Για προζυμένια ψωμιά και φρέσκα κρουασάν στο Kora Bakery

Το νέο αρτοποιείο της πόλης βρίσκεται στο Κολωνάκι.

Το 2020 ήταν η χρονιά της πανδημίας. Ήταν όμως και η χρονιά που το όραμα, η επιμονή και το πάθος κάποιων ανθρώπων για δημιουργία μάς υπενθύμισε πώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε μπροστά. Να βρούμε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους και να το κυνηγήσουμε. Κάπως έτσι, εκλαμβάνω και την ιστορία της Ιάνθης Μιχαλάκη, που άφησε το πλάνο της να γίνει γιατρός για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μεγάλη της αγάπη, τη ζαχαροπλαστική και τελικά να ανοίξει το δικό της αρτοποιείο στην Αθήνα, με τη συνεργάτιδά της, Μαρία Αλαφούζου.

Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, το Kora Bakery έμπαινε στην τελική ευθεία. Λίγους μήνες αργότερα, στην εκπνοή του χρόνου, το new age αρτοποιείο άνοιξε τις πόρτες του, δίνοντας στην οδό Αναγνωστοπούλου τον funky αέρα που της έλειπε. Δημιούργημα των En Route Architects και του μηχανικού Σωτήρη Παπανικολάου (Birdman, Queen Bee), πάντα υπό την καθοδήγηση της Ιάνθης και της Μαρίας, το Kora ξεχωρίζει με τα φωτεινά του χρώματα, αλλά και τη σημασία στις λεπτομέρειες - τον τρόπο που δίνετε την παραγγελία σας και το ανοιχτό εργαστήριο πίσω από την εντυπωσιακή πρόσοψη, μέχρι τη βρύση που υπάρχει στον εξωτερικό χώρο για να γεμίζετε το παγούρι σας. Το πιο βασικό όμως είναι ότι σε αυτό το αρτοποιείο πρωταγωνιστούν τα προζυμένια ψωμιά και οι σφολιάτες με μεθόδους αργής ωρίμανσης, τα οποία φτιάνονται καθημερινά, κυριολεκτικά από το μηδέν, με τα πιο ποιοτικά υλικά. 

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στα θρυλικά τσιπουράδικα του Βόλου

Σημείο συνάντησης, παρέας και παρηγοριάς υπήρξαν κάποτε τα "πρόχειρα" και ταπεινά ταβερνάκια, σήμερα σύμβολο του Βόλου.

Αποκωδικοποιώντας το πιο ποθητό χαβιάρι του κόσμου με τον Edward Gant

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hadid Caviar μιλά για τα μυστικά της επιτυχίας της στη βιομηχανία των θαλασσινών και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Η (μάλλον) καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη

Μεγάλες αλήθειες με αφορμή τη σημερινή #FastFoodDay: Tα Five Guys παίζουν σε άλλο επίπεδο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τέλειες προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 13η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.