Έχοντας ολοκληρώσει τις γευστικές δοκιμές της χρονιάς και γιορτάζοντας τα 30 χρόνια των Χρυσών Σκούφων εστιάζουμε σε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στιλ τους. Δοκιμάστε τους, χειροκροτήστε τους, είναι το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.

Παναγιώτης Ζώκος

Απ' τα ντολμαδάκια του "Mamacas" ως τα μπανκέ του "Porto Carras", κι απ" τα φουαγκρά του "Abovo" μέχρι τα prime ribs της "Φάρμας Μπράλου", ο Παναγιώτης Ζώκος μέτρησε αρκετά χιλιόμετρα μαγειρικής για να φτάσει στο σήμερα. Μάγειρας σχεδόν κατά τύχη, που αγάπησε τις φωτιές και τα τηγάνια όταν είδε πώς μπορούν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά του, πλέον παρακολουθεί τις σούβλες του "Spitjack" να σιγοψήνουν τις τραγανές πορκέτες που δίνουν χαρακτήρα στη νεοϋορκέζικη ροτισερί της οδού Σκούφου, προσθέτει comfort βάθος στους κλασικούς γαλλισμούς του "Brasserie Lorraine" στην πλατεία Δεξαμενής και προσδίδει μεσογειακό ταμπεραμέντο στη θερμή οικειότητα παριζιάνικου μπιστρό που έχει φέρει το "Ami Gastroteque" στη γωνία Βουλής και Απόλλωνος.

Υπογράφοντας τρία απ' τα πιο hip γευστικά στέκια της πόλης μόλις στα 35 του, είναι το νέο need to know πρόσωπο πίσω απ’ τη νοστιμιά του κέντρου της πόλης, με κάθε μπουκιά απ' τα easy going, ειλικρινή και νόστιμα πιάτα του να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr