Το Vintage είναι ένα νόστιμο playground του κρασιού

Μία εκπληκτική συλλογή κρασιών, αμέτρητες επιλογές σε ποτήρι και καλοφτιαγμένα πιάτα κάνουν τη διαφορά στο wine bar-bistro της οδού Μητροπόλεως.

Από τον Ιούλιο του 2014, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, το Vintage wine bar & bistro αποτελεί ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο οινικό spot αλλά ταυτόχρονα και μία πραγματικά cool επιλογή για κάθε φίλο του κρασιού, ανεξαρτήτως του πόσο βαθιά μυημένος είναι στο "σπορ". Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις της κουζίνας του είναι διαμορφωμένες ώστε να πλαισιώνουν ιδανικά αλλά και να αναδεικνύουν το κρασί. 

Το Vintage είναι ένα νόστιμο playground του κρασιού

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 1.300 διαθέσιμες ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με περισσότερες από 850 να είναι διαθέσιμες σε ποτήρι - κάτι που μάλλον καθιστά το Vintage εκείνο με τις περισσότερες προτάσεις, με επιλογές ασφαλώς για οποιοδήποτε γούστο και budget. "Από την πρώτη στιγμή που φτιάξαμε το Vintage προσπαθούσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κρασιά σε ποτήρι. Αυτή ήταν η βασική μας λογική, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Υπήρξαμε τυχεροί καθώς ήταν η εποχή που ξεκίνησε να γίνεται της μόδας το Coravin" λέει στο Esquire o Πάνος Κυριαζής, που μαζί με τη σύζυγό του Ίζα είναι οι δημιουργοί του Vintage. Mάλιστα, με την προαναφερθείσα μέθοδο μπορεί κάποιος να απολαύσει είτε ένα ποτήρι αξίας λίγων είτε εκατοντάδων ευρώ. Οι περίπου 12.000 φιάλες της συλλογής συντηρούνται ασφαλώς σε άριστες συνθήκες εντός 3 διαφορετικών κελαριών.

VINTAGE ΜΠΙΣΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4

Η κουζίνα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με το κρασί, με προτάσεις που ικανοποιούν κάθε προτίμηση. Οφείλεις να δοκιμάσεις τη σαλάτα α λα σούσι, τα στριφτούδια με γραβιέρα τρούφας και την πίτα-σουβλάκι με αρνάκι γάλακτος, ενώ μία εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει στο επιδόρπιο, με το παγωτό Κωνσταντινούπολης (βασίζεται σε μία πολύ παλιά και άκρως αυθεντική συνταγή) που συνοδεύεται από χειροποίητα τσιπς πατάτας, μέλι και νιφάδες από ανθό αλατιού. 

VINTAGE ΜΠΙΣΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 2

Εκτός όλων των προαναφερθέντων, το Vintage εγκαινίασε πρόσφατα και ένα νέο και πρωτοποριακό delivery menu με κλασσικά και νέα πιάτα, καθώς και πολλές ετικέτες σε ποτήρι. Το Wine Delivery per Glass είναι μία ιδέα του Πάνου Κυριαζή και της ομάδας του, που επίλεξαν περισσότερα από 30 διαφορετικά ελληνικά κρασιά από την τεράστια συλλογή, δημιουργώντας μία wine list που προσφέρεται per glass (150ml). Η διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των αρωμάτων κάνει την σημαντική διαφορά, με όλα τα κρασιά να σερβίρονται με τη λήψη της παραγγελίας και τη χρήση του συστήματος Coravin, φτάνοντας στα χέρια σου σε μικρή γυάλινη φιάλη με πώμα ασφαλείας.

VINTAGE ΜΠΙΣΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 1

Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν μέσω Wolt και e-food, με διανομή στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα παραλαβής από το κατάστημα με απευθείας κλήση και 10% έκπτωση. Επομένως, αντιλαμβάνεσαι πως αν δεν μπορείς να πας εσύ στο Vintage, το Vintage έρχεται σε σένα.


Info

Μητροπόλεως 66-68, Αθήνα
Τηλ. 213 0296570
www.winebarathens.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας