Ανοδική -επιτέλους- πορεία για την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Ελπίδες υπάρχουν: Στο +10% το Bitcoin, μηδενίστηκε η αξία του Luna.

Η κατάρρευση του stablecoin TerraUSD πυροδότησε εκτεταμένο πανικό στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, αλλά τα πράγματα δείχνουν να έχουν ηρεμήσει σημαντικά.

Το Terraform Labs ανέστειλε, ξεκίνησε και ανέστειλε ξανά το Terra blockchain στον απόηχο της κατάρρευσης του TerraUSD και του Luna.

Οι προγραμματιστές που εργάζονται στο blockchain ανέφεραν σε tweet τους, ότι η δεύτερη αναστολή στόχο είχε να τους επιτρέψει να "καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την ανασύσταση" του δικτύου. Τόσο το TerraUSD, το αλγοριθμικό stablecoin που έχασε και δεν επανέκτησε τη σύνδεση 1-1 με το δολάρια, και το συναφές Luna, διαπραγματευόταν κοντά στο μηδέν τη στιγμή της δεύτερης αναστολής.

Αλλά στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα το κλίμα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Το Tether, το μεγαλύτερο stablecoin που χρησιμοποιείται στις αγορές κρυπτονομισμάτων για τη διευκόλυνση των συναλλαγών, ανέκαμψε μετά από το αρχικό μίνι κραχ, καταπραΰνοντας τις ανησυχίες ότι τα προβλήματα θα μπορούσαν να διαχυθούν στην ευρύτερη αγορά.

Τα κρύπτο που στηρίζουν βασικά πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, επίσης ενισχύθηκαν. Ακόμη και το ApeCoin κατέγραψε ράλι, καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη του 35% σε 24 ώρες.

Η περίπτωση του Bitcoin

Το Bitcoin στο μεταξύ διαπραγματεύεται υψηλότερα των 30.000 δολαρίων μετά από την πτώση στα 25.000 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση. Και κάποια εναλλακτικά νομίσματα επίσης σημείωσαν άνοδο, με το bitcoin cash να σημειώνει άνοδο 20% κάποια στιγμή, προτού χάσει μέρος των κερδών του.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα σημειώνει άνοδο 10% με την τιμή του στα 30.610 δολάρια

Σε παρόμοιους ρυθμούς κινείται και το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο που χτες είδε απώλειες άνω του 25% και την τιμή να πέφτει έως και την περιοχή των 1.700 δολαρίων, αλλά σήμερα σημειώνει άνοδο επίσης 10,1% και διαπραγματεύεται στα 2.092 δολάρια.

Πρόκειται για μια σαφώς πιο θετική εικόνα από το χάος που έπληξε τις αγορές κρυπτονομισμάτων την Τετάρτη, καθώς το UST εισήλθε σε ένα σπιράλ θανάτου. Εκείνη την ημέρα το bitcoin είχε υποστεί πτώση 10%.

Το γεγονός ότι το Tether σταθεροποιείται, σημαίνει ότι τα margin calls που πραγματοποιήθηκαν, εξασθενούν. Οι επενδυτές παραμένουν ακόμη νευρικοί, αλλά οι πωλήσεις έχουν μειωθεί. Η αγορά θα μείνει νευρική για λίγες ακόμη ημέρες, αλλά η εξίσωση προσφοράς - ζήτησης, έχει σταθεροποιηθεί ξανά, τονίζουν αναλυτές.

Οι παρατηρητές της αγοράς επισήμαναν ότι το bitcoin, το οποίο συνήθως διαπραγματεύεται παράλληλα με το χρηματιστήριο, σημείωσε ξανά άνοδο παρότι ο S&P και ο Nasdaq υποχώρησαν.

Η υπουργός Οικονομικών Γιέλεν στο μεταξύ, δήλωσε πως η πτώση του Terra έδειξε τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων που συνδέεται με το δολάριο, αν και πρόσθεσε πως η κατάρρευσή τους δεν αποτελεί απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

"Τα κρυπτονομίσματα έχουν μικρή οικονομική σημασία. Όχι το ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πολλά τέτοια", τονίζει αναλυτής της Nuveen.

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων επηρεάζεται από τις ίδιες δυνάμεις που επηρεάζουν τις μετοχές αυτή τη στιγμή.

"Τι τιμωρείται όταν οι οικονομικές συνθήκες γίνονται πιο αυστηρές; Οτιδήποτε με υψηλή αποτίμηση και αβέβαιη ή ανύπαρκτη ροή εσόδων. Και η κρυπτογράφηση έχει αναμφισβήτητα υψηλές αποτιμήσεις και καθόλου ροή εσόδων. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε σε αναπτυσσόμενες μετοχές, στην τεχνολογία. Υπάρχει συσχετισμός, αλλά προφανώς είναι πιο ευμετάβλητο, επειδή η αγορά είναι λιγότερο ρευστή".

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.