Πώς ο Elon Musk με ένα tweet έσβησε $365 δισ. από την αγορά κρυπτονομισμάτων

O CEO της Tesla κατάφερε πάλι να κάνει αισθητή την παρουσία του...

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά το tweet του Elon Musk στο οποίο ανέφερε ότι η Tesla θα αναστείλει τις αγορές αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας bitcoin. Την ώρα της δημοσίευσης του tweet του Musk τα ξημερώματα Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), η κεφαλαιοποίηση ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων κινούνταν σε περίπου 2,43 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Coinmarketcap.com.

Το περιβόητο tweet και οι συνέπειες

Λίγες ώρες αργότερα, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων είχε υποχωρήσει σε περίπου 2,06 τρισεκατομμύρια δολάρια, εξαλείφοντας περίπου 365,85 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αγορά έκτοτε "μάζεψε" κάποιες από τις απώλειες.

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο η Tesla είχε ανακοινώσει ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σχεδίαζε να αποδεχτεί το κρυπτονόμισμα για πληρωμές.

Ο Musk αναφέρθηκε στο tweet του στις περιβαλλοντικές ανησυχίες και σημείωσε ότι η Tesla "ανησυχεί για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη και συναλλαγές bitcoin, ειδικά άνθρακα, που έχει τις χειρότερες εκπομπές οποιουδήποτε καυσίμου".

"Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά δεν πρέπει να επιφέρουν μεγάλο κόστος στο περιβάλλον", πρόσθεσε ο Musk.

"Η Tesla δεν θα πουλήσει bitcoin και σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη μεταβεί σε περισσότερο βιώσιμη ενέργεια. Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν λιγότερο του 1% της ενέργειας του bitcoin", καταλήγει το tweet.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του Musk, το bitcoin υποχωρούσε 12% κάτω από το όριο των 50.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 24 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk. Αυτήν την ώρα (09.34 ώρα Ελλάδας), το bitcoin έχει μαζέψει κάποιες από τις απώλειές του και κινείται στα 50.874,6 δολάρια. Σημειώνεται πως παρά τις πρόσφατες απώλειες, το κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο άνω του 400% τους τελευταίους 12 μήνες.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".