
Δημιουργική κουζίνα και φανταστική θέα στο Metropolis Roof Garden
Στο εστιατόριο του Electra Metropolis δεν είναι μόνο η θαυμάσια οπτική της Ακρόπολης που κλέβει τις εντυπώσεις.
Μοιραία, μόλις βρεθείς στο εστιατόριο του Electra Metropolis, στο roof garden του ξενοδοχείου, η θαυμάσια θέα προς τον Ιερό Βράχο είναι το στοιχείο που αποτελεί τον wow factor για κάθε επισκέπτη. Ξέρεις, από τα μέρη που θα πας για πρώτο ραντεβού το κορίτσι, αυτό που θα κάνει άπαντες να χαλαρώσουν απόλυτα κατά τη διάρκεια ενός εταιρικού γεύματος ή δείπνου και από εκείνα που δεν μπορεί να σταματήσει να φωτογραφίζει με τίποτα ο ταξιδιώτης από το εξωτερικό. Ευτυχώς, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, παρουσιάζοντας μία δημιουργική και εξαιρετικά νόστιμη κουζίνα, που βοηθά ακόμη και το ίδιο το ξενοδοχείο να κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση στο εν λόγω κομμάτι.


"Μετά το lockdown προσπαθούμε να κάνουμε μία νέα στροφή στην κουζίνα, να πειραματιστούμε περισσότερο με το ελληνικό στοιχείο, με το μεγαλύτερο μέρος του μενού να είναι λίγο πιο δημιουργικό" αναφέρει ο Executive Chef Σάκης Βενέτης, που μαζί με τον Chef de Cuisine Χάρη Ζευγούλη έχουν δημιουργήσει ένα τρομερά ενδιαφέρον γευστικό σύνολο.

Η κουζίνα εδώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ελληνική δημιουργική που συνδυάζεται με κάποια international πιάτα. Το "πάντρεμα" είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένο και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί σύγχυση όπως θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος (αλλά και, δυστυχώς, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλα μέρη).
Όλα τα παραπάνω γίνονται αμέσως αντιληπτά επί του πρακτέου, αρχής γενομένης με τα amuse-bouche: Ο γλυκοπικάντικος κολοκυθοκεφτές με πιπεριά Φλωρίνης, το καρπάτσιο από μοσχάρι Κερκίνης με κέτσαπ από μαύρο σκόρδο και το μαριναρισμένο μαρούλι και ιμάμ με ξινοτύρι Ίου επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές, πριν καταφθάσει στο τραπέζι μία άψογη και άκρως καλοκαιρινή σαλάτα με αντράκλα, λαχανίδα, αλμυρίκια, τραγανό φαγόπυρο, μανούρι από τη Δράμα, ρόδι, αρωματικό λάδι, εσπεριδοειδή και μυρωδικά. Έπειτα, υπάρχει ένα όμορφα χυλωμένο ριζότο με σπαράγγια, σαλάμι Λευκάδος και λαδοτύρι Νάξου, που το διαδέχεται ένα έξοχο φαγκρί φρικασέ, μαγειρεμένο στο ζωμό του με baby μαρούλια και φύτρες από κόλιανδρο.


Τέλος, το φίνο καρέ αρνάκι με τερίνα πατάτας, καραμελωμένο κουνουπίδι, σαλάτα και κρέμα αρακά, αφυδατωμένο μπέικον, κρέμα λιαστής ντομάτας και σάλτσα κρασιού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα highlights του μενού.
Info
Μητροπόλεως 15, Αθήνα
Τηλ. 214 1006200
www.electrahotels.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα