Ο άνθρωπος που φτιάχνει τις καλύτερες μάσκες του κόσμου

Σχεδόν όλα τα μοντέλα του είναι sold out μέχρι τον Ιούνιο, με τον ίδιο να δημιουργεί μία αξιοσημείωτη περιουσία.

Από τα τέλη του Ιανουαρίου, το τηλέφωνο στα γραφεία της Cambridge Mask Co δεν έχει σταματήσει να χτυπά, την ίδια στιγμή που οι υπάλληλοι της εταιρείας απαντούν σε αμέτρητα emails. Ήδη από τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις είχαν αρχίσει να αυξάνονται εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών στην Αυστραλία αλλά αυτό που συνέβη τους επόμενους μήνες δεν έχει προηγούμενο. 

"Από τη στιγμή που ξεκίνησε το lockdown στην Κίνα, η ζήτηση για μάσκες έχει γίνει 20 ίσως και 30 φορές μεγαλύτερη" αναφέρει ο Christopher Dobbing, ιδρυτής και CEO της εταιρείας, που κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία φιλτραρίσματος του βρετανικού στρατού, κάτι που καθιστά τα προϊόντα της σχεδόν 100% αποτελεσματικά απέναντι σε ατμοσφαιρική ρύπανση, αέρια, βακτήρια και ασφαλώς ιούς. "Είμαστε λίγα άτομα σε ένα μικρό γραφείο και καλούμαστε να απαντήσουμε σε περισσότερα από 1.000 τηλεφωνήματα κάθε μέρα. Είναι κάτι εντελώς εξαντλητικό", συμπληρώνει.  

Ο άνθρωπος που φτιάχνει τις καλύτερες μάσκες του κόσμου

Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτεί κάποιος ότι μιλάμε για ένα από τα πιο περιζήτητα αντικείμενα του πλανήτη αυτή τη στιγμή, μαζί με τα αντισηπτικά, τα ζυμαρικά και -για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο- το χαρτί υγείας. Η χειρουργική μάσκα έχει γίνει πλέον το σύμβολο των καιρών μας. Ένα σύμβολο πανικού αλλά και προφύλαξης. Και το αντίστροφο. Η Cambridge Mask Co δημιουργήθηκε από τον Dobbing το 2015, όταν επέστρεψε από την Κίνα, όπου δίδασκε ως καθηγητής Αγγλικών. "Παρατήρησα πόσο σημαντικό ήταν το θέμα του καθαρού αέρα λόγω της ρύπανσης που υπήρχε εκεί, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Τα παιδιά στις ζωγραφιές τους δεν έφτιαχναν γαλάζιους ουρανούς αλλά γκρι. Έχοντας μεγαλώσει στην αγγλική ύπαιθρο έμεινα έκπληκτος από τα όσα έβλεπα και αποφάσισα να κάνω κάτι γι' αυτό". 

Η τιμή των προϊόντων που πουλά ο Dobbing ξεκινά από τις £9,95 (για την N95 Basic) και φτάνει έως και τις £24,95 (για την N99 Churchill Pro). Σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι sold out μέχρι τον Ιούνιο. Οι περισσότερες μάσκες πωλούνται απευθείας σε ιδιώτες, αν και η εταιρεία διατηρεί συμφωνίες με εταιρείες και φορείς όπως η British Airways, το Deliveroo, η Mayo Clinic, η Αστυνομία του Νεπάλ και πολλά νοσοκομεία και πρεσβείες σε κάθε γωνιά της Ασίας. "Έχουμε δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών. Μας εμπιστεύονται γιατί χρησιμοποιούμε τεχνολογία που έχει αναπτύξει ο βρετανικός στρατός για προστασία σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ή βιολογικού πολέμου. Οι μάσκες μας φιλτράρουν το 99,6% κάθε απειλητικού αερίου ή βακτηρίου, όπως επίσης και ιών. Έχουμε δουλέψει μαζί με το Office of Science National Laboratories στις ΗΠΑ για να βεβαιωθούμε πως είναι άκρως αποτελεσματικές και εναντίον του κορονοϊού" αναφέρει ο Dobbing.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cambridge Mask|Everyday Safety (@cambridgemask) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cambridge Mask|Everyday Safety (@cambridgemask) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cambridge Mask|Everyday Safety (@cambridgemask) on

Καθώς ο COVID-19 είναι πλέον μέρος της ζωής μας, οι μάσκες έχουν εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από απαραίτητο αξεσουάρ για τους υποχόνδριους. Το επίπεδο ζήτησης έχει οδηγήσει τη βιομηχανία που ασχολείται με το συγκεκριμένο κομμάτι να τεθεί αντιμέτωπη με κάθε είδους προκλήσεων: Από αποτελεσματικότητα και επάρκεια μέχρι τη ζημιά λόγω κερδοσκοπίας ορισμένων. Πρόσφατα, η Amazon απέβαλλε 3.900 εταιρείες από την πλατφόρμα της λόγω απότομης και μεγάλης αύξησης των τιμών. "Εκτός των άλλων έχουμε μία εξαιρετικά αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων που δουλεύει διαρκώς για τον εντοπισμό και τη διερεύνηση προϊόντων με εξωφρενικές τιμές που είναι τώρα σε μεγάλη ζήτηση, όπως προστατευτικές μάσκες και απολυμαντικά χεριών" αναγράφεται σε μία ανακοίνωση στο site της Cambridge Mask Co.

"Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κάποιος μία μάσκα, που σίγουρα θα είναι κακής ποιότητας και αναποτελεσματική. Το δύσκολο είναι να δημιουργήσει μία τέτοια που θα είναι καλή και ασφαλής. Υπάρχει μία ολόκληρη λίστα από προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται. Έχουμε πελάτες με πολύ σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι έχουν απελπιστική ανάγκη για ένα προϊόν που θα τους σώσει τη ζωή. Για εμάς,  αυτοί οι πελάτες μπαίνουν σε προτεραιότητα" λέει ο Dobbing στο βρετανικό Esquire, για να συμπληρώσει: "Πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα διατηρούν stock από μάσκες στο σπίτι τους, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάποια άμεση απειλή όπως συμβαίνει τώρα με τον κορονοϊό. Μιλούσε τις προάλλες με κάποιον στην Τσεχία και μου έλεγε ότι στην πόλη του απαγορεύεται να βγει κάποιος από το σπίτι χωρίς μάσκα. Δουλεύουμε ακατάπαυστα ώστε να φτιάξουμε όσες περισσότερες μάσκες μπορούμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά πάντοτε θα πρέπει να διατηρήσουμε και την ποιότητα των προϊόντων μας". 

ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ 2

Οι καιροί απαιτούν δράση, αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια. Ο Christopher Dobbing το γνωρίζει καλά αυτό, επισημαίνοντας πως έχει δει σημαντική αύξηση στα έσοδά του αλλά δεν είναι κάτι που έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. "Πέρασα 5 χρόνια ώστε να μπορέσω να φτιάξω κάτι που θα κάνει τη διαφορά για όλους του σωστούς λόγους. Αυτό που πραγματικά με χαροποιεί αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνει την ευθύνη μου, είναι πως με έχουν πάρει τηλέφωνο σχεδόν όλοι όσοι έχουν την κάρτα μου". 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear