Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese

Το δημοφιλές εστιατόριο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής παρουσιάζει ένα πρωτότυπο όσο και νόστιμο γευστικό concept αυτό το καλοκαίρι.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο πυκνόφυτος κήπος του Μεγάρου Μουσικής και, κατ'επέκταση το Fuga Restaurant, είναι ένας από τους πιο ποθητούς προορισμούς κατά τους θερινούς μήνες στο κέντρο της Αθήνας. Το χαλαρό mood, η μητροπολιτική ατμόσφαιρα και το δροσερό περιβάλλον αποτελούν δίχως αμφιβολία τα δυνατά χαρτιά - τουλάχιστον όσον αφορά τον χώρο. 

Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese

Γιατί υπάρχει και η κουζίνα, που φέτος κινείται σε ελαφρώς διαφοροποιημένα πρότυπα από ό,τι έχουμε συνηθίσει αλλά, πίστεψέ με, έχει κάτι να πει. 

Και εγένετο Italenese

Ο Γιάννης Μαρκαδάκης (έχει την επιμέλεια) και ο Δημήτρης Κότσαλης (ο νεαρός και ταλαντούχος head chef του Fuga) έχουν δημιουργήσει ένα μενού που πατά στη φιλοσοφία του Italenese. Ο τελευταίος όρος εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία σουρεαλιστική εξερεύνηση της Ιαπωνικής κουζίνας με ένα twist Ιταλικής επιρροής.

Φαινομενικά και με μία γρήγορη ανάγνωση, οι δύο γαστρονομικές αντιλήψεις μοιάζουν να απέχουν αρκετά. Αλλά αν το καλοσκεφτείς και οι δύο βασίζονται στην πολύ καλή πρώτη ύλη, το βαθύ σεβασμό στην τοπική κουλτούρα και τις σωστές τεχνικές. Οι σεφ Μαρκαδάκης και Κότσαλης λοιπόν τόλμησαν αυτό το διαπολιτισμικό γευστικό ταξίδι. Και πέτυχαν, κρίνοντας εκ του -πάρα πολύ νόστιμου- τελικού αποτελέσματος, σε ένα ιδιότυπο surf 'n' turf.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ FUGA 2021 2
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ FUGA 2021 6
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ FUGA 2021 5

Το μοσχαρίσιο ταρτάρ με κράκερ tapioca, κρέμα kosho, παστό κρόκο, τυρί piave, πίκλα από κρεμμυδάκι και τρούφα και το σεβίτσε με μαγιάτικο, αγγούρι μαριναρισμένο σε grappa, dressing jalapeno, μους αβοκάντο, αχινό και φαγόπυρο είναι δύο πολύ καλές αφορμές για να κατανοήσεις πλήρως την εξαιρετική δουλειά που γίνεται εδώ όσον αφορά τα ωμά - ακόμη κι αν δεν είσαι ο μεγαλύτερος fan του είδους. 

Εξίσου θετική εντύπωση μου έκαναν το καλαμάρι και η γαρίδα tempura: Το πρώτο συνοδεύεται από guacamole, chutney chilli, κόλιανδρο και jalapeno και η δεύτερη με πικάντικη μαγιονέζα και tobiko yuzu.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ FUGA 2021 8
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ FUGA 2021 9

Από τα κυρίως, τόσο η τσιπούρα yakitori με miso yuzu, dressing πράσινης πιπεριάς και σαλάτα από φύτρες όσο και η ταλιάτα είναι δύο safe, ορθά φροντισμένες και άκρως απολαυστικές επιλογές.

Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχει και το μπαρ. Την επιμέλεια έχει ο Πρίαμος Ρόντος, με μία σαφή κατεύθυνση προς τα κλασικά aperitivi με twists. Και η αλήθεια είναι πως το έχει κάνει σωστά, συνδυάζοντάς τα με κάποιες επιλογές που έχουν παραμείνει από το προηγούμενο μενού. Όλα τα ποτά μπορούν να πλαισιώσουν τα πιάτα αλλά να σταθούν, φυσικά, και μόνα τους.

 


Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Π. Κόκκαλη 1 & Βασ. Σοφίας
Τηλ. 210 7242979

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας