Νέα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν τους πρώτους μήνες του 2022

Οι αφίξεις για ποτό και φαγητό στην πόλη που κέντρισαν την προσοχή μας, για όλους τους σωστούς λόγους.

Δεν είναι μυστικό αλλά κανείς από την άλλη δεν το έχει παραδεχθεί ανοιχτά: Πλέον τρώμε και πίνουμε καλύτερα από ποτέ. Ειδικά όσον αφορά την εστιατορική σκηνή της Αθήνας, καθώς και την αντίστοιχη των μπαρ, γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, με φρέσκες ιδέες, όμορφα projects και γενικά προστίθενται συνεχώς πραγματάκια που κάνουν ακόμη πιο πλούσια τόσο τη φαγητογραφία του τραπεζιού μας όσο και την ποτογραφία της εκάστοτε μπάρας. Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας που άνοιξαν κατά τους πρώτους μήνες του 2022 και τράβηξαν την προσοχή μας, για όλους τους σωστούς λόγους.

Jerár

Νέα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν τους πρώτους μήνες του 2022@alejandrogk

Κάπου ανάμεσα σε new age ελληνικό μπιστρό και wine restaurant, το νέο project του Γιώργου Καβακλή (Spoiled, Barro Negro) και του βραβευμένου σεφ Χάρη Νικολούζου άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές Απριλίου. Η βασική ιδέα είναι να συνδυαστούν η πολύ καλή πρώτη ύλη με τις τεχνικές, δοσμένα σε απλά αλλά όχι απλοϊκά πιάτα, σε ένα project που έχει τη ζεστασιά της γαστροταβέρνας όσον αφορά την ατμόσφαιρα.

Info: Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη

Έπρεπε Bar

Εκεί όπου η Αγίας Ζώνης συναντά τη Μηθύμνης, μόλις μία ανάσα -κυριολεκτικά- από τη Φωκίωνος Νέγρη, ένα νέο μπαρ στρέφει το ενδιαφέρον προς μία αν μη τι άλλο απροσδόκητη για το εν λόγω κομμάτι περιοχή. Στην Κυψέλη λοιπόν κάποιοι πίστευαν πως έπρεπε να γίνει ένα μπαρ του σήμερα, που ακολουθεί (σωστές) τάσεις, σερβίρει νόστιμα ποτά και (πολύ) προσεγμένο bar food. Γενικά, ένα μαγαζί που έχει κάτι να πει και, εν δυνάμει, να αποτελέσει από μόνο του λόγο για να βρεθείς σε μία από τις πιο αυθεντικά "αθηναϊκές" γειτονιές.

Info: Αγίας Ζώνης 1 και Μηθύμνης, Κυψέλη

Blue Oyster

Όταν οι δημιουργοί του Noel συνάντησαν εκείνους του ΦΙΤΑ, σε μία μπάρα με όστρακα που το όνομά της θυμίζει την πιο cult σειρά ταινιών των 90s. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει σε μία μόνο πρόταση κανείς το νέο και ιδιαίτερο γευστικό project που συναντάται στον αριθμό 62 της Κολοκοτρώνη. Αλλά κάτι τέτοιο πιθανότατα να μην έδινε όλη την εικόνα και πιθανότατα να το αδικούσε, καθώς ο χώρος είναι προσεγμένος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και το φαγητό κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον.

Info: Κολοκοτρώνη 62, Αθήνα

La Ricotta

Αυθεντικές ιταλικές συνταγές, πίτσα ελαφριά σαν σύννεφο, ένας  cozy χώρος με τραπέζια από την Τοσκάνη του 1930 και ένας μαέστρος στην κουζίνα (Μάρκο Τζεναμπόνι) είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το καινούριο ιταλικό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη.

Info: Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 25, Νέα Σμύρνη 

Line

Πίσω στο πρώτο δεκαήμερο του 2022, το επίσημο site των World's 50 Best δημοσίευε μία λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα openings του πλανήτη για το έτος που διανύουμε. Μεταξύ πολλών ενδιαφέροντων concepts και ένα μέρος που όπως αναφερόταν στα info αντιστοιχεί στη διεύθυνση Agathodaimonos 37, Kato Petralona. Προφανέστατα, κάτι παραπάνω από έναν μήνα μετά τη σχετική δημοσίευση και μερικές εβδομάδες από το άνοιγμά του, θα έχεις διαβάσει πολλά, πάρα πολλά, για το Line Athens.

Το νέο project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου (The Clumsies και Three Cents αντίστοιχα) στρέφει το ενδιαφέρον στην -μάλλον ήσυχη κατά τα άλλα- γειτονιά των (ελληνιστί) Κάτω Πετραλώνων. Πρόκειται για ένα all day σποτ που συνδυάζει το κομμάτι του μπαρ με εκείνο του hip εστιατορίου καθώς και του εργαστηρίου, δίνοντας τεράστια έμφαση στη βιωσιμότητα (και την πιο-zero-waste-δε-γίνεται προσέγγιση).

Info: Αγαθοδαίμονος 37 και Ορέστου, Κάτω Πετράλωνα

Thess Bao

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by thess bao (@thessbao)

Ένα από τα hits του (θεσ)σαλονικιώτικου street food κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας, διατηρώντας ατόφια τη φιλοσοφία του, που θέλει τα αφράτα bao buns να καταλήγουν στα στομάχια των foodies γεμίζοντας με ευτυχία την ψυχούλα τους. 

Info: Περικλέους 30-32, Αθήνα

Forget About It

Στα Βριλήσσια, το ολόφρεσκο pizza bar συνδυάζει τις ζύμες (ναπολιτάνικες και μη) του Αλμπέρτο Σιμιλλίδη με τα ποτά του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, φέρνοντας κάτι από Odori στα ΒΠ, με ολίγη από The Clumsies (σ.σ. ο Θάνος Τσουνάκας είναι ένας από τους συνιδιοκτήτες). 

Info: Θέτιδος 1, Βριλήσσια

Sweet Nolan

To Nolan αλλά σε γλυκό. Μία σύγχρονη εκδοχή του αστικού ζαχαροπλαστείου, με κύριο χαρακτηριστικό του τις μαρμάρινες προθήκες που οργανώνουν και υποδέχονται την κινητή βιτρίνα, δημιουργώντας εναλλαγές στο χώρο.

ΤΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΤΟΥ SWEET NOLANSweet Nolan

Οι διαδικασίες παραγωγής και συσκευασίας των γλυκών συγκεντρώνονται σε έναν ενιαίο πάγκο, ενώ μέσα από το μικρό άνοιγμα μπορείς να βλέπεις τα γλυκά σου να ετοιμάζονται. Ποια γλυκά; Τα pasteis de nata, τα basque cheesecakes, τα cookies, τα brioche, τα chocobreads, τα choux, τις tarte tatin, τις lemon tarts, τα τσουρέκια με anko paste.

Info: Aπόλλωνος 6Β, Σύνταγμα

 

* Επίσξς, μην ξεχνάς πως αυτό το διάστημα και μέχρι τις 17 Απριλίου τρέχει και το Dine Athens, για το οποίο μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας