Σε ποιες εταιρείες επενδύουν οι δισεκατομμυριούχοι

Οι έξυπνες επενδύσεις του Jeff Bezos περιλαμβάνουν τα αβγά ελευθέρας βοσκής.

Αν σε ενδιαφέρουν οι έξυπνες επενδύσεις πρέπει, εννοείται πριν ξεκινήσεις να επενδύεις, να γνωρίζεις το ποιοι τομείς της οικονομίας βρίσκονται σε ανάπτυξη αλλά και μέσα από τη στήριξη ποιων συγκεκριμένων εταιρειών τα χρήματά σου θα αποδώσουν καλύτερα. Κι αυτό γιατί οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές και αν δεν έχεις έναν μπούσουλα μπορεί εύκολα να χαθείς, να καταναλώσεις πολύτιμο χρόνο μέχρι να πάρεις τις αποφάσεις σου ή να προβείς σε λάθη.

Βέβαια, αν ξέρεις το πού ακριβώς επενδύουν αυτή τη στιγμή οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου, έχεις ένα αβαντάζ καθώς, ως δισεκατομμυριούχοι, είναι προσεκτικοί με τα χρήματά τους και δεν παίρνουν αποφάσεις πριν υπολογίσουν τα πιθανά ρίσκα. Ας δούμε, λοιπόν, τους τομείς για τους οποίους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Πληρωμές χωρίς μετρητά

Η εταιρεία Square, που εξειδικεύεται στις πληρωμές χωρίς μετρητά, θεωρείται μία από τις καλύτερες για να επενδύσεις, καθώς το συγκεκριμένο πεδίο έχει ήδη βιώσει σπουδαία ανάπτυξη και αναμένεται να συνεχίσει να διογκώνεται στο μέλλον.

> Διάβασε ακόμα: Τα τρικ του Warren Buffett για να μη χάνεις χρήματα

Υγεία

Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως οτιδήποτε έχει να κάνει με τον τομέα της υγείας είναι ιδανικό για επενδύσεις. Αναζήτησε εταιρείες που προσφέρουν π.χ. εικονικές συνεδρίες μιας και, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να συνεχίσουν να κερδίζουν δημοτικότητα στο μέλλον.

Ζώα συντροφιάς 

Εταιρείες που έχουν να κάνουν με τα κατοικίδια ζώα είναι, επίσης, ιδανικές για επενδύσεις. Σύμφωνα με την American Pet Products Association, το 2021 ξοδεύτηκαν περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια για τα ζώα συντροφιάς.

Βιωσιμότητα τροφίμων 

Ο Jeff Bezos έχει επενδύσει 32 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Vital Farms, Inc., που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή αβγών ελευθέρας βοσκής, εστιάζοντας σε ένα cruelty-free μέλλον της παραγωγής τροφίμων. Επίσης, επενδύει σε εταιρείες συνθετικού κρέατος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μεγάλο τμήμα της παραγωγής τροφίμων στο μέλλον θα δημιουργείται σε εργαστήρια, με εστίαση στην πιο ανθρώπινη και καθαρή παραγωγή.

Τεχνολογία

Ο Warren Buffet έχει επενδύσει ένα τμήμα της περιουσίας του στην Apple Inc., την εταιρεία που δημιούργησε ο Steve Jobs. Το να επενδύεις στην τεχνολογία είναι πάντα μια έξυπνη επιλογή. Ως τομέας, αναπτύσσεται συνεχώς και πάντα υπάρχουν νέες καινοτομίες.

Σε ποιες εταιρείες επενδύουν οι δισεκατομμυριούχοιGetty Images

Οι πιο hot εταιρείες για να επενδύσεις

Να ξεκαθαρίσουμε το ότι δεν επενδύουν όλοι οι δισεκατομμυριούχοι στις εταιρείες που ακολουθούν. Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν προσελκύσει κάποιους από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές του κόσμου.

- Hertz Global Holdings: Έχει επενδύσει σε αυτή ο Brian Higgins της King Street Capital Management.

- Pfizer: Έχει επενδύσει σε αυτή ο Andrew Law της Caxton Associates.

> Διάβασε ακόμα: Οι μόνοι τρόποι για να γίνει κανείς εκατομμυριούχος, σύμφωνα με έναν εκατομμυριούχο

- Expedia: Έχει επενδύσει σε αυτή ο Daniel Sundheim της D1 Capital Partners.

- Visa: Έχει επενδύσει σε αυτή ο Chris Hohn της TCI Fund Management.

- Amazon.com: Έχει επενδύσει σε αυτή ο Stephen Mandel της Lone Pine Capital.

- Procter & Gamble: Έχει επενδύσει σε αυτή ο Ray Dalio της Bridgewater Associates.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.