Le Pavillon: Το νέο εστιατόριο του Jean-Charles Métayer στο Χαλάνδρι

O πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ παρουσιάζει το νέο του "σπίτι".

O Jean-Charles Metayer είναι ένας σεφ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στον εστιατορικό χώρο - από τη συνεργασία του με τον Jacques Le Divellec, πολυβραβευμένο σεφ θαλασσινών στη Γαλλία και τη μαθητεία του ως sous-chef στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michellin εστιατόριο του Divellec στο Παρίσι μέχρι τα Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα και Premiere στο Athenaeum Intercontinental καθώς και τα εστιατόρια του Grischa Hotel στο Davos της Ελβετίας. 

Le Pavillon: Το νέο εστιατόριο του Jean-Charles Métayer στο Χαλάνδρι

Αυτή τη φορά, ο γνωστός Γάλλος σεφ ενώνει τις δυνάμεις του με τον φίλο και συνεργάτη του, επιχειρηματία Άγγελο Κονταράτο, και παρουσιάζουν στην εστιατορική Αθήνα το Le Pavillon. Το νέο εστιατόριο στεγάζεται σε μία ολόλευκη, αυθεντική μονοκατοικία του 1940 με καταπράσινο κήπο στο Χαλάνδρι. Σε αυτό το περιβάλλον, η κουζίνα, το σέρβις, οι χώροι, η αισθητική και η ατμόσφαιρα αντιπροσωπεύουν όλα εκείνα που πρεσβεύει γαστρονομικά ο Jean-Charles Métayer κατά τη διάρκεια της 20ετούς πορείας του.

Το συγκεκριμένο μέρος περιέχει την ουσία μίας άλλης εποχής, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του design και της γαστρονομίας του 2020. Η αναπροσαρμογή του κτίσματος που φιλοξενεί το Le Pavillon επικεντρώθηκε στην ανάδειξη και στον εκσυγχρονισμό αυτού του τύπου κτιρίου με την εσωτερική αυλή, την κομψή είσοδο και την πυκνή βλάστηση, αποτελώντας ένα καταφύγιο για όποιον το επιλέξει.

Στο πρώτο μενού του Le Pavillon, ο σεφ θέλει να μοιραστεί με τους καλεσμένους του, τα δικά του αγαπημένα πιάτα από τη γαστρονομική του πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πάθος του για το ψάρι κυριαρχεί και η αγάπη του για τα κορυφαία υλικά, χωρίς πολλές παρεμβάσεις και με κριτήριο επιλογής την εποχικότητα, τον οδηγούν στη δημιουργία ενός μενού με μεσογειακό ταπεραμέντο και γαλλικές τεχνικές. Η ισορροπία των γεύσεων και των υφών σε μια αρμονική ενορχήστρωση, ώστε η μία να αναδεικνύει την άλλη, χαρακτηρίζουν το à la carte menu, το οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει σχεδόν ολόκληρο μέσα από το degustation menu των 8 σταδίων. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LE PAVILLON ΧΑΛΑΝΔΡΙ JEAN CHARLES METAYER 1

Σούπα από σκόνη φιστικιού Αιγίνης σε κονσομέ από κοτόπουλο, Καραβίδες Χαλκίδας, χταπόδι καρπάτσιο με ζυμαρικά με μαύρο σουσάμι, Black angus ταρτάρ με σαλάτα εποχής και τραγανές πατάτες, Μπαρμπούνι σε σως από δεντρολίβανο, σερβιρισμένο με ραβιόλι γεμιστό με άγρια μανιτάρια, Κακλάνι με φύλλα παντζαριού, κρεμμύδια στιφάδο και πουρέ σελινόριζας είναι μόνο μερικά από τα γευστικά highlights.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από μία ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών με περισσότερες από 100 ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, που δημιουργήθηκε για άριστο pairing με τα πιάτα του σεφ, από τον εξαιρετικό sommelier Άγγελο Αντωνίου. Στο φυσικό μπαρ του εστιατορίου σερβίρονται premium ποτά αλλά και κλασικά cocktails. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LE PAVILLON ΧΑΛΑΝΔΡΙ JEAN CHARLES METAYER 2

"Στο Le Pavillon συνδυάζω τις δυο πατρίδες της ζωής μου, τη Γαλλία και την Ελλάδα, μα και τις δυο δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό ωκεανό και τη Μεσόγειο. Δημιουργώ με το χέρι, το νου και την καρδιά μου, όσα πολύτιμα με δίδαξαν οι τόποι, τα στοιχεία και οι περιπλανήσεις μου" αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος o Jean-Charles Métayer. 


Info

Περικλέους 31, Χαλάνδρι 
Τηλ. 210 6815774
lepavillon.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα