Η ξέφρενη κούρσα της βενζίνης και οι δυσοίωνες προβλέψεις

Η τιμή της βενζίνης έχει πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και οδεύει προς τα 2,20 ανά λίτρο.

Γράφει: Esquire Editors 09 Μαρτίου 2022

Δραματικές είναι οι προβλέψεις για την πορεία της τιμής της βενζίνης, με τον Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργο Ασμάτογλου να εκτιμά πως έως το τέλος της εβδομάδας θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Ο κ. Ασμάτογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι το προηγούεμενο διήμερο είχαμε αύξηση της ταξεως των 15 λεπτων στο πετρέλαιο θεέρμανσης και 20 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης. Με βάση αυτό τον ρυθμό ανόδου στο τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης η τιμή της βενζίνης αναμένεται να εκτοξευθεί στα 2,5 ευρω το λίτρο.

Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και "οδεύοντας" προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο. Εξήγησε, πάντως ότι, στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης.

Παράγοντες της αγοράς των καυσίμων εκτιμούν εξάλλου, ότι οι αυξήσεις έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την κατανάλωση, με τους οδηγούς να δαπανούν το ίδιο πόσο, βάζοντας όμως λιγότερα λίτρα.

Νέο ράλι στις τιμές πετρελαίου με το αμερικανικό εμπάργκο

Εν τω μεταξύ σε νέο ράλι επιδίδονται οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών από ΗΠΑ και Βρετανία.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης