The White House: Ο Λευτέρης Λαζάρου σαλπάρει για Κέρκυρα

Ο εμβληματικός Έλληνας σεφ επιμελείται το νέo μενού του σημαντικού κερκυραϊκού γαστρονομικού spot.

Μία εξόρμηση στο The White House Restaurant, ένα από τα δημοφιλέστερα γαστρονομικά spots της Κέρκυρας, χαρακτηρίζεται από το αλάτι, τη θάλασσα και -φυσικά- το καλό φαγητό. Αλλά κι από την ιστορία και τη ζεστή φιλοξενία του νησιού. Φαντάσου απλά τον εαυτό σου να χαλαρώνει κάτω από το φως του ηλίου, ακούγοντας τα κύματα του Ιονίου, ενώ παράλληλα γεύεσαι τις φρέσκιες λιχουδιές θαλασσινών και ένα -ή περισσότερα- ποτήρι τοπικό λευκό κρασί.

Συνάντηση κορυφής

Η φιλοσοφία της κουζίνας εδώ επιβάλλει σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα φρέσκα τοπικά προϊόντα, άριστης ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή. Πολλά από τα πιάτα βασίζονται σε παραδοσιακές κερκυραϊκές συνταγές, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, αλλά δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Κάποια εξ' αυτών ήταν ιδιαίτερα αγαπημένα της οικογενείας Durrell, διατηρώντας έτσι την σχέση μας με την πλούσια ιστορία της περιοχής.

The White House: Ο Λευτέρης Λαζάρου σαλπάρει για Κέρκυρα

Τα ψάρια, που αλιεύονται καθημερινά από το δικό τους σκάφος, τα εποχικά λαχανικά και τα τοπικά εκτρεφόμενα βιολογικά κρέατα και πουλερικά αποτελούν τη βάση όλων των συνταγών, στις οποίες προστίθεται εμπειρογνωμοσύνη και αγάπη. 

THE WHITE HOUSE RESTAURANT ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 2

Φέτος το μενού στο White House Restaurant επιμελείται ο Λευτέρης Λαζάρου, φέρνοντας μαζί του κάποια από τα signature πιάτα του όπως το Καλαμάρι με pesto βασιλικού και γλυκιά ντομάτα  σε τραγανή φωλιά πατάτας ή το Risotto με σουπιά και το μελάνι της, καθώς και τις νέες του προτάσεις, εμπνευσμένες από τη μαγειρική παράδοση της Κέρκυρας: Φιλέτο σκορπίνας μπουρδέτο, Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαρίσια ελιά μπρεζέ και Κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο και απαλό πουρέ πατάτας είναι κάποια από αυτά. 

Το μενού περιλαμβάνει επίσης πιάτα όπως Κυδώνια αχνιστά με γλυκό σαμιώτικο κρασί, μάραθο και κουμ κουάτ, Αστακό με άγριο μαύρο ρύζι, Φιλέτο μαγιάτικου με πουρέ σελινόριζας και  ψητά τοματίνια, Φέτα ψάρι με χόρτα αλμύρα σωτέ και φρέσκα μυρωδικά, Risotto με σάλτσα μάραθου και μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και Αρνάκι σιγομαγειρεμένο με πουρέ σελινόριζας και κους κους με λαχανικά. 

THE WHITE HOUSE RESTAURANT ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 3
THE WHITE HOUSE RESTAURANT ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 4

Η γλυκιά επίγευση έρχεται με τα καινούρια επιδόρπια και τα χειροποίητα σορμπέ.

 


Info

Καλάμι, Κέρκυρα
Τηλ.  26630 91465
thewhitehouserestaurant.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι

Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Huaca και το Μετς για nikkei κουζίνα

Το multi-culti bar-restaurant είναι μια γευστική πύλη ανάμεσα στην Ιαπωνία και το Περού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας