Όλα όσα κάνουν ένα εστιατόριο κλασικό

Τελικά, τι απαιτείται από ένα εστιατόριο για να θεωρηθεί all time classic;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Ιανουαρίου 2021

Τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά για τους γνωστούς λόγους. Από ό,τι φαίνεται η κατάσταση δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί το αμέσως επόμενο εστιατόριο, ωστόσο αυτό δεν μας απαγορεύει σε καμία των περιπτώσεων να συζητάμε -η πιο συγκεκριμένα, να γράφουμε- γι' αυτά.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν κάθε φορά που η κουβέντα πηγαίνει στην εστίαση -ασχέτως κορονοϊού και lockdown- είναι το πώς μπορεί να αντέξει στο χρόνο ένα εστιατόριο. Πώς μπορεί δηλαδή να γίνει ή να θεωρηθεί κλασικό;

Η προφανής και πιθανότατα πρώτη απάντηση που σου έρχεται στο μυαλό είναι τα χρόνια λειτουργίας του και, κατ΄επέκταση, η διαχρονικότητά του. Αυτό ισχύει αλλά ως ένα βαθμό.

Δεν υπάρχουν λίγα εστιατόρια που με τον καιρό μπορεί να χάσουν την αίγλη τους ή ακόμη και το άγγιγμα στην κουζίνα τους και σταδιακά να αρχίζουν να υποβαθμίζονται.

Όλα όσα κάνουν ένα εστιατόριο κλασικό

Από την άλλη, είναι πολύ συνηθισμένο κάποια μέρη που δεν υπάρχουν για περισσότερα από 5-6 χρόνια, να πληρούν τα υψηλότερα standards ποιότητας και να σου δίνουν μία αίσθηση πως βρισκόντουσαν από πάντοτε στο ίδιο ακριβώς σημείο. Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις μπορείς να πεις πως υπάρχει ένα κλασικό εστιατόριο;

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας