Μία μόνο λέξη του Elon Musk καταπόντισε το bitcoin

Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla απλώς απάντησε με ένα tweet σε χρήστη του κοινωνικού δικτύου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, άφησε να εννοηθεί το βράδυ της Κυριακής μέσω Twitter, ότι η εταιρεία πούλησε ή ενδέχεται να πουλήσει την υπόλοιπη συμμετοχή της σε bitcoin, οδηγώντας το κρυπτονόμισμα σε απώλειες. Ένας χρήστης του Twitter με το όνομα @CryptoWhale ανέφερε, "Οι Bitcoiners θα χαστουκίσουν τους εαυτούς τους το επόμενο τρίμηνο όταν ανακαλύψουν ότι η Tesla παράτησε την υπόλοιπη συμμετοχή της. Με το μίσος που λαμβάνει ο Musk, δεν θα τον κατηγορούσα… ".

Σε αυτό το tweet, ο Elon Musk  απάντησε με μια λέξη: "Πράγματι".

Μία μόνο λέξη του Elon Musk καταπόντισε το bitcoin

Μια πιθανή πώληση θα ερχόταν λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Elon Musk ότι η εταιρεία σχεδίαζε να κρατήσει παρά να πουλήσει τα bitcoin που έχει ήδη και προτίθεται να το χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη μεταβεί σε πιο βιώσιμη ενέργεια. Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό μεταδίδει το CNBC.

Ο Musk υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, βοηθώντας στην άνοδο των τιμών τους, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin. Εξάλλου τον Φεβρουάριο, η Tesla είχε αποκαλύψει ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε αργότερα ότι σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 101 εκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις bitcoin κατά τη διάρκεια του τριμήνου, συμβάλλοντας στην αύξηση των καθαρών κερδών της σε ρεκόρ το α' τρίμηνο.

H αλλαγή πλεύσης

Ωστόσο, ο Musk φαίνεται ότι έχει αλλάξει πλεύση τις τελευταίες εβδομάδες υπέρ του dogecoin. Υπενθυμίζεται ότι η Tesla την περασμένη εβδομάδα "ανέστειλε τις αγορές οχημάτων με χρήση bitcoin", λόγω ανησυχίας για την "ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη bitcoin".

Ο Fred Wilson, ιδρυτικός συνεργάτης της Union Square Ventures, έγραψε στο Twitter την Παρασκευή: "Παίζει παιχνίδια. Είναι δύσκολο να πάρουμε στα σοβαρά όποιον κάνει κάτι τέτοιο. Έχω χάσει μεγάλο σεβασμό σε αυτόν τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας αυτού".

Εν τω μεταξύ ο Musk προωθεί το dogecoin. Η αεροδιαστημική του επιχείρηση, SpaceX, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα δέχεται το dogecoin ως πληρωμή για την έναρξη της αποστολής DOGE-1 στη Σελήνη.

Παράλληλα, η Coinbase, πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το dogecoin στις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες. Σημειώνεται πως άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως Robinhood και Binance, επιτρέπουν ήδη στους χρήστες να ανταλλάσσουν dogecoin. Αυτή τη στιγμή (08.51 ώρα Ελλάδας) το dogecoin κινείται στα 0,481255 cents.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.