Δημιουργική κουζίνα και φανταστική θέα στο Metropolis Roof Garden

Στο εστιατόριο του Electra Metropolis δεν είναι μόνο η θαυμάσια οπτική της Ακρόπολης που κλέβει τις εντυπώσεις.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Ιουλίου 2020

Μοιραία, μόλις βρεθείς στο εστιατόριο του Electra Metropolis, στο roof garden του ξενοδοχείου, η θαυμάσια θέα προς τον Ιερό Βράχο είναι το στοιχείο που αποτελεί τον wow factor για κάθε επισκέπτη. Ξέρεις, από τα μέρη που θα πας για πρώτο ραντεβού το κορίτσι, αυτό που θα κάνει άπαντες να χαλαρώσουν απόλυτα κατά τη διάρκεια ενός εταιρικού γεύματος ή δείπνου και από εκείνα που δεν μπορεί να σταματήσει να φωτογραφίζει με τίποτα ο ταξιδιώτης από το εξωτερικό. Ευτυχώς, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, παρουσιάζοντας μία δημιουργική και εξαιρετικά νόστιμη κουζίνα, που βοηθά ακόμη και το ίδιο το ξενοδοχείο να κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση στο εν λόγω κομμάτι. 

Δημιουργική κουζίνα και φανταστική θέα στο Metropolis Roof Garden
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ELECTRA METROPOLIS ROOF GARDEN 2020 3

"Μετά το lockdown προσπαθούμε να κάνουμε μία νέα στροφή στην κουζίνα, να πειραματιστούμε περισσότερο με το ελληνικό στοιχείο, με το μεγαλύτερο μέρος του μενού να είναι λίγο πιο δημιουργικό" αναφέρει ο Executive Chef Σάκης Βενέτης, που μαζί με τον Chef de Cuisine Χάρη Ζευγούλη έχουν δημιουργήσει ένα τρομερά ενδιαφέρον γευστικό σύνολο.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ELECTRA METROPOLIS ROOF GARDEN 2020 5

Η κουζίνα εδώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ελληνική δημιουργική που συνδυάζεται με κάποια international πιάτα. Το "πάντρεμα" είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένο και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί σύγχυση όπως θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος (αλλά και, δυστυχώς, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλα μέρη). 

Όλα τα παραπάνω γίνονται αμέσως αντιληπτά επί του πρακτέου, αρχής γενομένης με τα amuse-bouche: Ο γλυκοπικάντικος κολοκυθοκεφτές με πιπεριά Φλωρίνης, το καρπάτσιο από μοσχάρι Κερκίνης με κέτσαπ από μαύρο σκόρδο και το μαριναρισμένο μαρούλι και ιμάμ με ξινοτύρι Ίου επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές, πριν καταφθάσει στο τραπέζι μία άψογη και άκρως καλοκαιρινή σαλάτα με αντράκλα, λαχανίδα, αλμυρίκια, τραγανό φαγόπυρο, μανούρι από τη Δράμα, ρόδι, αρωματικό λάδι, εσπεριδοειδή και μυρωδικά. Έπειτα, υπάρχει ένα όμορφα χυλωμένο ριζότο με σπαράγγια, σαλάμι Λευκάδος και λαδοτύρι Νάξου, που το διαδέχεται ένα έξοχο φαγκρί φρικασέ, μαγειρεμένο στο ζωμό του με baby μαρούλια και φύτρες από κόλιανδρο.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ELECTRA METROPOLIS ROOF GARDEN 2020 2
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ELECTRA METROPOLIS ROOF GARDEN 2020 1

Τέλος, το φίνο καρέ αρνάκι με τερίνα πατάτας, καραμελωμένο κουνουπίδι, σαλάτα και κρέμα αρακά, αφυδατωμένο μπέικον, κρέμα λιαστής ντομάτας και σάλτσα κρασιού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα highlights του μενού. 


Info

Μητροπόλεως 15, Αθήνα
Τηλ. 214 1006200  
www.electrahotels.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Οι λόγοι που οδήγησαν το γαστρονομικό project του René Redzepi στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου για το 2021.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας