Ο Michael Jordan ξεσπά για τη δολοφονία του George Floyd

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών εξέφρασε την οργή του για τα όσα γίνονται στις ΗΠΑ, σε μία σπάνια πολιτική του τοποθέτηση.

Ο Michael Jordan, παρότι έχει πολλές φορές στο παρελθόν κατηγορηθεί για την ουδέτερη στάση που κρατούσε σε πολιτικά και φυλετικά ζητήματα, ένωσε τη φωνή του με κάθε λογικό άνθρωπο αυτού του πλανήτη, ζητώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία του George Floyd από τον λευκό αστυνομικό Derek Chauvin στην Μινεάπολις των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα. 

"Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά κι είμαι απλά εξοργισμένος. Βλέπω και νιώθω τον πόνο, την αγανάκτηση και την απελπισία όλων. Στέκομαι στο πλευρό όλων όσοι καταγγέλλουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία εναντίον των μελών φυλετικών μειονοτήτων στη χώρα μας. Έχουμε υποστεί αρκετά, φτάνει πια. Πρέπει να συνεχίσουμε τις ειρηνικές εκφράσεις διαμαρτυρίας εναντίον της αδικίας και να απαιτήσουμε λογοδοσία. Οι φωνές μας ενωμένες πρέπει να πιέσουν τους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους μας, ή σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ψήφους μας για να φέρουμε συστημική αλλαγή. Ο καθένας μας πρέπει να γίνει μέρος της λύσης, πρέπει να εργαστούμε μαζί για να εξασφαλίσουμε δικαιοσύνη για όλους" ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο (πλέον) ιδιοκτήτης των Charlotte Hornets.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordan (@jumpman23) on

Ο έξι φορές πρωταθλητής NBA με τους Chicago Bulls και Ολυμπιονίκης το 1992 με την αυθεντική Dream Team απέφευγε συστηματικά να εκφράζεται για κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, κάτι που έγινε σαφές και στο ντοκιμαντέρ The Last Dance, με τον ίδιο να τονίζει πως "ποτέ του δεν ήταν ακτιβιστής". Ωστόσο η δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού μοιάζει να κινητοποιεί ακόμη και τον Air, όπως ασφαλώς και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, την ίδια στιγμή που σε πολλές πόλεις της Αμερικής λαμβάνουν χώρα μαζικές εκδηλώσεις αλλά και επεισόδια.

Υπενθυμίζουμε πως πολλοί ακόμη αστέρες του ΝΒΑ, όπως ο LeBron James, έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι στο κύμα ρατσισμού που καλλιεργεί μέχρι και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και μεταφράζεται με τις ακρότητες των αστυνομικών απέναντι σε μαύρους -πολύ συχνά και στις δολοφονίες τους- ενώ αρκετοί εξ' αυτών συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος