Στον γευστικό ορίζοντα της κυκλαδίτικης πολυνησίας, το όνομα της Πάρου ήταν ανέκαθεν σημείο αναφοράς, με το δημοφιλές νησί να βασίζεται εν πολλοίς στη γαστρονομική του κληρονομιά. Πλέον, εμπλουτίζει το τραπέζι του με νέα υλικά και σε αυτό συναντά κανείς πια σημαντικούς σεφ όπως ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Γιάννης Κιόρογλου. 

Ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη προσθήκη τόσο στα ξενοδοχειακά όσο και γευστικά δρώμενα της δημοφιλούς Κυκλάδας και το πολυτελές "Cosme", το επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τη χρυσή άμμο της παραλίας των Αγίων Αναργύρων.

Εκεί, το beachy-chic "Parostia" βρίσκει στην επιμέλεια της κάρτας του τον σημαντικό "διεθνή" Έλληνα σεφ Γιάννη Κιόρογλου, με τη στενή συνεργάτιδά του Δανάη Βορίδου να είναι εκείνη που μεριμνεί για την day-to-day τέρψη των ουρανίσκων. Το Medite-grecian σκεπτικό της κουζίνας μεταφράζεται σε πιάτα άμεσα, με σαφείς ελληνικές ρίζες, χαλαρότητα αλλά γενναιοδωρία σε τεχνικές, πιστά στις γευστικές παραδόσεις τόσο της χώρας μας όσο και άλλων περιοχών της Μεσογείου - όπως άλλωστε υπόσχεται και ο προαναφερόμενος όρος.

Το σαλατούρι που προσαρμόζεται σε σεβίτσε, με το "ολοζώντανο" φαγκρί να δημιουργεί μία ωραία αντίθεση με το τολμηρά αλμυρό τελικό αποτέλεσμα που συνθέτουν τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκα κρεμμυδάκια, κάπαρη και σπόροι μουστάρδας, μεταξύ άλλων) είναι αδιαμφισβήτητα ένα πιάτο με το οποίο αξίζει να ασχοληθεί ο επισκέπτης εδώ, ενώ το ίδιο ισχύει και με την αξιοθαύμαστη σε υφή και γεύση ρεβιθάδα με την ελαφρώς όξινη προσωπικότητα ή την παριανή γούνα με κολιό, μυρωδικά και πεπόνι σαν twist, που δίνει ένα απροσδόκητα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr