Η διαχρονική γοητεία του Cash
Ο κομψός κήπος του Κεφαλαρίου παραμένει σημείο αναφοράς των θερινών ΒΠ.
Ένας από τους λόγους που το καλοκαίρι στην Αθήνα γίνεται λίγο καλύτερο, είναι οι αυλές της πόλης. Ξέρεις, εκείνα τα μπαρ ή τα εστιατόρια που προσφέρουν τις απαραίτητες νότες δροσιάς και χαλάρωσης, συνήθως πλαισιωμένες με νόστιμα ποτά και ακόμη πιο νόστιμα πιάτα. Μία από τις πιο chic και ταυτόχρονα cool εξ΄αυτών είναι δίχως αμφιβολία το Cash. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το καλοκαίρι στα ΒΠ ξεκινά επισήμως κάθε φορά που ανοίγει ο κήπος του.
Το περιβάλλον
Στο δημοφιλές spot της Δηλιγιάννη, στο Κεφαλάρι, συναντάς έναν από τους πιο κομψούς, περιποιημένους και fun κήπους της πόλης. Ένα πραγματικό σημείο αναφοράς τόσο για τη διασκέδαση όσο και για τη γαστρονομία στα βόρεια προάστια.



Η αίσθηση οικειότητας είναι το πρώτο στοιχείο που σε κερδίζει εδώ, με τον Νεκτάριο Ντάλλα να σε υποδέχεται, φροντίζοντας να νιώσεις αμέσως κάτι παραπάνω από άνετα. Έπειτα, ο χώρος μιλά από μόνος του, με την προσεγμένη διακόσμηση, τις boho λεπτομέρειες και τα ζεστά χρώματα.
Οι γεύσεις
Η γευστική εμπειρία ξεκινά από τα ποτά του μπαρ, σε μία λίστα που φέρει την επιμέλεια του Γιώργου Βαρθολομαίου. Ο τελευταίος είναι λάτρης της ιαπωνικής γαστρονομικής κουλτούρας, έχοντας άψογη γνώση των υλικών, τα οποία προσαρμόζει στις δημιουργίες του, που φυσικά κοιτάζουν προς τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και μπορούν να πλαισιώσουν με άριστο τρόπο τα πιάτα του φαγητού - πέρα από το να σταθούν και μόνα τους στη μπάρα ή το τραπέζι.


Τα Drunken Geisha (Ketel One Botanical Cucumber & Mint, Italicus, Yuzushu και sparkling σάκε) και Japanese Rob Roy (μία παραλλαγή του κλασικού cocktail με Nikka Coffey Grain Whisky, Cocchi, Umeshu και bitters δαμάσκηνου) είναι δύο από τις πιο απολαυστικές όσο και χαρακτηριστικές προτάσεις της δουλειάς που γίνεται εδώ.
Έπειτα, το φαγητό, αποτελεί από μόνο του έναν (πάρα πολύ καλό) λόγο για να ανηφορίσει κανείς μέχρι το Cash. To MediterrAsian concept ακολουθείται στοχευμένα και μεθοδικά, με έντονες και εκλεπτυσμένες fusion γεύσεις, που μοιράζονται ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Μεσόγειο, σε μία κάρτα που φέρει την υπογραφή του καταξιωμένου executive chef Βαγγέλη Λεούση και της ομάδας του.




Το ταρτάρ τόνου σε τραγανή βάση με guacamole, σχοινόπρασο, πίκλα jalapeno, σάλτσα μέλι-wasabi και gel σόγιας, το σασίμι μαγιάτικο αλλά και γενικότερα όλα τα ωμά είναι άκρως κατατοπιστικά της κουζίνας του Cash, όπως και το καλοφτιαγμένο σούσι.
Για τη συνέχεια υπάρχουν τα ζουμερά kushiyaki (τόσο αυτό με τον κιμά wagyu και Gochujang miso όσο και το μοσχάρι teriyaki τρούφας είναι εξαιρετικά), ενώ στα κυρίως συναντάς προτάσεις όπως το Black Cod με yuzu miso, το γλασαρισμένο σε teriyaki λαβράκι ή το rib eye με πουρέ καρότο-κύμινο, yuca chips και wafu sauce.
Η όλη εμπειρία του Cash φυσικά ολοκληρώνεται με τα live performances γνωστών καλλιτεχνών.
Info
Δηλιγιάννη 54, Κηφισιά
Τηλ. 212 1004772
cashrestaurant.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα