Τα World's 50 Best Restaurants πάνε Βαλένθια

Ο περίφημος θεσμός The World’s 50 Best Restaurants επιλέγει την forward-thinking ισπανική πόλη και δίνει ραντεβού στις 20 Ιουνίου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2023

Μετά την επιστροφή τους στο Λονδίνο, το 2022, τα The World’s 50 Best Restaurants by S.Pellegrino & Acqua Panna, ξαναπαίρνουν το δρόμο για την τελετή της επόμενης χρονιάς. Το ετήσιο γαστρονομικό gathering -μαζί με τα παράλληλα events του και ασφαλώς το γκαλά για την ανακοίνωση των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου- θα πραγματοποιηθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023.

Από το Λονδίνο στη Βαλένθια

Μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της ύπαρξής του, ο περίφημος εστιατορικός θεσμός επιλέγει Μεσόγειο και Ισπανία, με την τελετή απονομής των βραβείων να φιλοξενείται στο εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό  συγκρότημα της Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας θα υποδεχθεί διάσημους σεφ, restaurateurs, δημοσιογράφους και καλοφαγάδες από κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ένα περιβάλλον γαστρονομικής και πολιτιστικής έμπνευσης. 

> Διάβασε ακόμη: Καλώς ήρθατε στην Βαρκελώνη, τη νέα πρωτεύουσα των μπαρ

Μεταξύ άλλων, η Βαλένθια επιλέχθηκε για το μεγάλο ποσοστό ηλιοφάνειάς της (πάνω από 300 ημέρες/έτος), την πλούσια κουζίνα (σπίτι της paella) και τα τοπικά προϊόντα της, συνδυαστικά με τον feelgood χαρακτήρα, την αρχιτεκτονική και το μπόλικο πράσινό της.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Βαλένθια έχει 34 εστιατόρια-εκπροσώπους στον φετινό οδηγό Michelin.

Μεταξύ αυτών φημισμένα γευστικά ινστιτούτα όπως το διάστερο Ricard Camarena, το επίσης διάστερο El Poblet του Quique Dacosta, το La Salita του Begoña Rodrigo, το Lienzo των María José Martínez και Juanjo Soria, το Fierro των Germán Carrizo και Carito Lourenço ή το Kaido του Yoshikazu Yanome.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μπακαλιάρος με αστέρι Michelin

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Να πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Tasty Awards 2023: Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.

Γραφει Tasty-guide.gr

To ON Residence και το Όλυμπος Νάουσα παρουσιάζουν το Chef’s Lab

Μοναδικές εμπειρίες γαστρονομίας για μόλις 22 άτομα σε ένα ιδιαίτερο, διαδραστικό concept με τον σεφ Δημήτρη Τασιούλα και την ομάδα του.

Choix Hall | Wine and art events από την InterCatering

Ένας υπέροχος industrial χώρος, ιδανικός για κάθε είδους εκδηλώσεις.