Το Jerár έρχεται για να κάνει νοστιμότερη τη Δάφνη

Χάρης Νικολούζος και Γιώργος Καβακλής ετοιμάζουν κάτι νόστιμο σε μία outsider εστιατορικά γειτονιά της Αθήνας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Φεβρουαρίου 2022

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η περιοχή της Δάφνης θα αποκτήσει έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον καθώς ο Γιώργος Καβακλής (Spoiled, Barro Negro) και ο Χάρης Νικολούζος ετοιμάζουν ένα νέο εστιατόριο. θα ονομάζεται "Jerár" και όπως μου αποκάλυψε ο πρώτος εκ των δύο προαναφερθέντων συνεργατών το όνομα 'γεννήθηκε' με χιουμοριστική διάθεση από το περίφημο επεισόδιο με τίτλο "Γαλλική Κουλτούρα" των "Απαράδεκτων" - ομολογουμένως ενός εκ των κορυφαίων της θρυλικής ελληνικής σειράς.

Τι είναι το "Jerár"

Το concept της επερχόμενης άφιξης που θα ανοίξει τις πόρτες της κοντά στις 20 Μαρτίου, θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε new age ελληνικό μπιστρό και wine restaurant, με τον βραβευμένο σεφ να είναι εκείνος που θα συντονίζει την κουζίνα του.

Η βασική ιδέα είναι να συνδυαστούν η πολύ καλή πρώτη ύλη με τις τεχνικές, δοσμένα σε απλά αλλά όχι απλοϊκά πιάτα, σε ένα project που θα έχει τη ζεστασιά της γαστροταβέρνας όσον αφορά την ατμόσφαιρα.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας