Οι μόνοι τρόποι για να γίνει κανείς εκατομμυριούχος, σύμφωνα με έναν εκατομμυριούχο

Πώς θα γίνεις πλούσιος και πώς θα διατηρήσεις τα χρήματα που θα βγάλεις.

Πώς θα γίνεις πλούσιος; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ένας -εκατομμυριούχος- πρώην εργαζόμενος της Wall Street που προτιμούμε να διατηρήσουμε την ανωνυμία του, υπάρχουν έξι τεχνικές που μπορείς να ακολουθήσεις. Παρόλα αυτά, μακροχρόνια, μόνο μία από αυτές μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά προς οικονομικό όφελός σου.

Οι 6 τεχνικές απόκτησης πλούτου

Ο πρώτος τρόπος για να γίνεις πλούσιος, αν δεν έχεις γεννηθεί αποτέτοιος, είναι το να παντρευτείς το χρήμα, όχι το ίδιο, αλλά ένα άτομο που να το φυσάει το παραδάκι, όπως στο περίπου ήταν το concept της ταινίας Πως να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο, του 1953, με τη Marilyn Monroe. Ο επόμενος είναι να το κληρονομήσεις, ενώ ο τρίτος να εκμεταλλευτείς ένα μοναδικό ταλέντο που έχεις.

Οι τρεις τελευταίες από τις τεχνικές που (υποτίθεται) ότι μπορούν να σε κάνουν πλούσιο, είναι το να είσαι τυχερός (ωραία τεχνική), το να διαθέτεις ή να ηγείσαι μίας επιτυχημένης επιχείρησης και το να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα από όσα βγάζεις, με αυτά που σου περισσεύουν να τα επενδύεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα (σωθήκαμε). 

Οι μόνοι τρόποι για να γίνει κανείς εκατομμυριούχος, σύμφωνα με έναν εκατομμυριούχοGetty Images

Εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί...

Μπορούν όμως όλες αυτές οι τεχνικές να λειτουργούν για πάντα υπέρ σου; Όχι. Σύμφωνα με τον ίδιο ανώνυμο εκατομμυριούχο, μόνο μία μπορεί να σε εξασφαλίζει επ' άπειρον. Πρόκειται γι' αυτήν της αποταμίευσης και επένδυσης (το πιάσαμε το υπονοούμενο, θα πεθάνουμε πτωχοί). 

Γιατί οι άλλες τεχνικές είναι επισφαλείς

Γιατί οι άλλες τεχνικές, όμως, δεν μπορούν να έχουν επιτυχία, μακροχρόνια; Αν γεννηθήκαμε πλούσιοι ή αν κληρονομήσουμε κάποια στιγμή μία μεγάλη περιουσία, ακόμα και αν από τύχη κερδίσουμε στο λαχείο, σε περίπτωση που δεν διαχειριστούμε τα χρήματα που βρέθηκαν στα χέρια μας σωστά, αργά ή γρήγορα, θα τελειώσουν. Να μην μιλήσουμε για τα διαζύγια, τα ταλέντα που πεθαίνουν στην ψάθα και τις σπουδαίες επιχειρήσεις που μετά από χρόνια παρακμάζουν, ενώ οι ηγέτες τους 'καρατομούνται' στην πρώτη ευκαιρία.

Το πρωτόκολλο του καλού επενδυτή

Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, καθώς το χρήμα όταν 'κάθεται' χάνει την αξία του, παρόλα αυτά, βέβαια, ενέχουν ένα ρίσκο. Για να γίνεις, λοιπόν, εκατομμυριούχος, θα πρέπει να είσαι μετριοπαθής ως προς τους επενδυτικούς κινδύνους που παίρνεις και πάντα οι αποφάσεις σου να λαμβάνονται έπειτα από αναλυτική έρευνα.

> Διάβασε ακόμα: 20 tips για να ανέβεις επίπεδο στη δουλειά

Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να επενδύεις όλα σου τα χρήματα σε έναν κλάδο αλλά σε πολλούς. Έτσι, σε περίπτωση που κάτι πάει κάπου στραβά, δεν θα τα χάσεις όλα. 

> Διάβασε ακόμα: Όλα όσα μαθαίνουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους για τα χρήματα

Το ίδιο έκαναν όχι οι απλοί εκατομμυριούχοι αλλά οι δισεκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου, όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos, ο Bill Gates και ο Warren Buffet. Την περιουσία τους την έφτιαξαν επενδύοντας τα χρήματά τους σε ιδέες άλλων, εταιρείες και επενδυτικά funds. Αν τα άφηναν να ξεκουράζονται στην τράπεζα, τώρα θα ήταν φτωχότεροι.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου