
Δημιουργική κουζίνα και φανταστική θέα στο Metropolis Roof Garden
Στο εστιατόριο του Electra Metropolis δεν είναι μόνο η θαυμάσια οπτική της Ακρόπολης που κλέβει τις εντυπώσεις.
Μοιραία, μόλις βρεθείς στο εστιατόριο του Electra Metropolis, στο roof garden του ξενοδοχείου, η θαυμάσια θέα προς τον Ιερό Βράχο είναι το στοιχείο που αποτελεί τον wow factor για κάθε επισκέπτη. Ξέρεις, από τα μέρη που θα πας για πρώτο ραντεβού το κορίτσι, αυτό που θα κάνει άπαντες να χαλαρώσουν απόλυτα κατά τη διάρκεια ενός εταιρικού γεύματος ή δείπνου και από εκείνα που δεν μπορεί να σταματήσει να φωτογραφίζει με τίποτα ο ταξιδιώτης από το εξωτερικό. Ευτυχώς, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, παρουσιάζοντας μία δημιουργική και εξαιρετικά νόστιμη κουζίνα, που βοηθά ακόμη και το ίδιο το ξενοδοχείο να κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση στο εν λόγω κομμάτι.


"Μετά το lockdown προσπαθούμε να κάνουμε μία νέα στροφή στην κουζίνα, να πειραματιστούμε περισσότερο με το ελληνικό στοιχείο, με το μεγαλύτερο μέρος του μενού να είναι λίγο πιο δημιουργικό" αναφέρει ο Executive Chef Σάκης Βενέτης, που μαζί με τον Chef de Cuisine Χάρη Ζευγούλη έχουν δημιουργήσει ένα τρομερά ενδιαφέρον γευστικό σύνολο.

Η κουζίνα εδώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ελληνική δημιουργική που συνδυάζεται με κάποια international πιάτα. Το "πάντρεμα" είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένο και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί σύγχυση όπως θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος (αλλά και, δυστυχώς, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλα μέρη).
Όλα τα παραπάνω γίνονται αμέσως αντιληπτά επί του πρακτέου, αρχής γενομένης με τα amuse-bouche: Ο γλυκοπικάντικος κολοκυθοκεφτές με πιπεριά Φλωρίνης, το καρπάτσιο από μοσχάρι Κερκίνης με κέτσαπ από μαύρο σκόρδο και το μαριναρισμένο μαρούλι και ιμάμ με ξινοτύρι Ίου επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές, πριν καταφθάσει στο τραπέζι μία άψογη και άκρως καλοκαιρινή σαλάτα με αντράκλα, λαχανίδα, αλμυρίκια, τραγανό φαγόπυρο, μανούρι από τη Δράμα, ρόδι, αρωματικό λάδι, εσπεριδοειδή και μυρωδικά. Έπειτα, υπάρχει ένα όμορφα χυλωμένο ριζότο με σπαράγγια, σαλάμι Λευκάδος και λαδοτύρι Νάξου, που το διαδέχεται ένα έξοχο φαγκρί φρικασέ, μαγειρεμένο στο ζωμό του με baby μαρούλια και φύτρες από κόλιανδρο.


Τέλος, το φίνο καρέ αρνάκι με τερίνα πατάτας, καραμελωμένο κουνουπίδι, σαλάτα και κρέμα αρακά, αφυδατωμένο μπέικον, κρέμα λιαστής ντομάτας και σάλτσα κρασιού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα highlights του μενού.
Info
Μητροπόλεως 15, Αθήνα
Τηλ. 214 1006200
www.electrahotels.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα