The Royal Monkey: Όταν το fusion γίνεται cool

Στο πανέμορφο bar-restaurant της Κηφισιάς, ο Γιάννης Λιόκας παρουσιάζει μία διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη πτυχή του.

Πώς θα περιέγραφα το The Royal Monkey σε φίλους, γνωστούς ή αναγνώστες; Ειλικρινά μιλώντας, θεωρώ πως μπορεί να ανταποκριθεί άψογα στον ορισμό του bar-restaurant, όντας ταυτόχρονα και ένα από τα ομορφότερα μαγαζιά που θα συναντήσει κάποιος σε ολόκληρη την Αθήνα (σχεδιάστηκε από την Saint of Athens σε συνεργασία με την Dive Architects).

The Royal Monkey: Όταν το fusion γίνεται cool
ROYAL MONKEY ΚΗΦΙΣΙΑ 2
ROYAL MONKEY ΚΗΦΙΣΙΑ 1

Το αποικιακό και σικάτο στυλ του συναντά κάποια πιο funky στοιχεία, με μπόλικο χρώμα να συμπληρώνει την εικόνα, την ίδια στιγμή που το μενού του ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του πλανήτη, υπηρετώντας τη φιλοσοφία του fusion και φέρνοντας κατά κάποιο τρόπο πιο κοντά την Ανατολή με τη Δύση. Πάντοτε ωστόσο φέροντας τη σφραγίδα του Γιάννη Λιόκα.

Ο τελευταίος είναι η αλήθεια πως με ξάφνιασε ευχάριστα, ανταποκρινόμενος θαυμάσια σε ένα διαφορετικό concept από τα όσα μέχρι τώρα τον έχουμε συνηθίσει. Όλες οι προτάσεις, πέρα από την ποιότητα, τη γεύση τους καθώς και το ιδιαίτερο δέσιμο με το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο σερβίρονται, διατηρούν τις χαρακτηριστικές εντάσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει αρκετά χρόνια ο γνωστός σεφ.

ROYAL MONKEY ΚΗΦΙΣΙΑ 5
ROYAL MONKEY ΚΗΦΙΣΙΑ 4
ROYAL MONKEY ΚΗΦΙΣΙΑ 7
ROYAL MONKEY ΚΗΦΙΣΙΑ 6

Από τα highlights του μενού είναι η νόστιμη εκδοχή των fish & chips με τραγανό φρέσκο μπακαλιάρο με τηγανητές πατάτες και aioli με ταραμά και bonito, το Royal steak tartare από μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρι Espelette, κάπαρη, πίκλες μουστάρδας και chips πατάτας, τα διαολεμένα νόστιμα yakitori, τα bao buns με ξεψαχνισμένο αρνί, miso, πίκλα αγγουριού, γιαούρτι με confit σκόρδο και yuzukosho (ιαπωνικό καρύκευμα) καθώς και ο ιβηρικός μαύρος χοίρος με καπνιστό relish ντομάτας, chorizo και pak choi σχάρας. Όσον αφορά τα desserts, το γλυκό bao bun με καραμελωμένο γάλα, παγωτό μπανάνα και σιρόπι σφενδάμου είναι μία ιδιαίτερη, πλούσια και ασφαλώς ικανοποιητική επιλογή. 

ROYAL MONKEY ΚΗΦΙΣΙΑ 9

Στα plus του Royal Monkey δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν τα cocktails της λίστας που επιμελείται ο Αναστάσιος Τσάμης, με το καλοφτιαγμένο old fashioned (με Monkey Shoulder Malt, σιρόπι ινδικής καρύδας και aged barrel bitters) αλλά και το blend ρουμιών με passion fruit στο χαρακτηριστικό ποτήρι-φοίνικα να είναι εκείνα που μάλλον ξεχωρίζουν - κατά την ταπεινή μου πάντοτε άποψη.


Info

Λεβίδου 11, Κηφισιά
Τηλ. 210 8011679
theroyalmonkey.gr
Instagram: the_royal_monkey
Facebook: @theroyalmonkeykifisia

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας