Έχει καταλάβει κανείς τι συμβαίνει με τις πυρκαγιές στον Καναδά;

Η οικολογική καταστροφή μας αφορά όλους, αργά ή γρήγορα.

Ακόμη δεν πρόλαβε να μπει ο Ιούνιος και οι καταστροφικές πυρκαγιές δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτή τη φορά, σε ένα μέρος που αν και ταλαιπωρείται από φωτιές τους ζεστούς μήνες, οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε συνδέσει περισσότερο με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Κι όμως, ο κρύος Καναδάς, με την πλούσια φύση και τα καταπράσινα δάση, φλέγεται εδώ και εβδομάδες.

Οι προειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα λόγω της στάχτης και του καπνού φτάνουν μέχρι και τη Νέα Υόρκη, με τις 153 φωτιές να καίνε ανεξέλεγκτα στη χώρα. Οι φωτογραφίες με τον κίτρινο ορίζοντα στην πόλη που δε κοιμάται ποτέ έχουν γίνει viral, δικαίως. 

"Αναλάβαμε σήμερα 35 πυρκαγιές, σε σύγκριση με 21 χθες. Επιλέξαμε συγκεκριμένες πυρκαγιές για να προστατεύσουμε τις κρίσιμες υποδομές μας, αλλά κυρίως για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό μας", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Φρανσουά Μποναρντέλ σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. "Όλοι οι πόροι μας είναι συγκεντρωμένοι σε αυτές τις πυρκαγιές".

Ο Yan Boulanger, ερευνητής του Natural Resources Canada δήλωσε ότι η περιοχή που καλύφθηκε από τις πυρκαγιές στα δάση του Κεμπέκ τις τελευταίες πέντε ημέρες είναι τεράστια σε έκταση και εκτιμά ότι είναι ίση με αυτήν που καλύφθηκε τα τελευταία 10 χρόνια μαζί.

"Πρόκειται για μια πραγματικά ασυνήθιστη κατάσταση", δήλωσε. "Το να έχουμε αυτόν τον αριθμό πυρκαγιών σημαίνει ότι είχαμε πολύ ξηρές, πολύ θερμές συνθήκες τις τελευταίες ημέρες και είχαμε επίσης μια καταιγίδα με κεραυνούς την Πέμπτη που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για αυτές τις πυρκαγιές". 

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από είκοσι χιλιάδες πολίτες του Καναδά είναι αναγκασμένοι αυτές τις μέρες να παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους σε όλη τη χώρα εξαιτίας των πυρκαγιών, οι μισοί και πλέον στο Κεμπέκ, όπου οι αρχές ετοιμάζονται να απομακρύνουν εσπευσμένα από τις εστίες τους ακόμη περισσότερους όσο περνούν οι ώρες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr