Ήταν πέρσι περίπου τέτοια εποχή που ανακοινώθηκε πως ο mega-famous Άγγλος chef Jason Atherton θα άνοιγε στη Μύκονο, μέσα στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Santa Marina, A Luxury Collection Resort, στον Ορνό το πρώτο του εστιατόριο στη Μεσόγειο. Τα νέα ήταν huge, και δη σε ένα περίεργο καλοκαίρι όπως το περσινό, ήταν μουσική στα αυτιά κάθε ανθρώπου που αγαπά τη γεύση (διάβασε περισσότερα εδώ). Το Mykonos Social by Jason Atherton πέρασε μία εξαιρετική σεζόν το 2021 και έτσι, όταν φέτος ετοιμάστηκε για το opening στις 6 Μαΐου με τον άκρως επιδραστικό σεφ να δηλώνει "παρών" στην κουζίνα, δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πήγαμε, είδαμε, δοκιμάσαμε, μυρίσαμε, ακούσαμε, μιλήσαμε, και έχουμε πολλά να σου πούμε!

Το Mykonos Social

Καταρχάς να σου πω πως εγώ προσωπικά δεν είχε τύχει να ξαναβρεθώ στο Santa Marina και το σκηνικό του ξενοδοχείου είναι πραγματικά μαγικό, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε έναν παραθαλάσσιο λόφο που φτάνει σε μία πρακτικά ιδιωτική παραλία με χρυσή άμμο και τουρκουάζ νερά. Πανέμορφο, γαλήνιο και άκρως κοσμοπολίτικο, σε κερδίζει με το "καλημέρα".

Το Mykonos Social βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του πολυτελούς resort, δύο "επίπεδα" πάνω από την παραλία, προσφέροντας πανοραμική θέα στη θάλασσα και τον ορίζοντα, ενώ την ώρα που δύει ο ήλιος το σκηνικό γίνεται πραγματικά παραμυθένιο. Στον μεγάλο εξωτερικό χώρο όπου χτυπά η καρδιά του εστιατορίου και απλώνεται δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα νιώθεις ένα Mediterranean-chic vibe να διατρέχει τα πάντα, ενώ τα φροντισμένα ελαιόδεντρα, το μεγάλο μπαρ στη μία άκρη και τα λιτά στρωμένα τραπέζια βρίσκονται σε τόσο άνετες μεταξύ τους αποστάσεις, που νιώθεις πως εδώ η ιδιωτικότητά σου τιμάται στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. 

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr