Όταν ο Δημήτρης Κατριβέσης πήγαινε για πρώτη φορά στη ζωή του στην Τήνο, πριν από περίπου τρία χρόνια, δεν είχε σε καμία περίπτωση στο μυαλό του πως λίγο καιρό μετά θα ξεκινούσε ένα φιλόδοξο γευστικό project εκεί. Το Thama, αποτέλεσμα της γοητείας που άσκησε στον δημοφιλή σεφ το νησί συνδυαστικά με τον πλούτο των τοπικών προϊόντων αλλά και τη συνεχή γαστρονομική αναζήτηση του ίδιου, ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες του, ανοίγοντας και πάλι τις πόρτες του από την Μεγάλη Δευτέρα.
Thama και πάλι
Η κουζίνα του ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε με πολλές νέες προτάσεις σε βιώσιμα πιάτα, βασισμένα σε τοπικά συστατικά, παραδοσιακές συνταγές και καινοτόμες επεξεργασίες, τα οποία ο σεφ Κατριβέσης, σχεδίασε με λεπτομέρεια - και όπως πάντοτε, με πολλή αγάπη και πάθος.
Το νέο μενού γευσιγνωσίας φέτος αγκαλιάζει τα μυστικά της θάλασσας, συνδυάζοντας υλικά και τεχνικές από την Ιαπωνία μέχρι και τη Μεσόγειο. Μια πρωτότυπη προσέγγιση για τον εκλεπτυσμένο συνδυασμό των προϊόντων της Τήνου με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, σε έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, ένα "tradinnovation" όπως ο σεφ αγαπά να αναφέρει.
> Διάβασε ακόμη: Στην Τήνο θα βρεις τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων
Η χρήση της ανοιχτής φωτιάς εξακολουθεί να κυριαρχεί στο μενού, ένας τρόπος μαγειρέματος που είναι συνυφασμένος με την ελληνική κουλτούρα.
Ο κύριος σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, μέσα από ένα μενού με σύγχρονη οπτική αλλά παράλληλα και σαν φόρος τιμής στις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις.
Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό και τα μεσημέρια, με ειδικά διαμορφωμένο μενού σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου.
Info
Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου
Τηλ. 22830 29021
www.thamarestaurant.com
Instagram: Thama_tinos
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.