6 νέες γευστικές αφίξεις στην Αθήνα

Τα νέα εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζουν την προσοχή σου.

Παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου, νέα εστιατόρια στην Αθήνα νοστιμίζουν την άνοιξη από το κέντρο ως τα προάστια.

Jerár

Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό δημιούργησε ο βραβευμένος σεφ Χάρης Νικολούζος μαζί με τους Γιώργο Καβακλή και Κώστα Καρατζόγλου στη γειτονιά τους, τη Δάφνη. Η κουζίνα, ανοικτή και πολύ μεγάλη, προτείνει πιάτα για τη μέση του τραπεζιού όπως τα δαντελένια σπανακοπιτάκια, το τηγανιτό κουνέλι σε στιλ nuggets και το σκουμπρί σαβόρο με πουρέ από χουρμά και ζωμό από πίκλες λαχανικών. 

Grande Dame

Κομψή αστική πατίνα με σύγχρονες πινελιές αποπνέει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του έμπειρου και ταλαντούχου σεφ Γιάννη Σολάκη στην καρδιά της πόλης. Ο κατάλογος εστιάζει σε κλασικές γεύσεις, όπως η αθηναϊκή σαλάτα και οι γαρίδες Μικρολίμανο που παρουσιάζονται με μοντέρνα διάθεση, καθώς και στα κρεατικά που ψήνονται low tech, στα κάρβουνα, τη φλόγα και τον καπνό. 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας