Οι μόνοι τρόποι για να γίνει κανείς εκατομμυριούχος, σύμφωνα με έναν εκατομμυριούχο

Πώς θα γίνεις πλούσιος και πώς θα διατηρήσεις τα χρήματα που θα βγάλεις.

Πώς θα γίνεις πλούσιος; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ένας -εκατομμυριούχος- πρώην εργαζόμενος της Wall Street που προτιμούμε να διατηρήσουμε την ανωνυμία του, υπάρχουν έξι τεχνικές που μπορείς να ακολουθήσεις. Παρόλα αυτά, μακροχρόνια, μόνο μία από αυτές μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά προς οικονομικό όφελός σου.

Οι 6 τεχνικές απόκτησης πλούτου

Ο πρώτος τρόπος για να γίνεις πλούσιος, αν δεν έχεις γεννηθεί αποτέτοιος, είναι το να παντρευτείς το χρήμα, όχι το ίδιο, αλλά ένα άτομο που να το φυσάει το παραδάκι, όπως στο περίπου ήταν το concept της ταινίας Πως να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο, του 1953, με τη Marilyn Monroe. Ο επόμενος είναι να το κληρονομήσεις, ενώ ο τρίτος να εκμεταλλευτείς ένα μοναδικό ταλέντο που έχεις.

Οι τρεις τελευταίες από τις τεχνικές που (υποτίθεται) ότι μπορούν να σε κάνουν πλούσιο, είναι το να είσαι τυχερός (ωραία τεχνική), το να διαθέτεις ή να ηγείσαι μίας επιτυχημένης επιχείρησης και το να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα από όσα βγάζεις, με αυτά που σου περισσεύουν να τα επενδύεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα (σωθήκαμε). 

Οι μόνοι τρόποι για να γίνει κανείς εκατομμυριούχος, σύμφωνα με έναν εκατομμυριούχοGetty Images

Εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί...

Μπορούν όμως όλες αυτές οι τεχνικές να λειτουργούν για πάντα υπέρ σου; Όχι. Σύμφωνα με τον ίδιο ανώνυμο εκατομμυριούχο, μόνο μία μπορεί να σε εξασφαλίζει επ' άπειρον. Πρόκειται γι' αυτήν της αποταμίευσης και επένδυσης (το πιάσαμε το υπονοούμενο, θα πεθάνουμε πτωχοί). 

Γιατί οι άλλες τεχνικές είναι επισφαλείς

Γιατί οι άλλες τεχνικές, όμως, δεν μπορούν να έχουν επιτυχία, μακροχρόνια; Αν γεννηθήκαμε πλούσιοι ή αν κληρονομήσουμε κάποια στιγμή μία μεγάλη περιουσία, ακόμα και αν από τύχη κερδίσουμε στο λαχείο, σε περίπτωση που δεν διαχειριστούμε τα χρήματα που βρέθηκαν στα χέρια μας σωστά, αργά ή γρήγορα, θα τελειώσουν. Να μην μιλήσουμε για τα διαζύγια, τα ταλέντα που πεθαίνουν στην ψάθα και τις σπουδαίες επιχειρήσεις που μετά από χρόνια παρακμάζουν, ενώ οι ηγέτες τους 'καρατομούνται' στην πρώτη ευκαιρία.

Το πρωτόκολλο του καλού επενδυτή

Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, καθώς το χρήμα όταν 'κάθεται' χάνει την αξία του, παρόλα αυτά, βέβαια, ενέχουν ένα ρίσκο. Για να γίνεις, λοιπόν, εκατομμυριούχος, θα πρέπει να είσαι μετριοπαθής ως προς τους επενδυτικούς κινδύνους που παίρνεις και πάντα οι αποφάσεις σου να λαμβάνονται έπειτα από αναλυτική έρευνα.

> Διάβασε ακόμα: 20 tips για να ανέβεις επίπεδο στη δουλειά

Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να επενδύεις όλα σου τα χρήματα σε έναν κλάδο αλλά σε πολλούς. Έτσι, σε περίπτωση που κάτι πάει κάπου στραβά, δεν θα τα χάσεις όλα. 

> Διάβασε ακόμα: Όλα όσα μαθαίνουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους για τα χρήματα

Το ίδιο έκαναν όχι οι απλοί εκατομμυριούχοι αλλά οι δισεκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου, όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos, ο Bill Gates και ο Warren Buffet. Την περιουσία τους την έφτιαξαν επενδύοντας τα χρήματά τους σε ιδέες άλλων, εταιρείες και επενδυτικά funds. Αν τα άφηναν να ξεκουράζονται στην τράπεζα, τώρα θα ήταν φτωχότεροι.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Dua Lipa είναι και επίσημα Αλβανίδα

"Θα είμαι κι’ εγώ Αλβανίδα με χαρτιά" δήλωσε το απόλυτο icon της ποπ σκηνής μόλις πήρε επισήμως την αλβανική υπηκοότητα.

Britannia, το βασιλικό γιοτ έχει αμφιλεγόμενη ιστορία

Η σύνδεση της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ με το "πλωτό παλάτι" που της θύμιζε τον εαυτό της.

To emoji μελιτζάνα έχει τη δική του ιστορία

Πώς φτάσαμε γύρω στο 2011 να χρησιμοποιούμε το emoji μελιτζάνα για να υποδηλώσουμε την ερωτική μας έξαψη.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ενδιαφέρουσες εναλλακτικές αν αντιπαθείς το Twitter του Elon Musk

Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να την κάνεις από το Twitter, λύσεις υπάρχουν.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ποιους άντρες αποφεύγουν τελικά οι γυναίκες

Αυτοί είναι οι τύποι αντρών που δεν συμπαθούν ακριβώς και, κυρίως, πώς δεν θα γίνεις ένας από αυτούς.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μια ματιά στο πρωτότυπο quizy.gr

To συνδρομητικό site που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να κερδίσουν πλούσια δώρα.