
Στο πάρκινγκ αεροσκαφών της Καλιφόρνιας
Ένα εντυπωσιακό βίντεο με περισσότερα από 400 jets να περιμένουν υπομονετικά τη μέρα που θα σηκωθούν ξανά στον αέρα.

Ένα τεράστιο πάρκο γεμάτο με παρκαρισμένα αεροπλάνα είναι ένα πρωτόγνωρο πραγματικά θέαμα. Όπως ακριβώς συμβαίνει όμως και με το πετρέλαιο (όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος πια να αποθηκευτεί με αποτέλεσμα να έχουν επιστρατευθεί ακόμα και τα αμπάρια των πλοίων που βρίσκονται αραγμένα στα ανοιχτά), έτσι και οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάζονται να κρατούν καρφωμένα στα πάτωμα τα πλέον πολύτιμα αγαθά τους σε πάρκινγκ αεροσκαφών.
Ο τουρισμός έχει δεχθεί το μεγαλύτερό του πλήγμα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, την ώρα μάλιστα που σημείωνε τα μεγαλύτερα άλματα των τελευταίων χρόνων, οι διεθνείς αερογραμμές εκπέμπουν SOS (με κάποιες από αυτές όπως η Qantas της Αυστραλίας να έχει ήδη αποδεσμεύσει δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους), τα πολυσύχναστα αεροδρόμια θυμίζουν πια ξεχασμένες πίστες προσγείωσης της περιφέρειας.
Αν, λοιπόν, υπάρχει ένα βίντεο εκεί έξω, στον μεγάλο και απέραντο ωκεανό του ίντερνετ, που περιγράφει την κατάσταση πιο καλά από κάθε άλλο, αυτό είναι εκείνο που τράβηξε ο πιλότος και γνωστός YouTuber, Bryan Keith, πάνω αεροδρόμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Το θέαμα, όπως ήδη είπαμε, είναι πραγματικά σπάνιο - και κάτι που ίσως δεν περιμέναμε να δούμε ποτέ πέρα από κάποιο "νεκροταφείο" παλαιών αεροσκαφών.
Ας ελπίσουμε σύντομα οι εντυπωσιακές αυτές εικόνες να αποτελέσουν παρελθόν. Ο κόσμος μας χρειάζεται να ξεκινήσει ξανά από εκεί που σταμάτησε πριν την πανδημία.
Μέσα σε κάτι περισσότερο από 10 λεπτά παρακολουθούμε την πτήση του Keith πάνω από "πολλά παρκαρισμένα δισεκατομμύρια σε jets" όπως τον ακούμε να λέει σε ελεύθερη μετάφραση στο βίντεο. Ο πιλότος που φοράει μπλούζα με το Unknown Pleasures των Joy Division καταφέρνει να πάρει, πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος και σε συνεννόηση με τον πύργο ελέγχου, μερικά συγκλονιστικά πλάνα πλησιάζοντας τα εκατοντάδες παρκαρισμένα αεροπλάνα στα μερικά μόλις μέτρα. Ας ελπίσουμε σύντομα οι εντυπωσιακές αυτές εικόνες να αποτελέσουν παρελθόν. Ο κόσμος μας χρειάζεται να ξεκινήσει ξανά από εκεί που σταμάτησε πριν την πανδημία.
φωτογραφία © Wolficorn / Bryan Keith
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής
Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.
Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε
Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του
Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.