Τα πιο ισχυρά κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή

Τα κρυπτονομίσματα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον πλανήτη, ταξινομημένα από το πιο ισχυρό στο πιο αδύναμο.

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας 28 Αυγούστου 2021

Τα εικονικά νομίσματα και τα κρυπτονομίσματα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι πάνω από 10.000, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν όλα τους την ίδια αξία ή ότι πρέπει να τα πάρουμε όλα στα σοβαρά. Το ενδιαφέρον γι' αυτά, πάντως, φαίνεται να δυναμιτίστηκε από την πανδημία, ενώ υπολογίζεται ότι, πλέον, τα χρησιμοποιούν 106 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, θεωρώντας τα ως επένδυση-ασπίδα στην εποχή των οικονομικών ανακατατάξεων που μάλλον έχουμε μπροστά μας.

Την ίδια στιγμή αποτελούν το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τους οικονομολόγους. Προσπαθώντας να χωρίσουμε την ήρα από το στάρι, φτιάξαμε μία λίστα με τα 10 πιο ισχυρά, ανάλογα με το ύψος της συνολικής κεφαλαιοποίησής τους σε αμερικάνικα δολάρια.

Bitcoin

Δεν γνωρίζουμε το ποιος βρίσκεται πραγματικά πίσω από το πιο διάσημο και πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα, η ιστορία του οποίου ξεκινάει το 2009. Η συνολική αξία των Bitcoin που κυκλοφορούν, πάντως, μεταφράζεται σε πάνω από 637 δις δολάρια.

Ether

Το κρυπτονόμισμα της πλατφόρμας Ethereum για την οποία μπορείς να μάθεις περισσότερα με ένα κλικ εδώ, έρχεται στη 2η θέση, με τη συνολική του αξία να μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί σε περίπου 260 δις δολάρια. 

Tether

Το Tether βασίζεται στην ιδέα ενός κρυπτονομίσματος τόσο σταθερού όσο και το αμερικάνικο δολάριο, με στόχο η αξία του να μην υποβάλλεται σε διακυμάνσεις. Η αξία όλων των Tether που κυκλοφορούν στον κόσμο μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω από 62 δις δολάρια. 

Binance 

Έκανε την εμφάνισή του το 2017 μέσω του Ethereum, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία ευρεία γκάμα συναλλαγών και θεωρείται το 4ο πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα, με συνολική αξία μετατρέψιμη σε 52 δις δολάρια.

Τα πιο ισχυρά κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμήiStock

Ada

45 και κάτι δις δολάρια δεν είναι και λίγα. Με τόσα περίπου μπορούν να ανταλλαχθούν όλα τα Ada που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας Cardano και αποτελούν το πρώτο κρυπτονόμισμα που φέρει γυναικείο όνομα, αποτίνοντας φόρο τιμής στην Ada Lovelace, μία Βρετανίδα μαθηματικό του 19ου αιώνα που θεωρείται ότι υπήρξε η πρώτη προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Dogecoin

Παρά τις τεράστιες τους διακυμάνσεις, στην παρούσα φάση η συνολική αξία όλων αυτών των κρυπτονομισμάτων που έχουν ως έμβλημα έναν χαριτωμένο σκύλο μεταφράζεται σε σχεδόν 37 δις δολάρια.

XRP

Κυκλοφορούν στην πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών RippleNet και η συνολική αξία τους στην αγορά είναι σχεδόν ίδια με αυτή των Dogecoin.

USDC

Η εμπορική κοινοπραξία The Center που κόβει το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα υπόσχεται την ανά πάσα στιγμή ανταλλαξιμότητά του με αμερικάνικα δολάρια. Η αξία όλων των USDC είναι κάτι παραπάνω από 24 δις δολάρια.

> Διάβασε ακόμα: Οι εκατομμυριούχοι σε Bitcoin μειώνονται και αυτός είναι ο λόγος

Polkadot

Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα διατίθεται μέσω της ομώνυμης με αυτό πλατφόρμας που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την Ethereum. Η συνολική τους αξία στην αγορά μεταφράζεται σε περίπου 20 δις δολάρια. 

> Διάβασε ακόμα: Η πρώτη χώρα που θα υιοθετήσει επίσημα το bitcoin

Uniswap

Δέκατο και με σημαντική απόσταση από το Polkadot έρχεται το Uniswap, που έκανε την πρώτη του εμφάνισή το 2018. Πλέον, η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων του που κυκλοφορούν στην αγορά υπολογίζεται σε σχεδόν 12 δις δολάρια.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί μπορεί να φθάσουν τις 30.000 τα ημερήσια κρούσματα τον Ιούλιο

Πότε εκτιμούν οι ειδικοί ότι αναμένεται κορύφωση του 6ου κύματος κορονοϊού.

Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο R.Kelly

Είχε κριθεί ένοχος τον Σεπτέμβριο του 2021 από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Τι κερδίζει ο Erdogan από την ένταξη Σουηδίας & Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ποια είναι τα πρώτα κέρδη της Τουρκίας μετά την μη άσκηση βέτο στην ενταξιακή πορεία της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Κορονοϊός: Εκτοξεύθηκαν στα 20.084 τα νέα κρούσματα

Νέα μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Τι θα πληρώνουμε στο εξής στους λογαριασμούς ρεύματος

Πλήρης αλλαγή σκηνικού από τον Ιούλιο στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.