Τι γνώμη έχεις για τα κρυπτονομίσματα; Είσαι fan ή hater; Για κάποιους, τα crypto δεν είναι παρά το χρήμα το μέλλοντός μας, ένας νέος τρόπος για να αγοράζει κάποιος αγαθά και υπηρεσίες, που δεν είναι δέσμιος ενός κρατικού τραπεζικού συστήματος. Για άλλους, αποτελούν επένδυση, ένα μέσο για να βγάλουν (πολλά) λεφτά, ποντάροντας στο Bitcoin, το Ether ή το Dogecoin. Αρκετοί, βέβαια, είναι και οι κρυπτοσκεπτικιστές, πολλοί από τους οποίους έχουν μαζευτεί στο forum του Buttcoin, ναι, του νομίσματος του κ*λου.

iStock

Τι έγραψε ο Guardian

Όπως αναφέρεται σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στον Guardian, το Buttcoin αποτελεί ένα forum στο Reddit, στο οποίο έχουν μαζευτεί πάνω από 100 χιλιάδες κρυπτοσκεπτικιστές για να θάψουν τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, να ξεσπάσουν, να βγάλουν το άχτι τους, να εκτονωθούν. Μάλιστα, δεν πρόκειται για σημείο των καιρών, αλλά για ένα forum με ιστορία 11 ετών, ενώ ο ιδρυτής του παραμένει ανώνυμος.

> Διάβασε ακόμα: Πώς το κραχ των crypto επηρέασε την αγορά πολυτελών ρολογιών

Το συγκεκριμένο φαινόμενο, βέβαια, έχει τη δική του γενεαλογία, καθώς οι σκεπτικιστές των νέων τεχνολογιών κάνουν την εμφάνιση την ίδια στιγμή που εφευρίσκεται η κάθε νέα τεχνολογία, μαζί με τους θιασώτες της. 

> Διάβασε ακόμα: Τι μάθαμε για την αξία του χρήματος από την πτώση των crypto

Ακούς εκεί Buttcoin!

Αυτό, όμως, που προβληματίζει σχετικά με το συγκεκριμένο forum είναι ένα θέμα σχετικά με τους καλούς τρόπους. Το να έχεις βαπτίσει ένα forum με το όνομα Buttcoin, δηλαδή να του έχεις δώσει μία επί τούτου γελοία ονομασία που προκαλεί χάχανο, δείχνει ότι, αν μη τι άλλο, έχεις χιούμορ. Αυτό όμως μπορεί να νομιμοποιήσει το γεγονός ότι στην ουσία γελάς εις βάρος κάποιων συνανθρώπων σου που έχασαν ολόκληρες περιουσίες τζογάροντας στα κρυπτονομίσματα; Το ερώτημα είναι φιλοσοφικό, γι' αυτό και δεν θα δώσουμε απάντηση.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.