Μία γαστρονομική εμπειρία με αρχή αλλά χωρίς τέλος στη Σαντορίνη

Ένα γευστικό ταξίδι που φέρνει κοντά εξαιρετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και λιγότερο γνωστά συστατικά, με τις παραδοσιακές συνταγές και την σύγχρονη γαστρονομία.

Υιοθετώντας τη φιλοσοφία της παραδοσιακής μαγειρικής, των τοπικών προϊόντων και των φρέσκων συστατικών, το Mia’s που μόλις ξεκίνησε την λειτουργία του στην Οία της Σαντορίνης, προσφέρει απαράμιλλη φιλοξενία και σύγχρονα πιάτα γεμάτα άρωμα και συναίσθημα. Το μενού εξερευνά την Ελληνική κουζίνα, παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία από γεύσεις που αντικατοπτρίζουν την αφθονία των ΠΟΠ προϊόντων της χώρας, συνδυασμένα με την δημιουργικότητα και τις μαγειρικές τεχνικές της Executive Chef Αυγερίας Σταπάκη.

Μία γαστρονομική εμπειρία με αρχή αλλά χωρίς τέλος στη Σαντορίνη

Ένα γευστικό ταξίδι που φέρνει κοντά εξαιρετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και λιγότερο γνωστά συστατικά, με τις παραδοσιακές συνταγές και την σύγχρονη γαστρονομία.

Για κάθε στιγμή και διάθεση

Η ημέρα ξεκινά από νωρίς στο Mia’s με ένα πρωινό που εμπνέεται από την Ελλάδα, ενώ κρατά μέσα του το πνεύμα του καλοκαιριού. Στο Mia’s Balcony σερβίρονται specialty coffees, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με τοματίνια ή ελληνικό γιαούρτι με χειροποίητη granola και μαρμελάδα βατόμουρο. Τα μοναδικά "Earlies” όπως το Bloody Mia συμπληρώνουν την εμπειρία του πρωινού.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MIA'S ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 5

Στο πιο διάσημο σημείο του νησιού για να απολαύσει κανείς το ξεχωριστό θέαμα της φύσης, το ηλιοβασίλεμα της Οίας και το απόλυτο αιγαιοπελαγίτικο μπλε, το Mia’s προσφέρει απρόσκοπτη θέα από τους εξωτερικούς χώρους του, το Mia’s Balcony και το Mia’s Belvedere.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MIA'S ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 6

Με αυτή τη θέα η ώρα είναι ιδανική για ένα από τα εμπνευσμένα cocktails της λίστας: Κλασσικά ποτά μπαίνουν στα σέικερ για να αποτελέσουν την βάση για νέα, συναρπαστικά κοκτέιλ με ελληνικές πινελιές όπως μαστίχα, χαμομήλι, Κίτρο Νάξου και άλλα γνωστά και λιγότερο γνωστά οινοπνευματώδη και συστατικά από την Ελλάδα.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MIA'S ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1

Στη λίστα των signature ποτών θα βρείτε μεταξύ άλλων το "Mia’s Tai”, ένα δυνατό, γλυκό και με αρώματα ξηρών καρπών κοκτέιλ, και το "Sanoudou” με Skinos Μαστίχα, Ελληνικό γιαούρτι και τσίπουρο O/Purist να είναι ορισμένα από τα συστατικά του.

Οι εμπνευσμένες επιλογές του μενού ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια του δείπνου και περιλαμβάνουν σεβίτσε τσιπούρας με καρπούζι, τραγανό μπαρμπούνι με Κους-Κους αλλά και Σιφνέικη ρεβιθάδα με κουρκουμά, τάρτα λευκής καπνιστής μελιτζάνας και πολλά ακόμα πιάτα. Όλα έχουν εμφανή την φαντασία της σεφ σε κάθε στάδιο. Μέσα από την ανοικτή κουζίνα η σεφ Έλλη Μιτράι βγάζει τα πιάτα που παίρνουν έμπνευση από την Ελλάδα, με έμφαση στα προϊόντα της εποχής και τις τοπικές πρώτες ύλες και συστατικά.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MIA'S ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 4
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MIA'S ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MIA'S ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 8

Η εντυπωσιακή λίστα κρασιού στο Mia’s συμπληρώνει την συνολική εμπειρία. Με περισσότερες από 270 ετικέτες από όλο τον κόσμο και εστιάζοντας στη μοναδικότητα της Σαντορίνης με την τοπική της ποικιλία, το Ασύρτικο, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, όπως επίσης και οι προτάσεις για ιδιαίτερες φιάλες και κομψά αφρώδη ή σαμπάνιες. Τη λίστα κρασιού δημιούργησε ο σύμβουλος κρασιού και sommelier Άρης Σκλαβενίτης, η οποία περιλαμβάνει και πολλές επιλογές σε ποτήρι.

Μία και Μοναδική

Κάτι μοναδικό που αναφέρεται σε όλες τις αξίες που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την ιστορία του Mia’s: Μία ανάμνηση, μία ιδέα… Μία και μοναδική Σαντορίνη… Αληθινή φιλοξενία, μαγευτική θέση πάνω από την Καλντέρα, ξεχωριστά μεσογειακά προϊόντα και γεύσεις…Όλα αυτά τα στοιχεία που πλαισιώνουν την Μία και Μοναδική εμπειρία στο Mia’s.

> Διάβασε ακόμη: Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese

Το εστιατόριο Mia’s παράλληλα αποτίνει και φόρο τιμής στην Μαρία, γιαγιά της ιδιοκτήτριας που κατάγεται από την Οία - το Μία είναι το υποκοριστικό της. Σύζυγος και κόρη δύο μεγάλων γιατρών που έζησαν για να βοηθούν τους ανθρώπους της Οίας, αγαπά την Οία πολύ, γι΄αυτό και επέστρεφε στο νησί ξανά και ξανά σε όλη της τη ζωή.

 


Info

Οία, Σαντορίνη
Τηλ. 22860 72072
mias.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος