Στον 7ο όροφο του NEW Hotel, το εστιατόριο Art Lounge είναι από εκείνα τα μέρη που σε κερδίζουν αμέσως. Βλέπεις, καταφέρνει να συνδυάσει κάποια στοιχεία που μόνο εύκολα δε συναντάς -τουλάχιστον όχι όλα μαζί- κάπου αλλού: Μοναδική θέα, αίσθηση ιδιωτικότητας και χαλαρά vibes, τέχνη και μοντέρνα αισθητική, καθώς και μία πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα.

Ο χώρος

Ακολουθώντας τη γενικότερη φιλοσοφία και design του NEW Hotel, το Art Lounge φέρει τη σφραγίδα των Βραζιλιάνων σχεδιαστών Fernando και Humberto Campana.

Τα φωτιστικά σε σχήμα καμπάνας στο χώρο του μπαρ συναντώνται και στο Café Campana στο Μουσείο Musee d'Orsay στο Παρίσι, τα αναδημιουργημένα έπιπλα με τα εντυπωσιακά βελούδινα υφάσματα αλλά και τα φωτιστικά δαπέδου ντυμένα με δέρμα, δίνουν απευθείας την ξεχωριστή αισθητική του αυθεντικού contemporary design.

Ξεχωρίζουν, ασφαλώς και τα μοναδικά έργα τέχνης όπως τα Art Magazines Ads (1988-1989) του πρωτοποριακού Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons, τα οποία έχουν προβληθεί στις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου, καθώς και μια σπάνια συλλογή βιβλίων τέχνης προσβάσιμη στους επισκέπτες.

Το φόντο με την πανοραμική θέα στην Αθήνα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό μέχρι την Ακρόπολη, προσθέτει έξτρα πόντους, καθιστώντας το Art Lounge ως ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης στην πόλη, σχεδόν για κάθε ώρα της ημέρας.

Το φαγητό

Τα ηνία στην κουζίνα κρατά ο Μπάμπης Κουντούρης (executive chef όλων των ξενοδοχείων του Ομίλου YES!), ακολουθώντας ελληνικά και μεσογειακά γευστικά μονοπάτια με fusion στοιχεία και οδηγό σε όλο αυτό την ποιοτική πρώτη ύλη. Ο σεφ έχει φροντίσει να προσαρμόσει τις ιδέες, τις τεχνικές αλλά και την εμπειρία του σε 2στερα και 3αστερα ευρωπαϊκά εστιατόρια, σε πιάτα άμεσα, σωστά δοσμένα και, κυρίως, νόστιμα. Όλες οι προτάσεις είναι ισορροπημένες και ορθά δομημένες, στο πλαίσιο μίας γενικότερης φιλοσοφίας που βασίζεται αρκετά στην υγιεινή διατροφή. 

Η προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια ξεκινά να φαίνεται ήδη από τα πρώτα στάδια κάθε γεύματος. Πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή που το ψωμί θα φτάσει στο τραπέζι σου, συνήθως συνοδευόμενο (και) από την τριλογία ελληνικών dips (μελιτζανοσαλάτα/ φάβα/ ταραμοσαλάτα): Τα οργανικά αρτοσκευάσματα παρασκευάζονται καθημερινά στο in-house αρτοποιείο του ξενοδοχείου από ποικιλία αλεύρων κορυφαίας ποιότητας (καλαμποκιού, ολικής άλεσης, ζέας και βρώμης).

Η σούπα Gazpacho από άγουρες, πράσινες ντομάτες και αγουρέλαιο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως επίσης και το καρπάτσιο σολομού με μοσχολέμονο, σχοινόπρασο και πιπέρι Espelette.

Προχωρώντας προς τα ενδότερα του μενού, το φρέσκο χταπόδι 'Σπετσιώτα' με βελούδινη κρέμα πατάτας με μάραθο και την ομώνυμη σάλτσα, που βασίζεται στην παραδοσιακή συνταγή με ψάρι, προσαρμοσμένη εδώ με διαφορετικό 'πρωταγωνιστή καθώς και το ριζότο με σαφράν, ημίπαστες γαρίδες Αμβρακικού και γάλα καρύδας συγκαταλέγονται στα αδιαμφισβήτητα highlights. Σε αυτά μπορεί κάλλιστα να προστεθεί και ο μπακαλιάρος σωτέ, με brandade μπακαλιάρου και μαγιονέζα μάραθου, ο οποίος ψήνεται σε μυρωδικά, με το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει αρκετά την αθηναϊκή.

Για τους fans του κρέατος, το αρνίσιο kebab με pesto λιαστής ντομάτας και αέρινη béchamel είναι μία εξαιρετικά αξιόπιστη επιλογή, ενώ υπάρχει πάντοτε κάποια μοσχαρίσια κοπή ημέρας και το περίφημο NEW Taste burger (American Angus, λιωμένο τυρί comté και μαγιονέζα καπνιστής πάπρικας).

Ιδιαίτερη δουλειά έχει γίνει και στο κομμάτι των γλυκών, με το Goat cheesecake, την τροπική πανακότα και τη λαχταριστή τάρτα σοκολάτας να βάζουν την πινελιά τους στην όλη εμπειρία.

Το φαγητό στο Art Lounge μπορεί να πλαισιωθεί με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα. 

 


Info

NEW Hotel, Φιλελλήνων 16 και Ναυάρχου Νικοδήμου 1
Τηλ. 210 3273170
www.yeshotels.gr/newhotel