Bitcoin σε ξέφρενη κούρσα

Σκαρφάλωσε στις 50.000 δολάρια, υψηλό 3 μηνών. Αλλά υπάρχει και συνέχεια.

Γράφει: Esquire Editors 24 Αυγούστου 2021

Η τιμή του bitcoin ξεπέρασε το όριο των 50.000 δολαρίων αργά το βράδυ της Κυριακής, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου, καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Την Δευτέρα, διεύρυνε τα κέρδη του, φτάνοντας έως τα 50.495,95 δολάρια, γύρω στις 13:00, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή του από τις 15 Μαΐου.

> Διάβασε ακόμη: Τα πιο ισχυρά κρυπτονομίσματα του κόσμου αυτή τη στιγμή

Στη συνέχεια, όμως, η τιμή του bitcoin, εν μέσω ήπιας μεταβλητότητας, οπισθοχώρησε ελαφρώς και έκτοτε διαπραγματεύεται πέριξ των 49.500 δολαρίων.

Το αισιόδοξο σενάριο

Οι αναλυτές της αγοράς παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της τιμής του πολυτιμότερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, σε όλη την πορεία διακύμανσής του μεταξύ των 40.000 και των 50.000 δολαρίων, αυτόν τον μήνα.

Έχοντας, πλέον, έστω και πρόσκαιρα, διασπάσει ανοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 50.000 δολαρίων, αρκετοί αναλυτές της αγοράς αποκαλύπτουν τις προβλέψεις τους για το τί μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια.

"Η ανοδική διάσπαση του ψυχολογικού ορίου των 50.000 δολαρίων την Κυριακή, καθιστά το εν λόγω επίπεδο το κύριο επίπεδο εστίασης, καθώς η τιμή του bitcoin συνεχίζει να ταλαντεύεται γύρω από αυτό το όριο”, σημειώνει ο Jake Wujastyk, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην TrendSpider.

Προχωρά, δε, σε μια κάπως αισιόδοξη εκτίμηση, επισημαίνοντας ότι "εάν το bitcoin μπορέσει να διατηρηθεί πάνω από τα 50.000 δολάρια, αναμένεται η γρήγορη κίνησή του, λόγω του ‘κενού όγκου’, έως το επίπεδο των 54.000 δολαρίων που είναι η επόμενη ζώνη πώλησης, σύμφωνα με τον δείκτη προφίλ όγκου”.

"Υπάρχει ένας θύλακας χαμηλής προσφοράς πάνω από αυτό το επίπεδο που ονομάζεται ‘κενό όγκου’ και όπου οι τιμές μπορούν να κινηθούν ανοδικά (ή καθοδικά) πολύ γρήγορα στο επόμενο επίπεδο πώλησης”, σημειώνει.

Ο Wujastyk επισημαίνει ωστόσο και το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης, σημειώνοντας ότι "εάν το bitcoin δεν μπορέσει να κρατήσει το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, αναμένεται υποχώρηση στο προηγούμενο επίπεδο αντίστασης που βρίσκεται γύρω στα 47.000 δολάρια”.

Η Katie Stockton, ιδρύτρια και εταίρος στην Fairlead Strategies, LLC, κάνει επίσης τις δικές της προβλέψεις, παρέχοντας κάποια στοιχεία τεχνικής ανάλυσης. 

Τα αποφασιστικά κλεισίματα

"Το bitcoin πλησιάζει την αντίσταση που βρίσκεται λίγο πάνω από τα 51.000 δολάρια, η οποία ορίζεται από το επίπεδο επιστροφής Fibonacci”, αναφέρει σε σχόλιό της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

"Είναι υπεραγορασμένο πλησιάζοντας αυτό το επίπεδο, επομένως θα ήταν φυσικό το bitcoin να κάνει μια στάση, παρότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ‘πώλησης’. Το Ether κινείται ανάλογα”, προσθέτει η Stockton.

"Εάν και τα δύο κρυπτονομίσματα πραγματοποιήσουν δύο αποφασιστικά κλεισίματα πάνω από το επίπεδο αντίστασης, η κίνηση θα οδηγήσει στα υψηλά τους”, καταλήγει.

Για ενδεχόμενο διάλειμμα στην ανοδική κίνηση του bitcoin, καθώς κινείται πέριξ των 50.000 δολαρίων, κάνει λόγο και ο Sean Rooney, επικεφαλής έρευνας στην Valkyrie Investments.

"Πέντε εβδομάδες συνεχούς ανάκαμψης της τιμής του bitcoin πιθανότατα έθεσαν ένα πρώιμο τέλος στην ευφορία για πολλούς trader και ιδρύματα”, σημειώνει.

"Η ταχεία άνοδος θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του bitcoin να κάνει μια στάση ενώ προσπαθεί να επιτύχει κλείσιμο πάνω από τα 50.000 δολάρια”, αναφέρει.

> Διάβασε ακόμη: Ο πρώτος οίκος μόδας που δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα

Ο William Noble, επικεφαλής τεχνικός αναλυτής της ερευνητικής πλατφόρμας Token Metrics, δίνει όμως μια διαφορετική εκτίμηση.

"Τα 50.000 δολάρια δεν είναι αντίσταση. Είναι ένα ενδιαφέρον επίπεδο", σημειώνει και προσθέτει: "Η επόμενη πραγματική ζώνη αντίστασης για το bitcoin βρίσκεται κοντά στα 56.000 δολάρια. Νομίζω ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 56.000 δολάρια σε δύο ή τρεις ημέρες - ίσως και λιγότερο". 

"Το γεγονός ότι το BTC δεν καταγράφει βουτιά μετά τα ράλι, μαρτυρά ότι ακολουθεί μια σημαντική ανοδική κίνηση. Ένα κερδοσκοπικό κύμα πρόκειται να σαρώνει ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων, τις meme stocks, και τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα", εκτιμά ο Noble.

[σ.σ.: Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ή ψηφιακά νομίσματα είναι εξαιρετικά κερδοσκοπική και η αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη. Όποιος το σκέφτεται θα πρέπει να είναι έτοιμος να χάσει ολόκληρη την επένδυσή του. Είμαι κάτοχος bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether και EOS].

Από: Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.