Τι γεύση έχει το νέο μενού του Delta

Μία πρώτη ματιά στα καινούρια πιάτα του περίφημου αθηναϊκού γαστρονομικού project.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Σεπτεμβρίου 2022

Οι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας συνεχίζουν στο δικό τους δρόμο όσον αφορά τα πεδία της βιωσιμότητας και της δημιουργίας. Έναν δρόμο πολύ διαφορετικό συγκριτικά με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα σε όρους fine dining. Με την απαραίτητη τόλμη και την ακόμη πιο απαραίτητη εμπειρία και ικανότητα (απόσταγμα της θητείας σε κορυφαία γαστρονομικά ινστιτούτα όπως το "Geranium" της Κοπεγχάγης για τον πρώτο και για το βέλγικο "L’Air du Temps" ή τα πολυσυζητημένα "Maaemo" και "Under" στη Νορβηγία, στην περίπτωση του δεύτερου), δείχνουν να βλέπουν -αρχικά- και να φτάνουν -τελικά- λίγο πιο μακριά το "μυστηριώδες αφήγημα της haute cuisine", που πολύ χαρακτηριστικά αναγράφεται στο site του "Delta".

Το πάντρεμα της σκανδιναβικής γαστρονομικής κουλτούρας που πρεσβεύουν οι δύο πολυσυζητημένοι σεφ μπορεί να φαντάζει -ή πιο ορθά, να φάνταζε μέχρι πριν λίγο καιρό- πως έρχεται σε αντιδιαστολή με τις γευστικές μνήμες που έχουν από την ντόπια κουζίνα και πολύ περισσότερο με την εστιατορική πραγματικότητα σε αυτήν.

> Διάβασε ακόμη: Ένα γαστρονομικό all star game στην Καλντέρα

Η φιλοδοξία και οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν όμως πολύ πριν η επιβλητικά κοσμοπολίτικη σάλα με τον φαληρικό όρμο στο πιάτο ανοίξει τις πόρτες της, τον Ιούλιο του 2021, δίνουν σταδιακά τη θέση τους στην πραγμάτωση αυτών.

Τι γεύση έχει το νέο μενού του Delta

Στο επίκεντρο, μπαίνει πάντοτε το τρίπτυχο μινιμαλιστική τελειότητα-αξιοποίηση ντόπιων πρώτων υλών-focus σε μικρούς Έλληνες παραγωγούς και συμπληρώνεται από τεχνικές όπως η ζύμωση και το nordic style preservation, αποτελώντας άλλωστε τα μέσα που ωθούν προς τη γευστική διαφοροποίηση.

Νέες συνθήκες, ίδια φιλοσοφία

Σε όλα αυτά, υπάρχει πλέον και η σταθερά της προσαρμογής, υπό κάθε έννοια. Το "Delta", μπαίνοντας στη νέα σεζόν, επεκτείνει τη λειτουργία του και στις επτά ημέρες της εβδομάδας. Έπειτα, πέρα από το καινούριο μενού γευσιγνωσίας 12 σταδίων (διαθέσιμο από Τρίτη έως Σάββατο, στην τιμή των €135), υπάρχει -αρχής γενομένης από τις 8 Σεπτεμβρίου- και η δυνατότητα επιλογής à la carte, με δώδεκα προτάσεις οι οποίες θα τρέχουν σε επταήμερη βάση. Για την τελευταία περίπτωση, δίνεται στον επισκέπτη η δυνατότητα της επίσκεψης δίχως κράτηση. Αρκεί να ανέβει κανείς λίγο νωρίτερα στον 5ο όροφο του "ΚΠΙΣΝ".

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ DELTA 1

Η γευστική εμπειρία εδώ ξεκινά ήδη από το περίλαμπρο μπρούντζινο μπαρ, με το ιωδιούχο μελοκύδωνο που αναδεικνύεται περαιτέρω χάρη στη fermented σάλτσα αγκινάρας Ιερουσαλήμ, παλαιωμένων σιτηρών αλλά και από το ίδιο το μεδούλι του οστράκου για να συνεχιστεί στα τραπέζια, μπροστά από τη φαραωνική τζαμαρία και ακριβώς κάτω από τους φίκους στις  γλάστρες-κύβους της οροφής.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα