Φωτογραφίες από τις πλημμύρες της Βενετίας

Οι δρόμοι και τα κανάλια της ιταλικής πόλης έχουν γίνει ένα, την ίδια στιγμή που διάσημα μνημεία κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 14 Νοεμβρίου 2019

Η Βενετία βουλιάζει. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται όλο και πιο συχνά ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την σταθερότητα των κτιρίων της ίσως πιο τουριστικής πόλης του πλανήτη. Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά: Ισχυροί άνεμοι, ταχύτητας 120 χλμ./ την ώρα, έστειλαν ένα τεράστιο κύμα στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, προκαλώντας τις χειρότερες πλημμύρες από το 1966 έως σήμερα.

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου όπως κι άλλα διάσημα μνημεία έχουν πλημμυρίσει ενώ κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτες καταστροφές, καθώς το νερό έχει ανέβει κατά 187 εκατοστά ψηλότερα από ότι συνήθως. Οι αρχές μιλούν για "καταστροφή στα όρια της Αποκάλυψης" καθώς η κλιματική αλλαγή είχε προετοιμάσει το έδαφος εδώ και χρόνια. Η πρόβλεψη του καιρού δεν είναι ευνοϊκή ενώ οι εικόνες με τουρίστες να διασχίζουν την Πλατεία του Αγίου Μάρκου με το νερό να φτάνει στα γόνατα μιλούν από μόνες τους· μήπως, τελικά, ο πλανήτης έχει πληγωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε ιστορικές πόλεις να κινδυνεύουν με εξαφάνιση;

Φωτογραφίες από τις πλημμύρες της Βενετίας
Βενετία πλημμύρες 2
Βενετία πλημμύρες 1
Βενετία πλημμύρες 6
Βενετία πλημμύρες 4
Βενετία πλημμύρες 3
Βενετία πλημμύρες 8
Βενετία πλημμύρες 10
Βενετία πλημμύρες 7
Βενετία πλημμύρες 5
Βενετία πλημμύρες 11
Βενετία πλημμύρες 12

φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

12 γεμάτοι ήλιο προορισμοί για κάθε μήνα του έτους

Ή αλλιώς πώς θα επιλέξεις το σωστό μέρος, τον σωστό μήνα.

O David Villa κρεμά τα παπούτσια του

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας αποχωρεί από την ενεργό δράση ύστερα από 19 εκπληκτικά χρόνια.