Τα World's 50 Best Restaurants πάνε Βαλένθια

Ο περίφημος θεσμός The World’s 50 Best Restaurants επιλέγει την forward-thinking ισπανική πόλη και δίνει ραντεβού στις 20 Ιουνίου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2023

Μετά την επιστροφή τους στο Λονδίνο, το 2022, τα The World’s 50 Best Restaurants by S.Pellegrino & Acqua Panna, ξαναπαίρνουν το δρόμο για την τελετή της επόμενης χρονιάς. Το ετήσιο γαστρονομικό gathering -μαζί με τα παράλληλα events του και ασφαλώς το γκαλά για την ανακοίνωση των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου- θα πραγματοποιηθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023.

Από το Λονδίνο στη Βαλένθια

Μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της ύπαρξής του, ο περίφημος εστιατορικός θεσμός επιλέγει Μεσόγειο και Ισπανία, με την τελετή απονομής των βραβείων να φιλοξενείται στο εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό  συγκρότημα της Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας θα υποδεχθεί διάσημους σεφ, restaurateurs, δημοσιογράφους και καλοφαγάδες από κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ένα περιβάλλον γαστρονομικής και πολιτιστικής έμπνευσης. 

> Διάβασε ακόμη: Καλώς ήρθατε στην Βαρκελώνη, τη νέα πρωτεύουσα των μπαρ

Μεταξύ άλλων, η Βαλένθια επιλέχθηκε για το μεγάλο ποσοστό ηλιοφάνειάς της (πάνω από 300 ημέρες/έτος), την πλούσια κουζίνα (σπίτι της paella) και τα τοπικά προϊόντα της, συνδυαστικά με τον feelgood χαρακτήρα, την αρχιτεκτονική και το μπόλικο πράσινό της.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Βαλένθια έχει 34 εστιατόρια-εκπροσώπους στον φετινό οδηγό Michelin.

Μεταξύ αυτών φημισμένα γευστικά ινστιτούτα όπως το διάστερο Ricard Camarena, το επίσης διάστερο El Poblet του Quique Dacosta, το La Salita του Begoña Rodrigo, το Lienzo των María José Martínez και Juanjo Soria, το Fierro των Germán Carrizo και Carito Lourenço ή το Kaido του Yoshikazu Yanome.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας