Στο πάρκινγκ αεροσκαφών της Καλιφόρνιας

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με περισσότερα από 400 jets να περιμένουν υπομονετικά τη μέρα που θα σηκωθούν ξανά στον αέρα.

Ένα τεράστιο πάρκο γεμάτο με παρκαρισμένα αεροπλάνα είναι ένα πρωτόγνωρο πραγματικά θέαμα. Όπως ακριβώς συμβαίνει όμως και με το πετρέλαιο (όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος πια να αποθηκευτεί με αποτέλεσμα να έχουν επιστρατευθεί ακόμα και τα αμπάρια των πλοίων που βρίσκονται αραγμένα στα ανοιχτά), έτσι και οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάζονται να κρατούν καρφωμένα στα πάτωμα τα πλέον πολύτιμα αγαθά τους σε πάρκινγκ αεροσκαφών.

Ο τουρισμός έχει δεχθεί το μεγαλύτερό του πλήγμα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, την ώρα μάλιστα που σημείωνε τα μεγαλύτερα άλματα των τελευταίων χρόνων, οι διεθνείς αερογραμμές εκπέμπουν SOS (με κάποιες από αυτές όπως η Qantas της Αυστραλίας να έχει ήδη αποδεσμεύσει δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους), τα πολυσύχναστα αεροδρόμια θυμίζουν πια ξεχασμένες πίστες προσγείωσης της περιφέρειας.

Αν, λοιπόν, υπάρχει ένα βίντεο εκεί έξω, στον μεγάλο και απέραντο ωκεανό του ίντερνετ, που περιγράφει την κατάσταση πιο καλά από κάθε άλλο, αυτό είναι εκείνο που τράβηξε ο πιλότος και γνωστός YouTuber, Bryan Keith, πάνω αεροδρόμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Το θέαμα, όπως ήδη είπαμε, είναι πραγματικά σπάνιο - και κάτι που ίσως δεν περιμέναμε να δούμε ποτέ πέρα από κάποιο "νεκροταφείο" παλαιών αεροσκαφών.


Ας ελπίσουμε σύντομα οι εντυπωσιακές αυτές εικόνες να αποτελέσουν παρελθόν. Ο κόσμος μας χρειάζεται να ξεκινήσει ξανά από εκεί που σταμάτησε πριν την πανδημία.


Μέσα σε κάτι περισσότερο από 10 λεπτά παρακολουθούμε την πτήση του Keith πάνω από "πολλά παρκαρισμένα δισεκατομμύρια σε jets" όπως τον ακούμε να λέει σε ελεύθερη μετάφραση στο βίντεο. Ο πιλότος που φοράει μπλούζα με το Unknown Pleasures των Joy Division καταφέρνει να πάρει, πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος και σε συνεννόηση με τον πύργο ελέγχου, μερικά συγκλονιστικά πλάνα πλησιάζοντας τα εκατοντάδες παρκαρισμένα αεροπλάνα στα μερικά μόλις μέτρα. Ας ελπίσουμε σύντομα οι εντυπωσιακές αυτές εικόνες να αποτελέσουν παρελθόν. Ο κόσμος μας χρειάζεται να ξεκινήσει ξανά από εκεί που σταμάτησε πριν την πανδημία.


φωτογραφία © Wolficorn / Bryan Keith

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.