
The Royal Monkey: Όταν το fusion γίνεται cool
Στο πανέμορφο bar-restaurant της Κηφισιάς, ο Γιάννης Λιόκας παρουσιάζει μία διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη πτυχή του.
Πώς θα περιέγραφα το The Royal Monkey σε φίλους, γνωστούς ή αναγνώστες; Ειλικρινά μιλώντας, θεωρώ πως μπορεί να ανταποκριθεί άψογα στον ορισμό του bar-restaurant, όντας ταυτόχρονα και ένα από τα ομορφότερα μαγαζιά που θα συναντήσει κάποιος σε ολόκληρη την Αθήνα (σχεδιάστηκε από την Saint of Athens σε συνεργασία με την Dive Architects).



Το αποικιακό και σικάτο στυλ του συναντά κάποια πιο funky στοιχεία, με μπόλικο χρώμα να συμπληρώνει την εικόνα, την ίδια στιγμή που το μενού του ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του πλανήτη, υπηρετώντας τη φιλοσοφία του fusion και φέρνοντας κατά κάποιο τρόπο πιο κοντά την Ανατολή με τη Δύση. Πάντοτε ωστόσο φέροντας τη σφραγίδα του Γιάννη Λιόκα.
Ο τελευταίος είναι η αλήθεια πως με ξάφνιασε ευχάριστα, ανταποκρινόμενος θαυμάσια σε ένα διαφορετικό concept από τα όσα μέχρι τώρα τον έχουμε συνηθίσει. Όλες οι προτάσεις, πέρα από την ποιότητα, τη γεύση τους καθώς και το ιδιαίτερο δέσιμο με το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο σερβίρονται, διατηρούν τις χαρακτηριστικές εντάσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει αρκετά χρόνια ο γνωστός σεφ.




Από τα highlights του μενού είναι η νόστιμη εκδοχή των fish & chips με τραγανό φρέσκο μπακαλιάρο με τηγανητές πατάτες και aioli με ταραμά και bonito, το Royal steak tartare από μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρι Espelette, κάπαρη, πίκλες μουστάρδας και chips πατάτας, τα διαολεμένα νόστιμα yakitori, τα bao buns με ξεψαχνισμένο αρνί, miso, πίκλα αγγουριού, γιαούρτι με confit σκόρδο και yuzukosho (ιαπωνικό καρύκευμα) καθώς και ο ιβηρικός μαύρος χοίρος με καπνιστό relish ντομάτας, chorizo και pak choi σχάρας. Όσον αφορά τα desserts, το γλυκό bao bun με καραμελωμένο γάλα, παγωτό μπανάνα και σιρόπι σφενδάμου είναι μία ιδιαίτερη, πλούσια και ασφαλώς ικανοποιητική επιλογή.

Στα plus του Royal Monkey δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν τα cocktails της λίστας που επιμελείται ο Αναστάσιος Τσάμης, με το καλοφτιαγμένο old fashioned (με Monkey Shoulder Malt, σιρόπι ινδικής καρύδας και aged barrel bitters) αλλά και το blend ρουμιών με passion fruit στο χαρακτηριστικό ποτήρι-φοίνικα να είναι εκείνα που μάλλον ξεχωρίζουν - κατά την ταπεινή μου πάντοτε άποψη.
Info
Λεβίδου 11, Κηφισιά
Τηλ. 210 8011679
theroyalmonkey.gr
Instagram: the_royal_monkey
Facebook: @theroyalmonkeykifisia
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Μπακαλιάρος με αστέρι Michelin
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςBanger Roll: Η λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας
ΟΚ, μπορεί να θυμίζει έντονα και hot dog.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΝα πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςTasty Awards 2023: Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.grTo ON Residence και το Όλυμπος Νάουσα παρουσιάζουν το Chef’s Lab
Μοναδικές εμπειρίες γαστρονομίας για μόλις 22 άτομα σε ένα ιδιαίτερο, διαδραστικό concept με τον σεφ Δημήτρη Τασιούλα και την ομάδα του.
Choix Hall | Wine and art events από την InterCatering
Ένας υπέροχος industrial χώρος, ιδανικός για κάθε είδους εκδηλώσεις.