The Royal Monkey: Όταν το fusion γίνεται cool
Στο πανέμορφο bar-restaurant της Κηφισιάς, ο Γιάννης Λιόκας παρουσιάζει μία διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη πτυχή του.
Πώς θα περιέγραφα το The Royal Monkey σε φίλους, γνωστούς ή αναγνώστες; Ειλικρινά μιλώντας, θεωρώ πως μπορεί να ανταποκριθεί άψογα στον ορισμό του bar-restaurant, όντας ταυτόχρονα και ένα από τα ομορφότερα μαγαζιά που θα συναντήσει κάποιος σε ολόκληρη την Αθήνα (σχεδιάστηκε από την Saint of Athens σε συνεργασία με την Dive Architects).



Το αποικιακό και σικάτο στυλ του συναντά κάποια πιο funky στοιχεία, με μπόλικο χρώμα να συμπληρώνει την εικόνα, την ίδια στιγμή που το μενού του ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του πλανήτη, υπηρετώντας τη φιλοσοφία του fusion και φέρνοντας κατά κάποιο τρόπο πιο κοντά την Ανατολή με τη Δύση. Πάντοτε ωστόσο φέροντας τη σφραγίδα του Γιάννη Λιόκα.
Ο τελευταίος είναι η αλήθεια πως με ξάφνιασε ευχάριστα, ανταποκρινόμενος θαυμάσια σε ένα διαφορετικό concept από τα όσα μέχρι τώρα τον έχουμε συνηθίσει. Όλες οι προτάσεις, πέρα από την ποιότητα, τη γεύση τους καθώς και το ιδιαίτερο δέσιμο με το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο σερβίρονται, διατηρούν τις χαρακτηριστικές εντάσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει αρκετά χρόνια ο γνωστός σεφ.




Από τα highlights του μενού είναι η νόστιμη εκδοχή των fish & chips με τραγανό φρέσκο μπακαλιάρο με τηγανητές πατάτες και aioli με ταραμά και bonito, το Royal steak tartare από μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρι Espelette, κάπαρη, πίκλες μουστάρδας και chips πατάτας, τα διαολεμένα νόστιμα yakitori, τα bao buns με ξεψαχνισμένο αρνί, miso, πίκλα αγγουριού, γιαούρτι με confit σκόρδο και yuzukosho (ιαπωνικό καρύκευμα) καθώς και ο ιβηρικός μαύρος χοίρος με καπνιστό relish ντομάτας, chorizo και pak choi σχάρας. Όσον αφορά τα desserts, το γλυκό bao bun με καραμελωμένο γάλα, παγωτό μπανάνα και σιρόπι σφενδάμου είναι μία ιδιαίτερη, πλούσια και ασφαλώς ικανοποιητική επιλογή.

Στα plus του Royal Monkey δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν τα cocktails της λίστας που επιμελείται ο Αναστάσιος Τσάμης, με το καλοφτιαγμένο old fashioned (με Monkey Shoulder Malt, σιρόπι ινδικής καρύδας και aged barrel bitters) αλλά και το blend ρουμιών με passion fruit στο χαρακτηριστικό ποτήρι-φοίνικα να είναι εκείνα που μάλλον ξεχωρίζουν - κατά την ταπεινή μου πάντοτε άποψη.
Info
Λεβίδου 11, Κηφισιά
Τηλ. 210 8011679
theroyalmonkey.gr
Instagram: the_royal_monkey
Facebook: @theroyalmonkeykifisia
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα