Ο πιο περιζήτητος και exclusive ελληνικός προορισμός υποδέχεται αυτό το καλοκαίρι το ενδεχομένως πιο ιδιαίτερο και λαμπερό νέο bar-restaurant του. Το COYA Mykonos αποτελεί, από τις 18 Ιουνίου, το νεαρότερο "παιδί" του φημισμένου lifestyle luxury Group COYA, προσφέροντας στους επίσκέπτες του Νησιού των Ανέμων ένα θαυμάσιο blend του κυκλαδίτικου vibe με τα χρώματα και τα αρώματα της λατινοαμερικάνικής κουλτούρας, όπως επίσης και με τις γεύσεις της. 

Κορυφαίοι προορισμοί

Μιλώντας για τη Μύκονο, δεν αναφερόμαστε μόνο σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας μας αλλά σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς high end destinations σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πανέμορφη Κυκλάδα αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια αγαπημένο προορισμό για εκατοντάδες ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα, αθλητές και γενικότερα σημαντικές προσωπικότητες παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας αλλά όχι μόνον για αυτούς. Στο Νησί των Ανέμων μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα. Όλα περιστρέφονται γύρω από τον βασικό άξονα των 4 "D"(dining, diving, drinking και dancing) αλλά και τη γενικότερη αύρα ενός μέρους που έχει τον τρόπο του να σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Εκείνο που κάνει μοναδική τη Μύκονο είναι το έξοχο πάντρεμα της γνήσιας κυκλαδίτικης αισθητικής με τις μαγευτικές παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή – με τρόπο που σχεδόν κανένα άλλο ελληνικό νησί δεν καταφέρνει σε τέτοιο βαθμό. Η Χώρα της Μυκόνου -με τα Ματογιάννια, τη Μικρή Βενετία, τους Ανεμόμυλους και το γοητευτικό παλιό λιμάνι να αποτελούν τα σημαντικότερα points of interest- κατορθώνει να διατηρήσει τη γραφικότητά της και παράλληλα να είναι λαμπερή και κοσμοπολίτικη. Μέσα στο γενικότερο χωροταξικό αλλά και ατμοσφαιρικό πλαίσιο του Νησιού των Ανέμων ήρθε να προστεθεί η πιο ενδιαφέρουσα άφιξη του φετινού καλοκαιριού, που δεν είναι άλλη από το COYA Mykonos.

Το τελευταίο φιλοδοξεί να εξελιχθεί από μόνο του σε αιτία για να ταξιδέψει κάποιος στη Μύκονο: Το COYA Mykonos αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο portfolio των luxury hot spots της δημοφιλούς αλυσίδας high end bar-restaurants, μετά το Mayfair και το City του Λονδίνου, το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, το Μόντε Κάρλο και το Παρίσι, που επενδύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στην καρδιά ενός νησιού που από μόνο του έχει εξελιχθεί σε brand, δίνοντας μία ακόμη αφορμή σε οποιονδήποτε jet-set ταξιδιώτη να βρεθεί εκεί.

Μία μοναδική dining και drinking εμπειρία

To concept high end φιλοξενίας με ξεκάθαρες λατινοαμερικάνικες κατευθύνσεις και ενδιαφέροντα μεσογειακά twists ακολουθεί τις προσταγές της nikkei κουζίνας - τα COYA άλλωστε είναι από εκείνα τα μέρη που φρόντισαν να καταστήσουν παγκόσμιο trend τη γαστρονομική κουλτούρα του Περού. Τα πιάτα του ακολουθούν το fusion της εν λόγω χώρας με επιρροές από την Ισπανία, την Κίνα και την Ιαπωνία, με τρομερά ποιοτικές πρώτες ύλες και τα πιο φρέσκα υλικά από ντόπιους προμηθευτές. Η κάρτα του μενού στο COYA Mykonos φιλοξενεί και αρκετά από τα signature dishes του brand και ασφαλώς τα trademarks της nikkei κουζίνας. 

Τιραντίτο και σεβίτσε, cazuelas και anticuchos, tacos καθώς και εξαιρετικά ενδιαφέροντα sides και κυρίως πιάτα συνθέτουν την κάρτα του φαγητού. Croquetas de Lubina (κροκέτες από χιλιανό λαβράκι με κόκκινο τσίλι), Calamares con Ocopa (γόνος καλαμαριού με περουβιανό κατιφέ και κινόα), Corvina Trufa (κρανιός με τρούφα, ponzu και σχοινόπρασο), Atún Nikkei (κιτρινόπτερος τόνος με σουσάμι και αγγουρακι τουρσι) και Gambas a la Chalaca (γαρίδα tiger, ψημένη στο josper με καρύδα και aji amarillio), Lomo de Res (φιλέτο βοδινό, aji panca, κόλιανδρος) και Gambas a la Chalaca (γαρίδες tiger, aji panca, σχοινόπρασο) είναι κάποιες από τις κορυφαίες επιλογές όσον αφορά το πρώτο σκέλος του μενού. Στο επόμενο στάδιο πρωταγωνιστούν επίσης θελκτικές επιλογές σε ψάρι, θαλασσινά και κρέας, με τα Chuletas de Borrego (αρνίσια παϊδάκια με θρυμματισμένη μελιτζάνα και chips σκόρδου), Lomo de Res (πικάντικο μοσχαρίσιο φιλέτο με τραγανά εσαλότ, aji limo και αστεροειδή γλυκάνισο), Chuletón (μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα στο jospe με κρεμμύδια escabèche) ή το ψάρι ημέρας με κολοκάσι και λεμόνι να υπόσχονται -και να πραγματοποιούν- γαστρονομικές συγκινήσεις. 

Στα θετικά και η ύπαρξη αρκετών vegan, vegetarian και gluten free επιλογών. Παράλληλα και συμπληρωματικά με όλα τα παραπάνω, υπάρχει και η λίστα των ποτών που περιλαμβάνει μία ενδιαφέρουσα γκάμα από pisco cocktails (το εθνικό ποτό του Περού άλλωστε δεν θα μπορούσε να απουσιάζει), μαζί με Signature προτάσεις αποκλειστικά φτιαγμένες για το COYA Mykonos. Η λίστα ολοκληρώνεται με μία όμορφη επιλογή σε spirits, κρασιά και μπύρες, καθώς και non-alcoholic cocktails.

Το party

Η γενικότερη φιλοσοφία του brand ακολουθείται στο απόλυτο στο COYA Mykonos. Έτσι, εκτός από αυθεντικές εμπειρίες γεύσης, υπάρχει και εκείνης της ανόθευτης διασκέδασης, πιστά συνυφασμένη με την φημισμένη κουλτούρα του νησιού πάνω στο εν λόγω κομμάτι. Η μουσική εδώ παίζει  σημαντικό ρόλο και κάθε βραδιά θυμίζει φεστιβάλ, με resident DJs από κάθε γωνιά του πλανήτη και ήχους που εναλλάσσονται ανάμεσα στην ηλεκτρονική μουσική, το Latin, το house και τα down tempo beats. Το mood ασφαλώς παραμένει πάντοτε κομψό και κεφάτο, στο πλαίσιο του περίφημου glamorous island living και ικανοποιώντας τις επιθυμίες οποιουδήποτε θέλει να βιώσει στο απόλυτο τις ξακουστές σε όλο τον κόσμο νύχτες της Μυκόνου.


Info

Ματογιάννια, Μύκονος, τηλ. 22890 22515
Ανοιχτά καθημερινά από τις 19.30-03.00
Κρατήσεις: reservations.mk@coyarestaurant.com
Facebook: COYA Mykonos
Instagram: COYA Mykonos
www.coyarestaurant.com