
Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese
Το δημοφιλές εστιατόριο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής παρουσιάζει ένα πρωτότυπο όσο και νόστιμο γευστικό concept αυτό το καλοκαίρι.
Δεν χωρά αμφιβολία πως ο πυκνόφυτος κήπος του Μεγάρου Μουσικής και, κατ'επέκταση το Fuga Restaurant, είναι ένας από τους πιο ποθητούς προορισμούς κατά τους θερινούς μήνες στο κέντρο της Αθήνας. Το χαλαρό mood, η μητροπολιτική ατμόσφαιρα και το δροσερό περιβάλλον αποτελούν δίχως αμφιβολία τα δυνατά χαρτιά - τουλάχιστον όσον αφορά τον χώρο.

Γιατί υπάρχει και η κουζίνα, που φέτος κινείται σε ελαφρώς διαφοροποιημένα πρότυπα από ό,τι έχουμε συνηθίσει αλλά, πίστεψέ με, έχει κάτι να πει.
Και εγένετο Italenese
Ο Γιάννης Μαρκαδάκης (έχει την επιμέλεια) και ο Δημήτρης Κότσαλης (ο νεαρός και ταλαντούχος head chef του Fuga) έχουν δημιουργήσει ένα μενού που πατά στη φιλοσοφία του Italenese. Ο τελευταίος όρος εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία σουρεαλιστική εξερεύνηση της Ιαπωνικής κουζίνας με ένα twist Ιταλικής επιρροής.
Φαινομενικά και με μία γρήγορη ανάγνωση, οι δύο γαστρονομικές αντιλήψεις μοιάζουν να απέχουν αρκετά. Αλλά αν το καλοσκεφτείς και οι δύο βασίζονται στην πολύ καλή πρώτη ύλη, το βαθύ σεβασμό στην τοπική κουλτούρα και τις σωστές τεχνικές. Οι σεφ Μαρκαδάκης και Κότσαλης λοιπόν τόλμησαν αυτό το διαπολιτισμικό γευστικό ταξίδι. Και πέτυχαν, κρίνοντας εκ του -πάρα πολύ νόστιμου- τελικού αποτελέσματος, σε ένα ιδιότυπο surf 'n' turf.



Το μοσχαρίσιο ταρτάρ με κράκερ tapioca, κρέμα kosho, παστό κρόκο, τυρί piave, πίκλα από κρεμμυδάκι και τρούφα και το σεβίτσε με μαγιάτικο, αγγούρι μαριναρισμένο σε grappa, dressing jalapeno, μους αβοκάντο, αχινό και φαγόπυρο είναι δύο πολύ καλές αφορμές για να κατανοήσεις πλήρως την εξαιρετική δουλειά που γίνεται εδώ όσον αφορά τα ωμά - ακόμη κι αν δεν είσαι ο μεγαλύτερος fan του είδους.
Εξίσου θετική εντύπωση μου έκαναν το καλαμάρι και η γαρίδα tempura: Το πρώτο συνοδεύεται από guacamole, chutney chilli, κόλιανδρο και jalapeno και η δεύτερη με πικάντικη μαγιονέζα και tobiko yuzu.


Από τα κυρίως, τόσο η τσιπούρα yakitori με miso yuzu, dressing πράσινης πιπεριάς και σαλάτα από φύτρες όσο και η ταλιάτα είναι δύο safe, ορθά φροντισμένες και άκρως απολαυστικές επιλογές.
Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχει και το μπαρ. Την επιμέλεια έχει ο Πρίαμος Ρόντος, με μία σαφή κατεύθυνση προς τα κλασικά aperitivi με twists. Και η αλήθεια είναι πως το έχει κάνει σωστά, συνδυάζοντάς τα με κάποιες επιλογές που έχουν παραμείνει από το προηγούμενο μενού. Όλα τα ποτά μπορούν να πλαισιώσουν τα πιάτα αλλά να σταθούν, φυσικά, και μόνα τους.
Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Π. Κόκκαλη 1 & Βασ. Σοφίας
Τηλ. 210 7242979
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα