Για προζυμένια ψωμιά και φρέσκα κρουασάν στο Kora Bakery

Το νέο αρτοποιείο της πόλης βρίσκεται στο Κολωνάκι.

Το 2020 ήταν η χρονιά της πανδημίας. Ήταν όμως και η χρονιά που το όραμα, η επιμονή και το πάθος κάποιων ανθρώπων για δημιουργία μάς υπενθύμισε πώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε μπροστά. Να βρούμε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους και να το κυνηγήσουμε. Κάπως έτσι, εκλαμβάνω και την ιστορία της Ιάνθης Μιχαλάκη, που άφησε το πλάνο της να γίνει γιατρός για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μεγάλη της αγάπη, τη ζαχαροπλαστική και τελικά να ανοίξει το δικό της αρτοποιείο στην Αθήνα, με τη συνεργάτιδά της, Μαρία Αλαφούζου.

Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, το Kora Bakery έμπαινε στην τελική ευθεία. Λίγους μήνες αργότερα, στην εκπνοή του χρόνου, το new age αρτοποιείο άνοιξε τις πόρτες του, δίνοντας στην οδό Αναγνωστοπούλου τον funky αέρα που της έλειπε. Δημιούργημα των En Route Architects και του μηχανικού Σωτήρη Παπανικολάου (Birdman, Queen Bee), πάντα υπό την καθοδήγηση της Ιάνθης και της Μαρίας, το Kora ξεχωρίζει με τα φωτεινά του χρώματα, αλλά και τη σημασία στις λεπτομέρειες - τον τρόπο που δίνετε την παραγγελία σας και το ανοιχτό εργαστήριο πίσω από την εντυπωσιακή πρόσοψη, μέχρι τη βρύση που υπάρχει στον εξωτερικό χώρο για να γεμίζετε το παγούρι σας. Το πιο βασικό όμως είναι ότι σε αυτό το αρτοποιείο πρωταγωνιστούν τα προζυμένια ψωμιά και οι σφολιάτες με μεθόδους αργής ωρίμανσης, τα οποία φτιάνονται καθημερινά, κυριολεκτικά από το μηδέν, με τα πιο ποιοτικά υλικά. 

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα