Η διαχρονική γοητεία του Cash

Ο κομψός κήπος του Κεφαλαρίου παραμένει σημείο αναφοράς των θερινών ΒΠ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Ιουλίου 2021

Ένας από τους λόγους που το καλοκαίρι στην Αθήνα γίνεται λίγο καλύτερο, είναι οι αυλές της πόλης. Ξέρεις, εκείνα τα μπαρ ή τα εστιατόρια που προσφέρουν τις απαραίτητες νότες δροσιάς και χαλάρωσης, συνήθως πλαισιωμένες με νόστιμα ποτά και ακόμη πιο νόστιμα πιάτα. Μία από τις πιο chic και ταυτόχρονα cool εξ΄αυτών είναι δίχως αμφιβολία το Cash. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το καλοκαίρι στα ΒΠ ξεκινά επισήμως κάθε φορά που ανοίγει ο κήπος του.

Το περιβάλλον

Στο δημοφιλές spot της Δηλιγιάννη, στο Κεφαλάρι, συναντάς έναν από τους πιο κομψούς, περιποιημένους και fun κήπους της πόλης. Ένα πραγματικό σημείο αναφοράς τόσο για τη διασκέδαση όσο και για τη γαστρονομία στα βόρεια προάστια.

Η διαχρονική γοητεία του Cash
CASH ΚΕΦΑΛΑΡΙ 2021 3
CASH ΚΕΦΑΛΑΡΙ 2021 2

Η αίσθηση οικειότητας είναι το πρώτο στοιχείο που σε κερδίζει εδώ, με τον Νεκτάριο Ντάλλα να σε υποδέχεται, φροντίζοντας να νιώσεις αμέσως κάτι παραπάνω από άνετα. Έπειτα, ο χώρος μιλά από μόνος του, με την προσεγμένη διακόσμηση, τις boho λεπτομέρειες και τα ζεστά χρώματα.

Οι γεύσεις

Η γευστική εμπειρία ξεκινά από τα ποτά του μπαρ, σε μία λίστα που φέρει την επιμέλεια του Γιώργου Βαρθολομαίου. Ο τελευταίος είναι λάτρης της ιαπωνικής γαστρονομικής κουλτούρας, έχοντας άψογη γνώση των υλικών, τα οποία προσαρμόζει στις δημιουργίες του, που φυσικά κοιτάζουν προς τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και μπορούν να πλαισιώσουν με άριστο τρόπο τα πιάτα του φαγητού - πέρα από το να σταθούν και μόνα τους στη μπάρα ή το τραπέζι. 

CASH ΚΕΦΑΛΑΡΙ 2021 7
CASH ΚΕΦΑΛΑΡΙ 2021 9

Τα Drunken Geisha (Ketel One Botanical Cucumber & Mint, Italicus, Yuzushu και sparkling σάκε) και Japanese Rob Roy (μία παραλλαγή του κλασικού cocktail με Nikka Coffey Grain Whisky, Cocchi, Umeshu και bitters δαμάσκηνου) είναι δύο από τις πιο απολαυστικές όσο και χαρακτηριστικές προτάσεις της δουλειάς που γίνεται εδώ.

Έπειτα, το φαγητό, αποτελεί από μόνο του έναν (πάρα πολύ καλό) λόγο για να ανηφορίσει κανείς μέχρι το Cash. To MediterrAsian concept ακολουθείται στοχευμένα και μεθοδικά, με έντονες και εκλεπτυσμένες fusion γεύσεις, που μοιράζονται ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Μεσόγειο, σε μία κάρτα που φέρει την υπογραφή του καταξιωμένου executive chef Βαγγέλη Λεούση και της ομάδας του.

CASH ΚΕΦΑΛΑΡΙ 2021 5
CASH ΚΕΦΑΛΑΡΙ 2021 8
CASH ΚΕΦΑΛΑΡΙ 2021 4
CASH ΚΕΦΑΛΑΡΙ 2021 6

Το ταρτάρ τόνου σε τραγανή βάση με guacamole, σχοινόπρασο, πίκλα jalapeno, σάλτσα μέλι-wasabi και gel σόγιας, το σασίμι μαγιάτικο αλλά και γενικότερα όλα τα ωμά είναι άκρως κατατοπιστικά της κουζίνας του Cash, όπως και το καλοφτιαγμένο σούσι.

Για τη συνέχεια υπάρχουν τα ζουμερά kushiyaki (τόσο αυτό με τον κιμά wagyu και Gochujang miso όσο και το μοσχάρι teriyaki τρούφας είναι εξαιρετικά), ενώ στα κυρίως συναντάς προτάσεις όπως το Black Cod με yuzu miso, το γλασαρισμένο σε teriyaki λαβράκι ή το rib eye με πουρέ καρότο-κύμινο, yuca chips και wafu sauce.

Η όλη εμπειρία του Cash φυσικά ολοκληρώνεται με τα live performances γνωστών καλλιτεχνών.

 


Info

Δηλιγιάννη 54, Κηφισιά
Τηλ. 212 1004772
cashrestaurant.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Pad Thai: Όλο το ταϊλανδέζικο street food σε ένα πιάτο

Η ιστορία του φαγητού που έγινε συνώνυμο μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές κουλτούρες του πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι κανόνες του dim sum

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ξεχωριστή γαστρονομική τελευτουργία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το wagyu είναι τόσο ακριβό

Τρυφερό, χυμώδες, απολαυστικό και πανάκριβο. Όλα όμως εξηγούνται για το δημοφιλές κρέας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας