Οι μόνοι τρόποι για να γίνει κανείς εκατομμυριούχος, σύμφωνα με έναν εκατομμυριούχο

Πώς θα γίνεις πλούσιος και πώς θα διατηρήσεις τα χρήματα που θα βγάλεις.

Πώς θα γίνεις πλούσιος; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ένας -εκατομμυριούχος- πρώην εργαζόμενος της Wall Street που προτιμούμε να διατηρήσουμε την ανωνυμία του, υπάρχουν έξι τεχνικές που μπορείς να ακολουθήσεις. Παρόλα αυτά, μακροχρόνια, μόνο μία από αυτές μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά προς οικονομικό όφελός σου.

Οι 6 τεχνικές απόκτησης πλούτου

Ο πρώτος τρόπος για να γίνεις πλούσιος, αν δεν έχεις γεννηθεί αποτέτοιος, είναι το να παντρευτείς το χρήμα, όχι το ίδιο, αλλά ένα άτομο που να το φυσάει το παραδάκι, όπως στο περίπου ήταν το concept της ταινίας Πως να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο, του 1953, με τη Marilyn Monroe. Ο επόμενος είναι να το κληρονομήσεις, ενώ ο τρίτος να εκμεταλλευτείς ένα μοναδικό ταλέντο που έχεις.

Οι τρεις τελευταίες από τις τεχνικές που (υποτίθεται) ότι μπορούν να σε κάνουν πλούσιο, είναι το να είσαι τυχερός (ωραία τεχνική), το να διαθέτεις ή να ηγείσαι μίας επιτυχημένης επιχείρησης και το να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα από όσα βγάζεις, με αυτά που σου περισσεύουν να τα επενδύεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα (σωθήκαμε). 

Οι μόνοι τρόποι για να γίνει κανείς εκατομμυριούχος, σύμφωνα με έναν εκατομμυριούχοGetty Images

Εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί...

Μπορούν όμως όλες αυτές οι τεχνικές να λειτουργούν για πάντα υπέρ σου; Όχι. Σύμφωνα με τον ίδιο ανώνυμο εκατομμυριούχο, μόνο μία μπορεί να σε εξασφαλίζει επ' άπειρον. Πρόκειται γι' αυτήν της αποταμίευσης και επένδυσης (το πιάσαμε το υπονοούμενο, θα πεθάνουμε πτωχοί). 

Γιατί οι άλλες τεχνικές είναι επισφαλείς

Γιατί οι άλλες τεχνικές, όμως, δεν μπορούν να έχουν επιτυχία, μακροχρόνια; Αν γεννηθήκαμε πλούσιοι ή αν κληρονομήσουμε κάποια στιγμή μία μεγάλη περιουσία, ακόμα και αν από τύχη κερδίσουμε στο λαχείο, σε περίπτωση που δεν διαχειριστούμε τα χρήματα που βρέθηκαν στα χέρια μας σωστά, αργά ή γρήγορα, θα τελειώσουν. Να μην μιλήσουμε για τα διαζύγια, τα ταλέντα που πεθαίνουν στην ψάθα και τις σπουδαίες επιχειρήσεις που μετά από χρόνια παρακμάζουν, ενώ οι ηγέτες τους 'καρατομούνται' στην πρώτη ευκαιρία.

Το πρωτόκολλο του καλού επενδυτή

Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, καθώς το χρήμα όταν 'κάθεται' χάνει την αξία του, παρόλα αυτά, βέβαια, ενέχουν ένα ρίσκο. Για να γίνεις, λοιπόν, εκατομμυριούχος, θα πρέπει να είσαι μετριοπαθής ως προς τους επενδυτικούς κινδύνους που παίρνεις και πάντα οι αποφάσεις σου να λαμβάνονται έπειτα από αναλυτική έρευνα.

> Διάβασε ακόμα: 20 tips για να ανέβεις επίπεδο στη δουλειά

Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να επενδύεις όλα σου τα χρήματα σε έναν κλάδο αλλά σε πολλούς. Έτσι, σε περίπτωση που κάτι πάει κάπου στραβά, δεν θα τα χάσεις όλα. 

> Διάβασε ακόμα: Όλα όσα μαθαίνουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους για τα χρήματα

Το ίδιο έκαναν όχι οι απλοί εκατομμυριούχοι αλλά οι δισεκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου, όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos, ο Bill Gates και ο Warren Buffet. Την περιουσία τους την έφτιαξαν επενδύοντας τα χρήματά τους σε ιδέες άλλων, εταιρείες και επενδυτικά funds. Αν τα άφηναν να ξεκουράζονται στην τράπεζα, τώρα θα ήταν φτωχότεροι.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ασβεστοποιό τενοντίτιδα ώμου

Το φαινόμενο εμφανίζεται συνήθως σε ενήλικες 30-60 ετών, ενώ η αιτία του μέχρι στιγμής δεν είναι απόλυτα γνωστή.

Τα Apple Vision Pro και το ενδεχόμενο να αλλάξουν την τεχνολογία για πάντα

Η νέα καινοτομία της Apple ονομάζεται Vision Pro και -σίγουρα- θα σε ενθουσιάσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Όταν ο Leonardo DiCaprio έφαγε 'άκυρο' από τη Gwyneth Paltrow

Leonardo DiCaprio και Gwyneth Paltrow ήταν "κατά το ήμισυ" τελειωμένη υπόθεση, εκείνος ήθελε τουλάχιστον.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κάποιοι λόγοι για τους οποίους δε βρίσκεις σύντροφο

Μία καλή κουβέντα με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, είναι μία καλή αρχή.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Απλές και ήπιες ασκήσεις για να ξαναβρείς τη φόρμα σου

Όσα ξέρει περί body reconditioning ο personal trainer που μεταμόρφωσε τη Lily James σε Pamela Anderson.

Γραφει Γιαννης Σπανος