Τα δρακόντεια μέτρα των εκατομμυριούχων ενάντια στον κορονοϊό

Θωρακισμένες επαύλεις, ιδιωτικές πτήσεις και μάσκες που κοστίζουν 65 ευρώ.

Εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες νεκροί με την Άπω Ανατολή να πληρώνει μέχρι στιγμής και κατά κύριο λόγο το τίμημα, κλίμα συναγερμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κορονοϊός δεν είναι καθόλου "αστείο", ιδιαίτερα μάλιστα αν αναλογιστούμε ότι ακόμη δε γνωρίζουμε το αν βρισκόμαστε στην αρχή, στη μέση ή το τέλος της επιδημίας. Το μοναδικό πράγμα στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι να μην εξελιχθεί σε πανδημία. Θα χρειαστεί, βέβαια, να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από τις αρχές ενώ καλό είναι εμείς οι πολίτες να πειθαρχήσουμε σε όσα ανακοινωθούν - οι επαναστατικές αντιδράσεις για καρναβάλια με το "έτσι θέλω" και ο επικίνδυνος ακτιβισμός του να πηγαίνεις στο καφενείο ενώ έχει απαγορευτεί δε μας τιμούν, ούτε βοηθούν σε τίποτα.

Όσο στην Ελλάδα βιώνουμε ένα πραγματικό πανηγύρι με δημόσιες τοποθετήσεις που δε βασίζονται πάνω σε καμία επιστημονική τεκμηρίωση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί: Το βασικό ζήτημα είναι ότι δεν πρέπει να επιταχυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού γιατί τα δημόσια συστήματα υγείας δε θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το κοινό. Αυτά, βέβαια, είναι ανησυχίες που απασχολούν τους κοινούς θνητούς καθώς οι βαθιά πλούσιοι του κόσμου φαίνεται να έχουν ήδη βρει αρκετές λύσεις απέναντι στο μείζον πρόβλημα που απασχολεί τον πλανήτη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

.

"Πηγαίνοντας προς Παρίσι. Παρανοϊκή; Προνοητική; Πανικοβλημένη; Πανδημία; Προπαγάνδα; Σε κάθε περίπτωση η Paltrow θα κοιμηθεί στο αεροπλάνο φορώντας ένα τέτοιο. Έχω ήδη παίξει σε αυτήν την ταινία (σ.σ: εννοεί το Contagion). Να είστε ασφαλείς. Αποφύγετε τις χειραψίες. Πλύνετε τα χέρια σας συχνά." έγραψε χαρακτηριστικά η Gwyneth Paltrow στο Instagram, καθώς ταξίδευε προς τη γαλλική πρωτεύουσα και την εβδομάδα μόδας της πόλης. Η 47χρονη ηθοποιός διαθέτει εκατομμύρια followers στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, τους οποίους φρόντισε να ενημερώσει για τις δικές της επιλογές. Η ειδική μάσκα που φόρεσε, είναι κατασκευής της σουηδική εταιρείας Airinum και κοστίζει 65 ευρώ περίπου.


"Εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν, ναυλώνουν ιδιωτικά τζετ έτσι ώστε να αποφύγουν τις ουρές και τον συνωστισμό στον έλεγχο των πτήσεων".


Τι άλλο όμως μπορεί να κάνει κάποιος που διατηρεί τουλάχιστον εξαψήφιο τραπεζικό λογαριασμό; Αυτήν τη στιγμή, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξεχωρίζουν την ήρα από το στάχυ: Όποιος διαθέτει δικό του όχημα μπορεί να αποφύγει τις δυσάρεστες συναντήσεις με ανθρώπους που βήχουν και φτερνίζονται προκαλώντας μικρούς πανικούς. Αν, όμως, το μετρό ακούγεται επικίνδυνο, οι πτήσεις και τα ταξίδια αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζονται ως extreme sport που όλοι πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία. Εκτός αν, βέβαια, έχουμε τη δυνατότητα να ναυλώσουμε ένα ιδιωτικό τζετ – ή όπως, χαρακτηριστικά, γράφουν οι New York Times: "Εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν, πληρώνουν ακόμη περισσότερο έτσι ώστε να αποφύγουν τις ουρές και τον συνωστισμό στον έλεγχο των πτήσεων".

Τα δρακόντεια μέτρα των εκατομμυριούχων ενάντια στον κορονοϊό

Αν το χειρότερο συμβεί, θα έχεις πολύ περισσότερα "μαξιλαράκια ασφαλείας" από τους υπόλοιπους ανθρώπους

Τι θα γίνει όμως όταν ο κορονοϊός χτυπήσει την πόρτα της έπαυλης των δισεκατομμυριούχων; Σε δηλώσεις τους στο Bloomberg News, αρκετοί ζάμπλουτοι της Νέας Υόρκης κατέστησαν σαφές ότι η βασική στρατηγική τους είναι να παραμένουν κλειδαμπαρωμένοι στο Χάμπτονς, ένα πανάκριβο προάστιο του Λονγκ Άιλαντ που φιλοξενεί σχεδόν αποκλειστικά πολύ πλούσιους. Αντίστοιχα, η Guardian αναφέρει ότι υπάρχουν ήδη έτοιμα έκτακτες πτήσεις που περιμένουν τους βαθιά πλούσιους Κινέζους σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου. Πρόκειται, δηλαδή, για μία επιλεκτική εκκένωση κατά την οποία κάποιοι άνθρωποι θα είναι περισσότεροι ίσοι από κάποιους άλλους με βάση πάντα το πορτοφόλι τους.

Τέλος, υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις όπως αυτή του Marvin Liao, διάσημου στρατηγικού επενδυτή που δραστηριοποιείται στον χώρο των startups. Όπως αναφέρουν οι New York Times, στοκάρει εδώ και χρόνια φαγητό και νερό, έτσι ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένος σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό να παραμείνει απολύτως ασφαλής στην υπερπολυτελή του βίλα. Για αυτόν τον σκοπό, ο αέρας της κατοικίας του φιλτράρεται από ένα ειδικό μηχάνημα που ακούει στο όνομα Molekule Air και κοστίζει, ούτε λίγο πολύ, 800 ευρώ. "Αν το χειρότερο συμβεί, θα έχεις πολύ περισσότερα "μαξιλαράκια ασφαλείας" από τους υπόλοιπους ανθρώπους" έχει δηλώσει σχετικά με κάποια δόση κυνισμού. Γιατί, τελικά, όπως είδαμε και στα οσκαρικά Παράσιτα του Bong Joon Ho, τα χρήματα είναι ικανά να σε προστατεύσουν ακόμα και από τις πιο οικουμενικές καταστροφές.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.