωτογραφία της Notre Dame όπως την παρουσιάζει το Gigarama. Μία λήψη από drone που δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη, πατώντας εδώ, να δει τα αποτελέσματα της καταστροφικής πυρκαγιάς από όποια γωνία εκείνος επιλέξει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gigarama (@gigaramaofficial) on

Είναι η πιο συνολική εικόνα ενός παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου που, δυστυχώς, δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο ακόμα και μετά την ανακατασκευή του που ήδη προγραμματίζεται.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφίες από την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ευρώπης δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο.

Οι διάσημες φράσεις που δεν είπε ποτέ ο Albert Einstein

Ακριβώς 64 χρόνια μετά τον θάνατο του κορυφαίου επιστήμονα, καλό είναι να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.