
Το Vintage είναι ένα νόστιμο playground του κρασιού
Μία εκπληκτική συλλογή κρασιών, αμέτρητες επιλογές σε ποτήρι και καλοφτιαγμένα πιάτα κάνουν τη διαφορά στο wine bar-bistro της οδού Μητροπόλεως.
Από τον Ιούλιο του 2014, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, το Vintage wine bar & bistro αποτελεί ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο οινικό spot αλλά ταυτόχρονα και μία πραγματικά cool επιλογή για κάθε φίλο του κρασιού, ανεξαρτήτως του πόσο βαθιά μυημένος είναι στο "σπορ". Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις της κουζίνας του είναι διαμορφωμένες ώστε να πλαισιώνουν ιδανικά αλλά και να αναδεικνύουν το κρασί.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 1.300 διαθέσιμες ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με περισσότερες από 850 να είναι διαθέσιμες σε ποτήρι - κάτι που μάλλον καθιστά το Vintage εκείνο με τις περισσότερες προτάσεις, με επιλογές ασφαλώς για οποιοδήποτε γούστο και budget. "Από την πρώτη στιγμή που φτιάξαμε το Vintage προσπαθούσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κρασιά σε ποτήρι. Αυτή ήταν η βασική μας λογική, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Υπήρξαμε τυχεροί καθώς ήταν η εποχή που ξεκίνησε να γίνεται της μόδας το Coravin" λέει στο Esquire o Πάνος Κυριαζής, που μαζί με τη σύζυγό του Ίζα είναι οι δημιουργοί του Vintage. Mάλιστα, με την προαναφερθείσα μέθοδο μπορεί κάποιος να απολαύσει είτε ένα ποτήρι αξίας λίγων είτε εκατοντάδων ευρώ. Οι περίπου 12.000 φιάλες της συλλογής συντηρούνται ασφαλώς σε άριστες συνθήκες εντός 3 διαφορετικών κελαριών.

Η κουζίνα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με το κρασί, με προτάσεις που ικανοποιούν κάθε προτίμηση. Οφείλεις να δοκιμάσεις τη σαλάτα α λα σούσι, τα στριφτούδια με γραβιέρα τρούφας και την πίτα-σουβλάκι με αρνάκι γάλακτος, ενώ μία εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει στο επιδόρπιο, με το παγωτό Κωνσταντινούπολης (βασίζεται σε μία πολύ παλιά και άκρως αυθεντική συνταγή) που συνοδεύεται από χειροποίητα τσιπς πατάτας, μέλι και νιφάδες από ανθό αλατιού.
Εκτός όλων των προαναφερθέντων, το Vintage εγκαινίασε πρόσφατα και ένα νέο και πρωτοποριακό delivery menu με κλασσικά και νέα πιάτα, καθώς και πολλές ετικέτες σε ποτήρι. Το Wine Delivery per Glass είναι μία ιδέα του Πάνου Κυριαζή και της ομάδας του, που επίλεξαν περισσότερα από 30 διαφορετικά ελληνικά κρασιά από την τεράστια συλλογή, δημιουργώντας μία wine list που προσφέρεται per glass (150ml). Η διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των αρωμάτων κάνει την σημαντική διαφορά, με όλα τα κρασιά να σερβίρονται με τη λήψη της παραγγελίας και τη χρήση του συστήματος Coravin, φτάνοντας στα χέρια σου σε μικρή γυάλινη φιάλη με πώμα ασφαλείας.

Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν μέσω Wolt και e-food, με διανομή στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα παραλαβής από το κατάστημα με απευθείας κλήση και 10% έκπτωση. Επομένως, αντιλαμβάνεσαι πως αν δεν μπορείς να πας εσύ στο Vintage, το Vintage έρχεται σε σένα.
Info
Μητροπόλεως 66-68, Αθήνα
Τηλ. 213 0296570
www.winebarathens.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα