Για προζυμένια ψωμιά και φρέσκα κρουασάν στο Kora Bakery

Το νέο αρτοποιείο της πόλης βρίσκεται στο Κολωνάκι.

Το 2020 ήταν η χρονιά της πανδημίας. Ήταν όμως και η χρονιά που το όραμα, η επιμονή και το πάθος κάποιων ανθρώπων για δημιουργία μάς υπενθύμισε πώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε μπροστά. Να βρούμε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους και να το κυνηγήσουμε. Κάπως έτσι, εκλαμβάνω και την ιστορία της Ιάνθης Μιχαλάκη, που άφησε το πλάνο της να γίνει γιατρός για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μεγάλη της αγάπη, τη ζαχαροπλαστική και τελικά να ανοίξει το δικό της αρτοποιείο στην Αθήνα, με τη συνεργάτιδά της, Μαρία Αλαφούζου.

Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, το Kora Bakery έμπαινε στην τελική ευθεία. Λίγους μήνες αργότερα, στην εκπνοή του χρόνου, το new age αρτοποιείο άνοιξε τις πόρτες του, δίνοντας στην οδό Αναγνωστοπούλου τον funky αέρα που της έλειπε. Δημιούργημα των En Route Architects και του μηχανικού Σωτήρη Παπανικολάου (Birdman, Queen Bee), πάντα υπό την καθοδήγηση της Ιάνθης και της Μαρίας, το Kora ξεχωρίζει με τα φωτεινά του χρώματα, αλλά και τη σημασία στις λεπτομέρειες - τον τρόπο που δίνετε την παραγγελία σας και το ανοιχτό εργαστήριο πίσω από την εντυπωσιακή πρόσοψη, μέχρι τη βρύση που υπάρχει στον εξωτερικό χώρο για να γεμίζετε το παγούρι σας. Το πιο βασικό όμως είναι ότι σε αυτό το αρτοποιείο πρωταγωνιστούν τα προζυμένια ψωμιά και οι σφολιάτες με μεθόδους αργής ωρίμανσης, τα οποία φτιάνονται καθημερινά, κυριολεκτικά από το μηδέν, με τα πιο ποιοτικά υλικά. 

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας